Osuuskauppamme mahtavaan työporukkaan haki yli 3100 kesätöihin


Varuboden-Oslan kesätyöhaku aukesi jo ennen joulua ja 5. helmikuuta oli viimeinen päivä lähettää hakemuksensa. Joulukuun hakijamäärät olivat suhteellisen pieniä ja suurin ”ryntäys” koettiin viimeisellä viikolla, kun saatiin lähes kolmasosa kaikista hakemuksista. Osuuskauppamme vetovoimaisuus alueensa työllistäjänä myös kesätyöntekijöiden näkökulmasta koettiin tänäkin vuonna, kun saimme yli 3100 kesätyöhakemusta. Kaikki hakijat haastatellaan ja haastattelut käydään 10.-12. helmikuuta. Ensimmäiset kesätyöntekijät aloittavat työskentelyn jo huhtikuun aikana.

10.2.2023

Palkkaamme kesäksi 2023 lähemmäs 600 kesätyöntekijää

Kaiken kaikkiaan osuuskauppaamme haki täksi kesäksi töihin yli 3100 henkilöä, heistä yli 700 varsinaiseen kesätyöhön ja yli 2400 alle 18-vuotiaille suunnattuun harjoitteluun. Heistä Ahvenanmaalle kesätöihin haki yli 100 henkilöä ja alle 18-vuotiaille suunnattuun harjoitteluun lähemmäs 250 henkilöä. Heistä saa aikaisempien vuosien tapaan lähemmäs 600 kesätyöpaikan joissakin osuuskauppamme lukuisista toimipaikoista. Hakijoiden joukossa on paljon uusia kasvoja, mutta iso määrä on myös sellaisia hakijoita, jotka haluavat palata vuosi vuoden jälkeen työskentelemään osuuskauppaamme esimerkiksi opintojen ohella. Määrä on suuri, kun vertaamme siihen, että vakinaisesti työllistämme noin 900 henkilöä.

– Olemme iloisia, että osuuskauppamme on vetovoimainen työnantaja ja että pitkäjänteinen kehitystyömme on tuottanut tulosta. Kaupan ala nähdään edelleen mielenkiintoisena alana, jossa on vaihtelevia työtehtäviä ja jonne on myös helppo työllistyä esimerkiksi opintojen päätyttyä, sanoo henkilöstöjohtaja Paula Pajunen.

Palkkaamme kesätyöntekijöitä erilaisiin työtehtäviin ympäri koko toimialuettamme itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla. Kesätyöt alkavat pääsääntöisesti touko-kesäkuussa ja jatkuvat jopa syyskuulle. Osuuskaupassamme kaupan ala tarjoaa eniten kesätyöpaikkoja, mutta myös liikennemyymälöissä, ravintoloissa, puutarhakaupassa ja Porvoon Sokoksella on mukavasti avoimia työtehtäviä kesäsesongin ajaksi. Työtehtävät vaihtelevat toimialan mukaan, eli työskennellä voi myyjän, liikennemyymälätyöntekijän, tarjoilijan ja kokin tehtävissä. Osaan tarvitaan koulutusta ja/tai työkokemusta, mutta moni tehtävä on myös mahdollista oppia Varuboden-Oslan tarjoamassa kattavassa perehdytyksessä, kunhan on kiinnostunut asiakaspalvelusta.

Kaikki hakijat tärkeitä

Kun hakijamäärät ovat suuret on selvää, että kaikkia halukkaita ei valitettavasti ole mahdollista palkata. Hyvää kokemusta työnhausta ja työhaastatteluista saavat kuitenkin kaikki osuuskauppaamme tänä vuonna hakeneet. Kaikki hakemuksensa lähettäneet haastatellaan haastattelutilaisuuksissa, jotka järjestetään helmikuun toisena viikonloppuna. Haastatteluissa hakijat pääsevät kertomaan enemmän itsestään ja vahvuuksistaan. Osuuskauppamme on jo kahtena edellisenä vuotena haastatellut kaikki hakijansa ja tästä on saatu todella positiivista palautetta.

− Kaupan ala on silta työelämään, ja roolimme nuorten työelämätaitojen opastajana ja siihen kuuluvat haastattelut ovat tärkeä osa työelämätaitoja. Helmikuun toisena viikonloppuna järjestämme viidellä paikkakunnalla sekä Ahvenanmaalla haastattelutapahtumat, johon osallistuu niin yksiköidemme esihenkilöitä kuin HR-osastonkin väkeä, Paula Pajunen jatkaa.

Haastattelujen jälkeen on hakijoiden ehkä piinaavin jakso, kun odotellaan vastauksia kesätyöpaikoista. Rekrytointiprosessiin osallistuville tämä vuorostaan on kiireistä aikaa, kun tehtäviin valitaan sopivia uusia tekijöitä. Noin 600 hakijaa odottaa työ osuuskaupassamme kesäkaudella 2023.

Kaikki kesätyöntekijät saavat myös kattavan perehdytyksen työtehtäviin, joten vaikka aikaisempi kokemus kaupan alalta on eduksi, lopulta reipas ja iloinen asenne ratkaisevat. Tavoitteena on tarjota erinomaisia työkokemuksia, jotka kannustavat ja sitouttavat työelämään.

− Ykköstavoitteemme on tarjota myönteisiä oppimiskokemuksia. Ensimmäisillä kosketuksilla työelämään on tutkitusti vaikutusta ammatti-identiteetin syntyyn ja koko työuran onnistumiseen. Puhumme esihenkilöiden kanssa jatkuvasti siitä, miten tärkeää perehdytys ja uuden työntekijän kohtaaminen on, kun pesti alkaa, Paula Pajunen sanoo.