Paikallisuus keskiössä – reilusti yli 200 paikallista tuottajaa


Osuuskauppamme perinteisiin ihan alkuajoista alkaen on kuulunut tiivis yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa. Vuodesta 2013 lähtien olemme tehneet määrätietoisesti työtä lähiruoka-asioiden puolesta. Kauppojemme hyllyille on ilmestynyt yhä enemmän lähellä tuotettua ja tällä hetkellä reilusti yli 200 paikallista tuottajaa toimittaa omia erikoisuuksiaan S-marketteihimme ja Sale-kauppoihimme. Lähiruokatuotteet ovat kaupoissa merkitty Makuja lähellä sinua -tunnuksella, jolloin asiakkaat löytävät ne helpommin.

28.12.2021

Tärkeä työ tuotteiden takana näkyväksi

Osuuskaupallamme on laaja kirjo paikallisia tuottajia, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Usein tuttuja paikallisia tuotteita ovat tuoreet kausituotteet kuten kasvikset ja hedelmät. Valikoimistamme löytyy kuitenkin paljon muutakin paikallisesti tuotettua. Miltä kuulostaisi Siuntiossa valmistettu jäätelö, inkoolainen thai-ruoka, kombucha Porvoosta, ahvenanmaalainen limonadi vain muutamia mainitakseen.

Olemme nyt hieman yli vuoden verran osuuskaupassamme tehnyt juttusarjaa meidän paikallisista tuottajistamme. Olette saaneet tutustua 14 paikalliseen tuottajaan ja heidän toimintaansa. Jokaisesta tuottajasta ja hänen tuotteistaan olemme tehneet videon, jota on näytetty osuuskauppamme sosiaalisissa medioissa sekä kaupan infonäytöillä. Laajemman artikkelin ja tuottajan haastattelun olemme julkaisseet osuuskauppamme nettisivuilla. Ensi vuodeksi on jälleen luvassa monta mielenkiintoista tarinaa paikallisten tuotteiden takana.

Limonadia, kakkuja, hunajaa, jäätelöä, lihaa, yrttejä…

Osuuskauppamme pyrkii koko ajan lisäämään paikallisten tuottajien lähiruokavalikoimaa kysynnän kasvaessa. Kuluvan vuoden aikana valikoimiimme on jälleen tullut monia uusia paikallisia tuotteita, muun muassa valmiita thairuoka-annoksia, Strömsbergin myllyn tuotteita ja Ratia Ranchin jauhelihaa. Kehitämme jatkuvasti osuuskauppamme lähiruokavalikoimaa asiakkaidemme toiveiden ja menekin kautta saamamme palautteen perusteella. Pääpaino on tuoreissa kausituotteissa, kuten kasviksissa ja hedelmissä, mutta niiden lisäksi on myös tarjolla lihaa ja leikkeleitä, leipää ja viljatuotteita, makeisia, panimotuotteita, hunajaa, jäätelöä ja säilykkeitä. Lähiruokavalikoimamme vaihtelevat hieman myymälöittäin ja paikkakunnittain. Kaikista ruokakaupoistamme löytyy kuitenkin kattava valikoima eri tuoteryhmiin kuuluvia lähituotteita.

Lähiruoka on nostanut suosiotaan ja samalla myös kiinnostus tuottajia kohtaan. Poimiessaan ostoskoriinsa lähituottajan marmeladipurkin asiakasta kiinnostaa myös tarina sen takana. Olemmekin jo esitelleet teille 14 paikallista tuottajaa ja heidän tarinansa voit lukea täältä.

Ja lisää on tulossa

Vuoden aikana olemme saaneet esitellä teille monta mielenkiintoista paikallista tuottajaa ja yhtä monta kiinnostavaa tarinaa tuotteiden takaa. Meillä on myös monta uutta tarinaa ja videota teille jaettavaksi taas ensi vuodelle. Luvassa on ainakin vihanneksia, limonadia, kombuchaa, hunajaa, leivonnaisia ja paljon muuta. Otathan osuuskauppamme sosiaaliset mediat seurantaan niin kuulet kaikki mielenkiintoiset tarinat paikallisten tuottajiemme takaa.