Hyvä joulumieli -keräys järjestetään jo 26. kerran – vähävaraisille lapsiperheille tukea joulun alla


S-ryhmä ja osuuskauppamme ovat jälleen mukana Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin vuosittaisessa Hyvä joulumieli -keräyksessä. Keräys alkaa 17. marraskuuta 2022 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Keräyksellä tuetaan vähävaraisia lapsiperheitä.

17.11.2022

Maailmantilanne ja sen myötä kallistuneet hinnat aiheuttavat monissa perheissä taloudellista huolta, joka myös vaikuttaa joulun viettoon. Hyvä joulumieli -keräyksen avulla hankitaan vähävaraisille lapsiperheille lahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen kanssa. Keräys järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1997 ja vuosien varrella keräyksellä on autettu satojatuhansia perheitä. Tämän vuoden keräystavoite on 1,5 miljoonaa euroa.

Hyvä Joulumieli -keräys alkaa 17.11.2022 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Keräysvaroilla lahjoitetaan 70 euron arvoisia lahjakorttia talousvaikeuksista kärsiville lapsiperheille, joilla he voivat ostaa ruokaa joulunviettoonsa. Lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on juuri nyt vaikea tilanne esimerkiksi sairauden, ylivelkaantumisen tai työttömyyden takia. Päätöksen lahjakorttien saajista tekee MLL:n ja SPR:n paikallisyhdistykset ja -osastot yhdessä paikallisten sosiaalitoimien, diakoniatyön ja neuvoloiden kanssa.

Perheet voivat Hyvä Joulumieli -lahjakorteilla ostaa joulupöydän ruokansa kaikista osuuskauppamme S-marketeista, Saleista sekä Prismasta.