Näsin S-marketin uusi latausasema valmistui – sähköauton lataus kätevästi kauppareissun yhteydessä


Osuuskauppamme on tämän vuoden aikana laajentanut sähköautojen latausverkostoaan. Osuuskauppamme uusin ABC-latausasema Porvoon S-market Näsin parkkihallissa on nyt avattu. Tiistaista 15. marraskuuta alkaen sähköauton lataaminen onnistuu myös täällä. Tällä hetkellä sähköautonsa voi S-market Näsin lisäksi ladata osuuskauppamme toimialueella Loviisan, Söderkullan, Masalan, Inkoon ja Tammisaaren S-marketeissa, Kirkkonummen Prismassa, ABC Karjaalla sekä lähiaikoina myös Ahvenanmaalla S-market Jomalassa. Uusia ABC-latausasemia rakennetaankin ennen kaikkea myymälöiden, ABC-liikennemyymälöiden ja hotellien paikoitusalueille, eli paikkoihin, missä asiakkaat asioivat.

16.11.2022

Moderni, kahdeksan latauspisteen asema

Osuuskauppamme kahdeksas ABC-konseptin mukaisen sähköautojen latausasema on pitkän odotuksen jälkeen vihdoin saatu avattua asiakkaille. Rakentaminen aloitettiin jo viime vuoden puolella, mutta maailmanlaajuisen komponenttipulan takia työt ovat seisoneet projektin loppuvaiheessa tuskastuttavan pitkään. Tiistaista 15. marraskuuta alkaen se palvelee sähköautoilevia asiakkaita. Sähköautonsa voi näppärästi jättää lataukseen kauppareissun ajaksi ja latausmaksu hoituu ABC-mobiilin kautta. Latausasemalta löytyy kahdeksan latauspistettä: neljä peruslatauspistettä, yksi teholatauspiste ja jopa kolme suurteholatauspistettä. Peruslatauspisteisiin kytketään auton mukana tuleva latauskaapeli, kun taas teho- ja suurteholatauspisteissä on kiinteät latauskaapelit.

– Olemme todella tyytyväisiä, että vihdoin saamme Näsin S-marketin latausaseman toimintaan. Haluamme tarjota asiakkaillemme laajemmat palvelut ja helpottaa heidän kiireistä arkeaan. Näsin S-market on toiseksi suurin marketyksikkömme, jossa asioi suuri määrä asiakkaita päivittäin. Toukokuussa paikoitusalueelle avattiin uusi ABC-automaattiasema ja latausaseman avauduttua saa sähköautonkin nopeasti ladattua samalla kun käy kaupassa ostamassa perheen ruokatarpeet, toimialajohtaja Laura Koistinen Varuboden-Oslasta kertoo.

Maksu vain ladatusta energiasta 

Monet autoilijat ovat tottuneet käyttämään ABC-mobiiliapplikaatiota tankatessaan, ja myös sähköauton lataus maksetaan ABC-mobiilin kautta. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita. Varuboden-Oslan ABC-latausasemilla on käytössä kilowattitunteihin perustuva hinnoittelu, eli asiakas maksaa vain lataamastaan sähköstä.

ABC-mobiili-sovelluksella näkee lähimmän latausaseman lisäksi myös latausaseman vapaat latauspaikat, niiden suurimman lataustehon ja latauksen hinnan, mikä auttaa asiakasta lataustauon suunnittelussa. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia, ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

Varuboden-Oslan ja koko S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.