Mathias Kivikoski Varuboden-Oslan uudeksi toimitusjohtajaksi


2.3.2021

Osuuskauppa Varuboden-Oslan hallitus on valinnut KTM Mathias Kivikosken (47) uudeksi toimitusjohtajaksi. Mathias Kivikoskella on laaja kokemus kaupan alalta. Hän on toiminut alalla 20 vuotta ja tulee VBO:lle Tokmanni Oy:stä, jossa on viimeksi toiminut myynti- ja markkinointijohtajana. Hän on myös työskennellyt pitkään Lidl-ketjussa sekä Suomessa että Ruotsissa.

Varuboden-Osla sai suuren määrän laadukkaita hakemuksia, jotka edustivat laajasti eri toimialoja, Varuboden-Oslan hallituksen puheenjohtaja Arto Nurmi-Aro kertoo.

– Mathiaksella on pitkäaikainen ja vankka liikkeenjohtokokemus sekä vahva vähittäiskaupan osaaminen Suomesta ja Ruotsista. Hän on tottunut johtamaan isompia organisaatioita ja täten hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Hän on myös selvästi joukkuepelaaja, jolla on hyvät sosiaaliset taidot. VBO:lla on selkeä strateginen tahtotila olla hyvä työnantaja ja arvojen mukainen osuuskauppa omistajilleen ja asiakkailleen. Uskomme vahvasti, että Mathias on oikea henkilö johtamaan VBO:ta tulevaisuuteen.

Varuboden-Oslan edellinen toimitusjohtaja Hannu Krook siirtyi tammikuun alusta SOK:n pääjohtajaksi.

– Olemme erittäin kiitollisia siitä panoksesta ja tuloksesta, jonka VBO saavutti Hannu Krookin toimitusjohtajuuden aikana. Olemme samalla ylpeitä siitä, että meidän toimitusjohtajamme valittiin SOK:n pääjohtajaksi, vaikka meille jäi isot saappaat täytettäväksi. Hannu oli myös hyvin pidetty koko henkilöstössä ja hallinnossa, Arto Nurmi-Aro sanoo.

Mathias Kivikoski aloittaa uudessa tehtävässään 8.4.2021.

– Olen erittäin iloinen ja innostunut aloittamaan VBO:n toimitusjohtajan tehtävässä. Osuuskauppa on tehnyt loistavaa työtä Hannu Krookin johdolla, ja odotan innolla pääseväni aloittamaan työt huhtikuussa. Alue on minulle erittäin tuttu, ja on myös mukavaa päästä aidosti kaksikieliseen toimintaympäristöön töihin, Mathias Kivikoski sanoo.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mathias Kivikoski ja hallituksen puheenjohtaja Arto Nurmi-Aro antavat haastatteluja torstaina 4.3. joko Varuboden-Oslan konttorilla Vantaalla (Teknobulevardi 3-5) koronarajoitukset huomioiden tai etänä.

Haastattelupyyntöjä koordinoi asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Hagelberg, jaana.hagelberg@sok.fi tai puh. 010 765 9333.