Kevät toi kaivatut kaupunkipyörät taas Porvoon katukuvaan


Kaupunkipyörät ovat näkyneet Porvoon katukuvassa jo kaksi kesää ja heti pääsiäisen jälkeen ovat porvoolaiset jälleen voineet liikkua sujuvasti kaupunkialueella vuokrattavilla pyörillä. Porvoon kaupungin ja kaupunkipyöriä toimittavan KaaKau Oy:n yhteistyössä on edellisten kesien tapaan mukana myös osuuskauppa Varuboden-Osla.

19.4.2021

Kahdessa vuodessa osaksi porvoolaista katukuvaa

Kaupunkipyörät tulivat Porvooseen kesällä 2019 kokeilumielessä. Pyörät osoittautuivat hyvin suosituiksi ja niitä vuokrattiin ahkeraan. Yhteistyötä päätettiinkin jatkaa ja nyt kaupunkipyörillä voi taas tänä kesänä liikkua näppärästi paikasta toiseen.

– Olemme iloksemme saaneet huomata, että kaupunkipyörien suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Aloitimme Porvoossa 60 pyörällä, viime kesänä pyörien määrä nousi sataan ja tänä kesänä pyöriä liikkuu kaupungilla jo 120 kappaletta. Porvoolaiset ja kaupungissa vierailevat ovat kovasti kiitelleet tätä sujuvaa ja edullista liikkumismuotoa. Halusimme vahvistaa palvelun saatavuutta ja lisäsimme sen myötä pyörien määrää, kertoo KaaKau Oy:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Aleksanteri Repo.

Pyöräasemat on sijoitettu ympäri kaupunkia ja ovat samat kuin aikaisempina kesinä. Asemaverkosto on palautteiden mukaan nyt hyvässä kattavuudessa etenkin keskustassa ja sen välittömässä läheisyydessä. Suosituimpia asemia keskustan tuntumassa ovat olleet Taidetehdas, Lundi ja S-market Näsi, ja hieman kauempana keskustasta Gammelbackan ja Kevätkummun ostarit.

Pyöräiltyjä tunteja yli 8000 

Koronan takia ulkomaiset turistit loistivat poissaolollaan kesäkaudella 2020, muutoin niin suositussa turistikohteessa, Porvoossa. Kotimaisia vierailijoita kuitenkin riitti mukavasti. Kaupunkipyörät osoittautuivat hyväksi ja turvalliseksi tavaksi liikkua paikasta toiseen. Viime kesänä pyörillä tehtiin yli 9000 matkaa ja vuokrauksia oli yli 6000. Pyöräiltyjä tunteja oli huikeasti yli 8000.

– Varuboden-Oslassa vastuullisuus ja ympäristöasiat ovat osana kaikkea tekemistä. Teemme mielellämme yhteistyötä sellaisten asioiden tiimoilta, jossa voimme olla mukana mahdollistamassa kaupunkilaisten hyvinvointia ja arjen sujuvuutta. Tämän lisäksi haluamme myös kannustaa ihmisiä liikkumaan ja olemaan omalta osaltaan mukana tekemässä työtä ympäristön puolesta, sanoo Varuboden-Oslan toimialajohtaja, Mikko Ala-Huikku.

Sujuvaa yhteistyötä

Osuuskauppa Varuboden-Osla on ollut mukana kaupunkipyöräyhteistyössä KaaKau Oy:n kanssa jo kaksi kesää ja asiakkaiden palautteiden ja tehtyjen matkojen perusteella oli tärkeää olla mukana mahdollistamassa näin toimivaa ja suosittua palvelua. Aleksanteri Repo ja Mikko Ala-Huikku ovat molemmat iloisia siitä, että yhteistyö Porvoossa edelleen jatkuu ja että se toukokuussa laajenee länteen, kun Raasepori saa omat kaupunkipyöränsä. Äitienpäivän tienoilla Raaseporiin saapuu 30 kaupunkipyörää.   

Taustatietoa

Porvoon kaupunkipyörät ovat osa kansainvälistä Donkey Republic -kaupunkipyöräverkostoa, ja samaa sovellusta voi käyttää esimerkiksi Berliinissä, Pariisissa ja Köpenhaminassa. Paljon pyöräileville porvoolaisille on tarjolla kuukausijäsenyyden lisäksi kausipassi. 

Kun haluat ottaa käyttöön kaupunkipyörän, toimi näin:

  1. Lataa Donkey Republic -applikaatio sovelluskaupastasi.
  2. Rekisteröi maksutietosi
  3. Paikallista vapaa pyörä
  4. Nauti pyöräilystä
  5. Palauta pyörä haluamallesi asemalle

Lisätietoja: kaakau.fi/porvoo