Osuuskauppamme sai huikean määrän kesätyöhakemuksia


Osuuskauppamme kesätyöhaku päättyi 28. helmikuuta ja 31. maaliskuuta oli viimeinen päivä lähettää hakemuksensa kesätyöharjoitteluun. Hakemuksia tuli ennätysmäärä, lähes 3200, kun määrä jo viime vuonna oli huikeat 2400. Kaikki hakijat haastatellaan myös tänä vuonna, ja haastattelut ovatkin jo täydessä vauhdissa. Ensimmäiset kesätyöntekijät aloittavat työskentelyn huhtikuun aikana.

5.4.2022

Vuosittain palkkaamme noin 500 kesätyöntekijää

Viimeisten parin vuoden aikana on osuuskauppamme kesätyön hakijamäärissä ollut havaittavissa pientä kasvua, mutta tämä vuosi toi mukanaan ennätysmäärän hakijoita. Kaiken kaikkiaan osuuskauppaamme haki täksi kesäksi töihin lähes 3200 henkilöä, heistä yli 800 varsinaiseen kesätyöhön ja yli 2300 alle 18-vuotiaille suunnattuun Tutustu ja tienaa -harjoitteluun. Heistä saa aikaisempien vuosien tapaan lähemmäs 500 kesätyöpaikan joissakin osuuskauppamme lukuisista toimipaikoista. Hakijoiden joukossa on paljon uusia kasvoja, mutta iso määrä on myös sellaisia hakijoita, jotka haluavat palata vuosi vuoden jälkeen työskentelemään osuuskauppaamme esimerkiksi opintojen ohella.

– Olemme todella ilahtuneita suuresta hakijamäärästä. Se osoittaa, että kaupan ala nähdään mielenkiintoisena ja turvallisena alana olla töissä. Toki haluamme uskoa, että oman sysäyksen suurelle hakijamäärälle on antanut myös pitkäjänteinen työmme luoda Varuboden-Oslasta parasta paikkaa olla töissä, kertoo henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen.

Osuuskaupassamme kaupan ala tarjoaa eniten kesätyöpaikkoja, mutta myös liikennemyymälöissä, ravintoloissa, puutarhakaupassa ja Porvoon Sokoksella on mukavasti avoimia työtehtäviä kesäsesongin ajaksi. Työtehtäviäkin on monenlaisia toimipaikan toimialan mukaan, eli myyjän, liikennemyymälätyöntekijän, tarjoilijan ja kokin töitä. Osaan tarvitaan koulutusta ja/tai työkokemusta, mutta moni tehtävä on myös mahdollista oppia Varuboden-Oslan tarjoamassa perehdytyksessä, kunhan on kiinnostunut asiakaspalvelusta. Työpaikkoja on koko laajalla toimialueellamme itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla.

Kaikki hakijat haastatellaan

Olemme jo muutaman vuoden ajan haastatelleet kaikki osuuskaupastamme kesätöitä hakeneet. Aiempien vuosien palautteiden perusteella nuoret hakijat arvostavat juuri tätä rekrytointiprosessissamme.

– Olemme huomanneet rekrytointiprosessiamme kehittäessä, että varsinkin nuorille ja vieraskielisille hakijoille hakemuslomakkeiden täyttäminen voi olla hankalaa, ja he eivät pääse tuomaan niissä esille ”parasta itseään”. Siksi halusimme tehdä hakemisen mahdollisimman helpoksi ja tarjota kaikilla mahdollisuuden päästä haastattelussa kertomaan itsestään, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen kertoo.

Haastattelut ovat juuri nyt käynnissä ja ne tehdään vielä videon välityksellä, ryhmähaastatteluina tai yksilöhaastatteluina. Kesätyöntekijävalinnat pyritään tekemään huhtikuun loppuun mennessä ja ensimmäiset kesätyöntekijät aloittavatkin työskentelyn osuuskaupassamme jo huhtikuun aikana.