Nuoret tulevaisuuden taitajat – Varuboden-Osla kannustaa toimialueensa lapsia ja nuoria ja jakaa kouluille stipendejä lähes 30 000 euron edestä


Osuuskauppa Varuboden-Osla palkitsee koulujen lukuvuoden päättyessä jälleen positiivisia oppilaita omalla toimialueellaan jakamalla stipendejä lähes 30 000 euron edestä. Positiivisuuteen kannustaminen on Varuboden-Oslan tärkein kriteeri ja siksi stipendit menevät perinteisesti oppilaille, jotka osoittavat positiivista asennetta.

30.5.2022

Osuuskauppamme on painottanut sponsoroinneissaan ja muissa lahjoituksissaan työtä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Nuoret ja heidän hyvinvointinsa on myös satsaus tulevaisuuteen, suuri osa näistä henkilöistä siirtyy jossain vaiheessa työelämään ja haluamme kannustaa jo aikaisessa vaiheessa positiiviseen asenteeseen ja haluun auttaa muita. Olemme jälleen tänä vuonna mukana tukemassa stipendien jakoa kouluissa ja lahjoitamme lähes 30 000 euron edestä stipendejä osuuskaupan toimialueella oleville kouluille. Stipendit jaetaan oppilaille S-ryhmän lahjakorttien muodossa.

Stipendit menevät oppilaille, jotka koulumenestyksestä riippumatta omaavat positiivisen asenteen. Stipendejä jaetaan peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa osuuskaupan toimialueella, itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla. Stipendit ovat tärkeä ja hieno asia varsinkin niiden saajille ja tämä kevätjuhlien hieman jännittävä ja ylpeä hetki, jolloin saa stipendin ja tunnustusta omasta toiminnastaan, muistetaan yleensä vielä pitkään. Myös opettajat arvostavat stipendien jakoa. Osuuskaupallemme on ollut tärkeää olla mukana kannustamassa lapsia ja nuoria positiiviseen toimimiseen. Tämä on vähintään yhtä tärkeä asia kuin arvosanat. Osuuskaupassamme stipendienjaolla on pitkät perinteet ja jakokriteerit ovat säilyneet lähes muuttumattomina vuosien varrella.

– Meille on tärkeää korostaa positiivisuutta ja kannustaa palveluhenkisyyteen. Olemme perinteisesti jakaneet stipendit viimeisten luokkien oppilaille, joilla on positiivinen asenne elämän eri alueilla. Tämä on tulevaisuutta ajatellen yhtä tärkeä asia kuin arvosanat, osuuskaupan hallintojohtaja Anne Schneider sanoo.

Stipendejä jaetaan tänä keväänä 167:lle ammattikoululle, suomen- ja ruotsinkieliselle lukiolle ja ylä- ja alakoululle osuuskaupan toimialueella, eli itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla. Stipendejä lahjoitetaan lähes 30 000 euron edestä.

Lisätietoja: Hallintojohtaja Anne Schneider, puh. 010 762 6615