Asiakkaat työn suola – Rosso Porvoon kanta-asiakas Erkki Nieminen Oslan ensimmäinen asiakasomistaja ja henkilökunnan päivän ilahduttaja


Porvoon Rosson uskollisin lounasvieras lienee opetusneuvos Erkki Niminen, josta on tullut tärkeä osa Rosson ”perhettä”. Erkki on myös ollut lähes 60 vuoden ajan osuuskauppamme asiakasomistaja. Hän oli vuonna 1968 perustetun osuuskauppa Oslan ensimmäinen asiakasomistaja ja nyt, saavutettuaan ansiokkaan virstanpylvään täyttäessään 22. maaliskuuta 90 vuotta, hän käyttää edelleen osuuskauppamme palveluita viikoittain. Rosson henkilökunnalle Erkistä on tullut läheinen, ja iloiset tervehdykset kajahtavat kaikilta, kun hän astuu sisään lounaalle.

27.3.2023

Yhteistä matkaa osuuskauppamme kanssa lähemmäs 60 vuotta

Osuuskauppamme historia on vielä verrattain lyhyt, aloittihan osuuskauppa tämän nimisenä toimintansa kombinaatiofuusion myötä vasta vuonna 2011. Molemmilla fuusion osapuolilla, Osuuskunta Varubodenilla ja Osuuskauppa Oslalla, on kuitenkin tahoillaan pitkät ja vaiheikkaat historiansa. Porvoon ympäristössä toiminut Osla perustettiin vuonna 1968. Syyskuussa 1968 sai porvoolaisista lehdistä lukea uudesta osuuskaupasta ja myös Erkki muistaa tämän.

– Luin paikallisesta sanomalehdestä uudesta alueosuuskaupasta. Olin jo tovin miettinyt liittymistä osuuskauppaan ja ilahduin siitä, että saisimme oman osuuskaupan Porvoon alueelle. Astelinkin Oslan toimitusjohtajan, Kauko Pihkasen, puheille ja kerroin, että halusin liittyä jäseneksi. Kauko kutsui sihteerinsä paikalle, joka valitteli, että liittymislomakkeita ei vielä oltu ehditty painattaa. Tämä ei kuitenkaan ollut mikään ongelma, koska tietoni kirjattiin ruutupaperille ja minut toivotettiin tervetulleeksi Oslan ensimmäiseksi asiakasomistajaksi. Oslan juhliessa 5-vuotista taivaltaan, saimme olla vaimoni kanssa mukana juhlissa ravintola Chrystalissa, Erkki kertoo.

Erkki on varsin tunnettu kasvo monelle koulutaipaleensa Porvoossa suorittaneelle. Hän on opetusneuvos, joka teki pitkän uran opetusalalla niin Linnanjoen yhteiskoulun rehtorina kuin lähemmäs 20 vuotta Linnankosken lukion rehtorina. Näihin vuosiin on mahtunut monia kohtaamisia, mutta niiden lisäksi Erkki on myös tehnyt pitkän uran kunnallispolitiikassa ja istunut myös yhden kauden mukana Oslan edustajistossa. Töiden ja luottamustehtävien rinnalla on perhe kuitenkin ollut Erkille tärkein. Asiakasomistajan hyödyt kerääntyivät lasten ollessa pieniä enimmäkseen ruokakaupoista, nyt eläkkeellä ollessaan hän käyttää enimmäkseen S-marketin ja Rosson palveluita. Keskittämisen hyötyihin on Erkillä selkeä näkemys.

– On aivan mahtavaa, että Bonukset maksetaan tillille, johon vuoden aikana kertyy varsin mukava summa. Tämä on palkkio keskittämisestä, siitä, että käytän osuuskauppamme palveluita. Säästän kaikki Bonukset tililleni ja vuoden lopussa näen konkreettisesti sen miten paljon vuoden aikana olen keskittämisellä säästänyt, Erkki sanoo.

Erkin asiakasomistajavuosien aikana on myös tapahtunut paljon muutoksia ja varsinkin teknologia on tuonut mukanaan paljon uutta. Erkki ei näitä ole kaihtanut, vaan on ottanut rohkeasti käyttöönsä uusia palveluja. S-mobiili on hänelle osa arkea, kun hän esimerkiksi tarkistaa sieltä uusimmat etukupongit omiin lähiyksikköihinsä S-market Näsiin ja Rossoon.

Rosso Porvoon odotettu kanta-asiakas

Sanomattakin on selvää, että Erkki on todella odotettu lounasvieras Porvoon Rossossa. Hän on useamman vuoden ajan käynyt siellä lounaalla ja henkilökunnalle hän on erittäin erityinen ja tärkeä asiakas. Hän on tuttu niin salin kuin keittiön henkilökunnalle. Erkille on erityisen tärkeää käydä ruokailun jälkeen myös kiittämässä keittiötä ja antamassa palautteen päivän ruoasta. Erkki osoittaa toiminnallaan arvostavansa ravintolan jokaisen yksittäistä panosta. Rossolla on myös Erkille erityisen tärkeä osa hänen ja hänen edesmenneen vaimonsa elämässä.

-Vaimoni oli loistava ruoanlaittaja, emmekä käyneet ravintoloissa syömässä niin useasti. Vaimoni sairastuttua ruoanlaitto jäi jaksamisen takia ja tällöin aloimme päivittäin käydä Rossossa lounaalla. Tästä tuli tärkeä osa arkeamme, Erkki kertoo.

Päivittäisestä lounasvieraasta on tullut tärkeä osa myös Rosson arkipäivää. Päivittäiset kohtaamiset ilahduttavat Rosson henkilökuntaa. Rosso olikin järjestänyt pienen yllätyksen Erkin 90-vuotis syntymäpäivien johdosta ja kutsui hänet syntymäpäivälounaalle. Rosson ravintolapäällikön, Maria Lönnqvistin lisäksi Erkkiä oli mukana juhlistamassa osuuskauppamme toimitusjohtaja, Mathias Kivikoski ja toimialajohtaja, Laura Koistinen. Yllätys oli silmin nähden onnistunut ja yhden jos toisen paikalla olijan silmäkulma taisi kostua liikutuksesta. Lauantaina 25. maaliskuuta Erkki juhlisti merkkipäiväänsä läheistensä kesken. Missäpä muualla kuin Rossossa.

 

Suurenmoiset syntymäpäiväonnittelut koko osuuskaupaltamme.