Osuuskauppa Varuboden-Oslan pienois-ABC mukana Yrityskylän toiminnassa nyt ensi kertaa


24.11.2020

Osuuskauppa Varuboden-Osla on ensimmäistä kertaa mukana Yrityskylä-toiminnassa omalla pienois-ABC:llä. Espoossa sijaitsevassa Yrityskylän pienoiskaupungissa koululaiset saavat työskennellä erinäisissä työtehtävissä ABC-asemalla. Tämän toiminnan myötä tulevaisuuden työntekijät saavat kosketuksen liikennemyymälän lukuisiin työtehtäviin.

Varuboden-Oslan henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen kertoo, että yhteistyöhön lähdettiin innolla mukaan, koska yksi Varuboden-Oslan toiminnan keskeisistä tavoitteista on henkilöstöasioissa tarjota myönteisiä työkokemuksia varsinkin työuraansa aloitteleville nuorille. Työelämään siirtyminen on herkkä vaihe, jolla on tutkitusti vaikutusta koko työuran onnistumiseen.  Yrityskylän kanssa tehtävä yhteistyö antaa jo varhaisessa vaiheessa nuorille mahdollisuuden tutustua osuuskaupan yhteen toimialaan ja sen työtehtäviin.

–  Olemme todella iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä Yrityskylän kanssa ja siten tehdä työtehtäviämme tutuksi nuorille, sanoo Pajunen.

– Luulen, että moni pienois-ABC:llä erilaisia työtehtäviä harjoitteleva nuori voi olla meidän tulevaisuuden kesätyöntekijämme joissakin lukuisista toimipaikoistamme. Saattaapa joku löytää tätä kautta oman unelma-ammattinsakin, Pajunen jatkaa.

 

Vuosittain yli 6000 kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista Uudeltamaalta tutustuu pienois-ABC:n toimintaa

Espoossa sijaitseva Yrityskylä on pienoiskaupunki, jossa yhteistyökumppaneilla on omia yrityksiä ja Varuboden-Oslalla pienois-ABC, jossa koululaiset saavat kokeilla työskentelyä päivän ajan. Jokaisella oppilaalla on oma työtehtävänsä, josta saa palkkaa. Oppilaat ovat paitsi asiakkaina myös työntekijöinä. ABC:llä työskennellessä oppilaat tutustuvat liikennemyymälän monipuoliseen arkeen aina polttoainehinnoittelusta myymälätuotteiden hyllyttämiseen ja eväs- ja juomatarjoilusta työhyvinvointiin. Täältä löytyy 12-vuotiaat liikennemyymäläpäällikkö, apulaismyymäläpäällikkö, palveluvastaava ja liikennemyymälätyöntekijä valmiina palvelemaan asiakkaitaan. Tärkeä osuus sisällöissä on myös osuuskuntatoiminta.

Varuboden-Oslan toimialueelta oppilaita Inkoosta, Kauniaisista, Kirkkonummelta, Siuntiosta, Loviisasta ja Lapinjärveltä osallistuu Yrityskylään toimintaan. Yhden koulupäivän ajan he oppivat työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta.

 

Yrityskylän syyslukukausi käynnistyi 3. marraskuuta ja pienois-ABC:llä on hulinaa, kun innokkaat tulevaisuuden tekijät tutustuvat liikennemyymälän kaikkiin työtehtäviin sekä käyvät siellä myös asiakkaina.