Korona väistyy ja Varuboden-Oslan myymälöiden arki normalisoituu


24.6.2021

Kohta puolitoista vuotta Suomessa on eletty poikkeuksellista aikaa koronapandemian varjossa. Myös kaupan alalla poikkeusolot ovat näkyneet asiakkaiden ostoskäyttäytymisessä alkupäivien hamstrauksesta kasvaneeseen kiinnostukseen verkkokauppaa kohtaan.

Tämän takia Varuboden-Oslassa alettiin nopealla aikataululla kehittämään uusia palvelumuotoja kuten riskiryhmään kuuluvien henkilöiden oma asioimistunti varhain aamulla, josta tuli hyvin suosittu.

– Halusimme myös vastata asiakkaiden toiveisiin tehdä ostoksia kotoa, toimialajohtaja Bengt Vinberg Varuboden-Oslasta kertoo. Siinä tilanteessa löysimme yhteistyökumppaniksi lentopysäköintiyhtiö GoParkingin, joka otti hoitaakseen myymäläkeräily- ja kotiinkuljetuspalvelun. Yhteistyössä pystyimme käynnistämään palvelun nopeasti ja tarjoamaan kaikille asiakkaille koko toimialueellamme samanlaisen palvelun.

– Yhteistyö Varuboden-Oslan kanssa lähti heti tehokkaasti käyntiin, ja olemme joustavasti kehittäneet palveluja kysynnän lisääntyessä, Jesse Paananen GoParkingilta sanoo. On ollut mielenkiintoista olla mukana tässä ruokakaupan murroksessa ja samalla olemme saaneet palvella isoa joukkoa asiakkaita kotiinkuljetuksilla, joilla ei ole ollut mahdollisuutta epidemia-aikana kauppa-asiointiin.

Vielä tänä keväänä palvelua laajennettiin Ahvenanmaalle, kun pandemiatilanne siellä paheni. Nyt kesän lähestyessä ja koronatilanteen vähitellen hellittäessä on tullut aika arvioida tilanne uudestaan, ja GoParkingin keskittyy varsinaiseen liiketoimintaansa lentopysäköintiin.

Myös toinen korona-ajan innovaatio, riskiryhmätunnit, päättyvät elokuun alusta.

– Kun rokotuskattavuus nousee, riskiryhmätuntien tarve pienenee, Bengt Vinberg toteaa. Emme kuitenkaan palaa täysin samoihin aukioloaikoihin kuin ennen koronaa, vaan joissakin yksiköissä aukioloaikoja on jo pidennetty, ja joidenkin yksiköiden aukioloajat pitenevät elokuun alusta. Monet koronapandemian aikana käyttöön otetut asiat, kuten kassapleksit, ovat varmasti tulleet jäädäkseen. Edelleen meidän tärkein prioriteettimme on, että yksikkömme ovat turvallisia niin asiakkaillemme kuin henkilökunnalle.