Hannu Krook on valittu SOK:n uudeksi pääjohtajaksi


16.12.2020

Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Hannu Krook on tänään 16.12.2020 valittu SOK:n pääjohtajaksi SOK:n hallintoneuvoston kokouksessa. Hän aloittaa tehtävässään vuoden 2021 alussa.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkaraisen mukaan Hannu Krook valikoitui prosessissa, jossa oli mukana vahvoja kandidaatteja niin S-ryhmän sisältä kuin suomalaisen elinkeinoelämän muilta sektoreiltakin.

— Loppusuoran ehdokkailla oli kullakin omat vahvuusalueensa. Hannu Krookin eduksi koitui hänen äärimmäisen monipuolinen kokemuksensa eri toimialojen johtotehtävissä S-ryhmän ulkopuolella ja myös kansainvälisissä tehtävissä. Hannu on johtanut hyvin erilaisia yrityksiä läpi vaihtelevien haasteiden huolehtien samalla henkilöstötyytyväisyydestä. Se on iso meriitti, Pikkarainen toteaa.

Hannu Krook siirtyy joustavasti SOK:n riveihin 1.1.2021 alkaen. Hallintojohtaja Anne Schneider toimii vt. toimitusjohtajana toistaiseksi, kunnes uusi toimitusjohtaja on valittu. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi aloitetaan välittömästi.