Osuuskauppamme palkkasi kesäksi ennätysmäärän kesätyöntekijöitä – mahtava työporukkamme täydentyy lähemmäs 700 henkilöllä kesäsesongin aikana


Osuuskauppamme kesätyörekrytointi alkoi jo ennen joulua 2022 ja helmikuussa kaikki hakijat haastateltiin. Osuuskauppamme vetovoimaisuus alueensa työllistäjänä nähtiin suurena hakijamääränä, kun lähemmäs 3100 henkilöä lähetti meille kesätyöhakemuksensa. Suuresta hakijamäärästä palkkasimme kesäksi ennätysmäärän kesätyöntekijöitä toimialueemme eri yksiköihin. Vakituisen henkilökunnan apuna vilkkaan kesäsesongin ajan työskentelee nyt lähemmäs 700 kesätyöntekijää, joista ensimmäiset aloittivat työskentelyn jo huhtikuussa.

27.7.2023

Työntekijämäärämme lähes tuplaantuu kesäksi

Osuuskaupassamme työskentelee noin 860 henkilöä erilaisissa työtehtävissä koko toimialueellamme. Tämän kesän kesätyöntekijöiden myötä työntekijämäärämme lähes tuplaantui, kun pystyimme palkkaamaan noin 700 kesätyöntekijää. Palkkasimme kesätyöntekijöitä esimerkiksi myyjiksi, liikennemyymälätyöntekijöiksi ja kokeiksi. Kesätyöntekijät ovat äärimmäisen tärkeitä meille. Ilman heitä asiakaspalvelumme ei soljuisi vakihenkilöstön vuosilomien aikaan. Yksiköissä lomat jaksotetaan niin, että paikalla on sekä vanhempia konkareita että tehtävässään uudempia kesätyöntekijöitä. Ensimmäiset kesätyöntekijät aloittivat jo huhtikuun alussa ja suurin aloitusryntäys koetaan kesäkuun alussa. Varsinkin Tutustu ja tienaa -harjoitteluun palkattuja nuoria aloittaa työskentelyt jouhevasti läpi kesäkuukausien.

Suurin yksikkömme, Prisma Kirkkonummi työllistää tänä kesänä lähemmäs 30 kesätyöntekijää ja 30 nuorta Tutustu ja tienaa -harjoittelun kautta. Osuuskaupassamme järjestettiin myös erillinen rekrytointi, jossa noudatettiin positiivista erityiskohtelua, kun yhdessä Ammattiopisto Liven kanssa mahdollistetaan täsmätyökykyisille nuorille kesätyötä. Työtehtävät räätälöidään kunkin työkykyyn sopivaksi. Prisma Kirkkonummella aloittaa kaksi nuorta kesätyöt tämän väylän kautta.

– Kesätyöntekijät tuovat joka kesä mukanaan iloisen tuulahduksen ja ovat suuri apu arjen askareissamme, kun vakituisella henkilökunnalla rullaavat kesälomat. On myös kiva saada olla mukana auttamassa nuoria työelämään ja omalta osaltaan antaa heille eväitä tulevaisuutta varten, sanoo Miia Haka, joka oli mukana Prisma Kirkkonummen rekrytointiprosessissa.

Monipuolisia kesätyötehtäviä

Osuuskauppamme tarjoaa paljon erilaisia kesätyötehtäviä niin marketkaupassa kuin muilla toimialoillamme kuten ravintoloissa, kahviloissa, liikenneasemilla ja puutarhakaupassa. Kaupoissa työtehtäviin kuuluu pääasiassa tuotteiden hyllyttämistä, asiakaspalvelua ja kassatyöskentelyä, ravintoloissa ja liikenneasemilla sitten luonnollisesti myös tarjoilua ja/tai ruoan valmistusta. Suurin osa Prisma Kirkkonummen kesätyöntekijöistä työskentelee kassalla ja päivittäistavaroiden parissa. Tutustu ja tienaa -harjoittelijat puolestaan ovat enimmäkseen hyllyttämistehtävissä. Monelle kesätyöpaikka osuuskaupassamme on ensimmäinen työkokemus, ja sillä voi olla vaikutusta koko työuran onnistumiseen. Meillä uusien työntekijöiden perehdyttämiseen on panostettu. Esihenkilöiden tueksi on tehty kattava perehdyttämismateriaali, ja onhan koko työyhteisö mukana luomassa uusille työntekijöille hyvän alun työuralle. Työtehtävään perehdyttämisen lisäksi uudet työntekijät tutustuvat verkkokoulutuksen avulla esimerkiksi osuuskauppamme yhteisiin toimintatapoihin, asiakaspalveluun sekä erilaisiin työssä tarvittaviin järjestelmiin. Yksiköissämme on myös nimetyt perehdyttäjät, joilla on päävastuu kesätyöntekijöiden perehdyttämisessä. Tutustu ja tienaa -harjoitteluun osallistujilla on omat perehdyttäjät ja työ tehdään lähtökohtaisesti aina jonkun kanssa yhdessä, jotta tuki ja turva on siinä vieressä.

– Koko yksikkö huolehtii tietenkin kesätyöntekijöiden perehdyttämisestä ja siitä että kaikilla on mukava tulla töihin ja tuntevat olevansa osa työyhteisöä, Miia jatkaa.

Melkein 20 prosenttia on ollut aikaisemmin kesätöissä osuuskaupassamme

Kesäyöntekijöiden joukossa on paljon uusia kasvoja, mutta iso määrä työntekijöistä on myös heitä, jotka palaavat meille taas kesäksi töihin esimerkiksi omien opintojensa välissä. Tänä vuonna jopa viidennes kaikista kesätyöntekijöistämme on jo aikaisempina kesinä työskennelleet meillä, joko samassa yksikössä, jossa tänäkin kesänä tekevät töitä tai vaihtoehtoisesti toisessa yksikössä.

Monet kesätyöntekijät jatkavat myös mahdollisuuksien mukaan kesätöiden jälkeen tuntityöntekijöinä tai palaavat meille taas joulusesonkiin. Tiesitkö muuten, että moni meidän vakituisista työntekijöistämmekin on aloittanut uransa osuuskaupassamme kesätyöntekijänä?

Tervetuloa ja mukavia kesätyöhetkiä kaikille kesätyöntekijöillemme!