Jalkapallon riemua ja yhteispeliä – IIF Fotboll Jalkapallo ry tarjoaa mahtavan mahdollisuuden jalkapallon harrastamiseen


Inkoolainen jalkapalloseura IIF Fotboll Jalkapallo ry. perustettiin lähes kymmenen vuotta sitten, kun jalkapalloinnostus alueella kasvoi räjähdysmäisesti. Aikaisemmin toimintaa oli luotsannut urheiluseura Ingå IF, jossa oli ollut oma jalkapallojaosto. Jalkapalloseurassa on tällä hetkellä 10 joukkuetta, aina nappulafutiksesta miesten joukkueeseen. Seurassa on lähemmäs 250 aktiivista jalkapallonharrastajaa. Osuuskauppamme on mukana tukemassa toimintaa sponsoroinnilla.

28.10.2022

Vihreällä kentällä lähes vuoden ympäri

Inkoolaisessa jalkapalloseurassa IIF Fotboll Jalkapallo ry:ssä on 10 joukkuetta, jotka harjoittelevat hienolla, vuonna 2016 valmistuneella tekonurmella ja talvikuukausina vieressä sijaitsevassa Ingå Nylund Arenassa. Halli rakennettiin talkoovoimin kymmenisen vuotta sitten. Nyt halli mahdollistaa ympärivuotiset harjoitukset. Ulkoharjoitukset päästään yleensä aloittamaan jo huhtikuussa ja lokakuun lopussa siirrytään sisälle halliin harjoittelemaan. Kävimme seuraamassa juniorijoukkue P12 harjoituksia keväällä 2022. Joukkueessa pelaa vuonna 2012 syntyneitä tyttöjä ja poikia. Kolme kertaa viikossa he harjoittelevat päävalmentaja Jonas Påttin johdolla. Osuuskauppamme on ollut mukana kustantamassa joukkueen uudet pelitakit tällä kaudella.

– Yhteenkuuluvuus on joukkueessamme tärkeää. Haluamme tarjota kaikille turvallisen ympäristön pelata ja kehittyä. Joukkueella on yhteinen päämäärä, johon tähdätä. Pelitakit nostavat osaltaan myös joukkuehenkeä. Harjoittelemme kolme kertaa viikossa ja kerran viikossa meillä on ottelu, joukkuejohtaja Andrea Landers kertoo.

Toiminta osallistaa pelaajien lisäksi ison liudan vapaaehtoisia. Kaiken kaikkiaan noin 50 aikuista ja nuorta auttaa treenaamisessa ja häärii taustajoukoissa. Monet vanhemmatkin ovat mukana lastensa jalkapalloharrastuksessa, kun esimerkiksi treeneihin tarvitaan kyytejä.

Jalkapallo yhdistää

Jalkapallo on erittäin suosittu harrastus inkoolaisten lasten ja nuorten keskuudessa. Myös naapurikunnista Lohjalta ja Siuntiosta on pelaajia mukana ja esimerkiksi Tammisaaren ja Karjaan kanssa järjestetään valmentajille yhteisiä koulutuksia.

Joukkue on kaksikielinen ja treenit pidetään aina ruotsiksi ja suomeksi. Pelaajat tulevat monista eri kouluista ja jalkapallo synnyttääkin monia uusia ystävyyssuhteita. Pidemmät pelimatkat, kuten esimerkiksi Alandia cup -jalkpalloturnaus Ahvenanmaalla, hitsaavat pelaajia vielä enemmän yhteen. Joukkueessa toimiminen antaa lapsille ja nuorille paljon arvokkaita yhteistyötaitoja.

-Motivoidut pelaajat kehittyvät pelillisesti harjoituksella, mutta yhtenä ehkä tärkeimpänä tällaisessa joukkuepelissä on kuitenkin toisten kanssa yhdessä toimiminen. Jalkapallo antaa yhteistyötaitoja tulevaisuutta ja jopa työelämää ajatellen. Tässä näkee myös hyvin, miten pelaajien yhteispeli hioutuu vuosien varrella, moni aloittaa harrastuksen jo nappulaliigasta ja jatkaa siitä vielä pitkään, Andrea jatkaa.

Sponsoroinneilla mahdollistetaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa

Vuonna 2022 osuuskauppamme sponsoroi lukuisia organisaatioita, järjestöjä ja seuroja. IIF Fotboll Jalkapallo ry on yksi sponsoroimistamme seuroista. Yhteistä kaikille sponsoroimalle toiminnallamme on, että toiminta on suunnattu lapsille ja nuorille osuuskauppamme toimialueella.

Myös jalkapallojoukkue jalkapalloseurassa IIF Fotboll Jalkapallo ry:n joukkue P12 on riippuvainen sponsoroinnista. Osuuskauppamme sponsoroinnilla he ovat hankkineet koko joukkueelle uudet ottelutakit. Jalkapalloharrastuksen varustukset, pelimaksut ja kenttämaksut haukkaavat ison kustannuksen ja siksi sponsorointi on erittäin tervetullutta toiminnan kannalta.

 

IIF Fotboll Jalkapallo rf

Paikka: Inkoo

Perustamisvuosi: 2013

Varuboden-Osla mukana sponsoroimassa toimintaa

Sponsoroinnilla on mahdollistettu yhtenäiset pelitakit pelaajille