Euroopan huippuluonnon- kosmetiikkatuotteet saatavilla nyt myös lähikaupastasi!


26.1.2021

Osuuskauppa Varuboden-Osla tuo ensimmäisten joukossa valikoimiinsa sertifioidut luonnonkosmetiikan huipputuotteet.

Ihmisten yhä suurempi eettinen ja ekologinen tietoisuus selittää lisääntynyttä kiinnostusta luonnonkosmetiikkaa ja luonnontuotteisiin pohjautuvia hyvinvointituotteita kohtaan.

– Tämän myötä olemme aloittaneet laajan ja hyvän yhteistyön yhden Suomen suurimpiin kuuluvan luonnonkosmetiikan maahantuojan Pezhman Investment LTD:n kanssa, jonka edustus Pohjoismaissa on Kauppahuone Borg&Ström Oy:llä, kertoo Varuboden-Oslan marketkaupan toimialajohtaja Bengt Vinberg.

Pezhman Investment LTD:n maahantuonti edustaa Pohjoismaissa Euroopan kärkituotteeisiin lukeutuvia tuotemerkkejä, kuten Youth Lab, Phytorelax, Intra, New Anna Cosmetics, Ecou, Body With Love, Pasmedic ja Bellaroja Vcee. Näillä kaikilla tuotesarjoilla on yhteensä yli 20 luonnonkosmetiikkasertifikaattia ja maahantuontilistoilta löytyy yli 500 sertifioitua tuotetta.

– Meillä molemmilla yhtiöillä on sama visio. Yritykset toimivat ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Pakkaukset ovat ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä. Tämän sopimuksen myötä voimme kehittää toimintaamme ja palvella asiakkaitamme entistä paremmin, aluepäällikkö Beatrice Gustafsson-Itkonen Varuboden-Oslasta viestii.

Varuboden-Osla tuo tuotteita myyntiin ensin neljään myymälään: Kirkkonummen Prismaan, S-market Näsiin Porvoossa, S-market Söderkullaan Sipoossa sekä Karjaan S-marketiin.

Kuluttajien toiveita on kuunneltu

Kuluttajien toiveisiin oli ennen hankala vastata, koska kuluttajat toivoivat käyttämiltään tuotteilta yhä enemmän luonnonmukaisuutta. Samaan aikaan tuotteiden toivottiin olevan yhtä tehokkaita kuin perinteiset kosmetiikkatuotteet, mikä löi omat haasteensa tuotteiden kehitystyölle. Nyt asiat ovat toisin. Luonnonkosmetiikka on kehittynyt valtavasti ja kuluttajat ovat siirtyneet perinteisestä kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan.

Lisääntyvä kiinnostus ekologisia ja ympäristöä vähän kuormittavia vaihtoehtoja kohtaan selittää myös sen, että luonnonkosmetiikka ei ole enää vain tietyn käyttäjäryhmän kulutustuote. Se on siirtynyt pienistä erikoisliikkeistä suurten myymälöiden hyllyille kaikkien kuluttajien saataville. Luonnonkosmetiikkaa myydään kaupoissa, isoissa tavarataloissa ja verkkokaupoissa ja pian myös muissa isoissa ketjuissa, ja apteekeissa.

–  Valikoima on maailmalla niin valtava, että täytyy tietää, mitä lähtee etsimään, kun miettii uuden tuotteen ostoa, hehkuttaa maahantuonnin edustaja Juliaana Paananen.  

 Virallinen yhteistyökumppani Miss Suomi 2021 -kilpailussa

Pezhman Investment LTD:n maahantuomat luonnonkosmetiikkatuotteet ovat mukana myös Miss Suomi 2021 -kilpailussa virallisena yhteistyökumppanina.

– Syy, miksi lähdimme mukaan, on se, että Miss Suomi -kilpailun osallistujat ovat täysin luonnollisia. On kunnia olla yhteistyössä, koska se täyttää meidän maahantuontimme arvot, kun puhutaan luonnonkosmetiikasta. On myös Miss Suomi -kilpailun juhlavuosi, kun missikisa täyttää 90 vuotta, Juliaana Paananen sanoo.

Viisi tärkeää asiaa, jotka sinun tulisi tietää:

  • Kosmeettisella valmisteella tarkoitetaan ainetta tai seosta, joka ulkoisesti käytettynä ihmiskehossa puhdistaa, muuttaa tuoksua, muuttaa ulkonäköä, pitää hyvässä kunnossa, estää hajuhaittoja, suojaa kehon ulkoisia osia kuten ihoa, hiuksia, ihokarvoja, kynsiä ja huulia.
  • Aidossa luonnonkosmetiikassa ainesosat ovat luonnollisia, mahdollisimman vähän prosessoituja raaka-aineita kuten mm. kasviöljyjä, luonnollisia vahoja ja rasvoja, yrttiuutoksia ja kukkaisvesiä.
  • Luonnonkosmetiikka ei välttämättä ole allergeeniton tai yliherkkyyksiä aiheuttamaton. Allergikon näkökulmasta on hyvää se, etteivät ne sisällä yleisesti allergisoivia säilöntäaineita tai atsovärejä. Ennen käyttöä levitä ensin pieni osa ihollesi ja varmista, että et ole allerginen tai yliherkkä tuotteelle.
  • Tärkeää on ottaa huomioon tuotetta valittaessa, että toimittaja pystyy luotettavalla tavalla osoittamaan mm. raaka-aineen alkuperän.
  • COSMOS-standardi on luonnon- ja luomukosmetiikan alalle tehty eurooppalainen sertifikaatti, josta on sopinut joukko suurimpia eurooppalaisia sertifioijia. Luonnonkosmetiikkaa voi olla ilman sertifiointejakin, mutta valmistajan on kyettävä todistamaan se kuluttajalle.

 

Lisätietoja antaa: Bengt Vinberg, toimialajohtaja, osuuskauppa Varuboden-Osla, puh. 010 762 6637

Juliaana Paananen, myyntijohtaja, Kauppahuone Borg&Ström Oy, puh. 044 988 2720