Osuuskauppa Varuboden-Oslan ensimmäiset ABC-latausasemat aukesivat – verkosto laajenee vielä tämän vuoden aikana


S-ryhmän valtakunnallisen sähköautojen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021. Uusia ABC-latausasemia tulee tulevaisuudessa löytymään ennen kaikkea myymälöiden, ABC-liikennemyymälöiden ja hotellien paikoitusalueilta, eli sieltä, missä asiakkaat asioivat. Osuuskauppa Varuboden-Oslan alueella moderneja ABC-konseptin mukaisia latausasemia löytyy nyt S-market Loviisan ja S-market Tammisaaren pysäköintipaikoilta.

1.2.2022

Sekä Loviisan että Tammisaaren latausasemalta löytyy kahdeksan latauspistettä: neljä peruslatauspistettä ja neljä teholatauspistettä, joissa maksimiteho on 80 kW.

– Meidän tavoitteemme on avata tänä vuonna vielä ainakin neljä samantyyppistä latausasemaa. Kokonaisuudessaan tavoittelemme kymmenien latausasemien verkostoa vuoteen 2024 mennessä, toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku Varuboden-Oslasta kertoo.

Tämän vuoden aikana ABC-latauspisteitä on suunnitteilla vielä seuraaviin toimipaikkoihin: S-market Söderkulla Sipoossa, ABC Karjaa, S-market Näsi Porvoossa ja Prisma Kirkkonummi. S-market Näsissä ja Kirkkonummen Prismassa sähköautojen lataus on ollut mahdollista jo aikaisemmin yhteistyökumppanien latausasemilla.

 Maksu vain ladatusta energiasta

Monet autoilijat ovat tottuneet käyttämään ABC-mobiiliapplikaatiota tankatessaan, ja myös sähköauton lataus maksetaan ABC-mobiilin kautta. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita. Varuboden-Oslan ABC-latausasemilla on käytössä kilowattitunteihin perustuva hinnoittelu, eli asiakas maksaa vain lataamastaan sähköstä.

Hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, joten siinä on alueellisesti vaihtelua, kuten on myös polttonesteiden hinnoissa. Hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

Varuboden-Oslan ja koko S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

 

Lisätietoja:
Mikko Ala-Huikku, toimialajohtaja, Osuuskauppa Varuboden-Osla, puh. 010 765 9303, mikko.ala-huikku@sok.fi

 

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa löydät täältä