Ruokaa läheltä

Paikallisten tuotteiden myynti on tapamme tarjota valikoiman runsautta, tukea pientuotantoa ja paikallista työllistämistä. Samalla voimme omissa valikoimissamme nostaa esiin aitoa ja puhdasta ruokaperinnettä paikallisista raaka-aineista. Yhteistyö on hyödyllinen molemmille, sekä tuottajalle että kaupalle. Lähellä tuotettu ruoka on myös ekologisempi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Tavaratoimitusten logistiikkaa hoidetaan joustavasti. Yleensä paikalliset tuottajat kuljettavat tuotteensa itse kauppaan, mutta satunnaisesti myös kauppa järjestää tuotteiden kuljetuksen.  Lähiruokakonseptissa ovat mukana kaikki osuuskauppamme liikkeet, kuten Sale, S-market, Prisma ja ABC-asemat.

Jokainen osuuskauppamme yksikkö valitsee oman valikoimansa lähiruokatuotteet. Kaikkien kauppojen hyllyillä ei ole tilaa kaikille tuotteille eikä myöskään aina pienellä tuottajalla ole kapasiteettia toimittaa tuotteitaan pidemmän matkan päähän, vaan luonnollinen valinta on tällöin se oma lähikauppa. Lähituotteiden valikoima vaihtelee tämän takia eri paikkakunnilla ja myös sesonkivaihtelut vaikuttavat valikoimiin. Satokautena tarjolla on enemmän tuotteita, kun valikoimissa on enemmän tuoreita yrttejä, kasviksia ja salaatteja.

 

Tärkeä työ tuotteiden takana näkyväksi

Osuuskaupallamme on laaja kirjo paikallisia tuottajia, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Olemme viime vuosien aikana myös kiertäneet kuvaamassa ja haastattelemassa yli 30 lähituottajaa ja tämän myötä tekin olette päässeet kurkistamaan heidän arkeensa ja tarinaan tuotteiden takaa. Kuukausittain olemme esitelleet yhden paikallisen tuottajan ja vuonna 2022 kerroimme esimerkiksi sipoolaisesta perunanviljelystä, kirkkonummelaisesta hunajantuotannosta, ylämäänkarjatilasta Askolassa, inkoolaisesta yrttiviljelijästä sekä Ahvenanmaalla valmistettavasta jäätelöstä.  Olemme tuoneet lähituottajien tarinoita teille osuuskauppamme sosiaalisissa medioissa, nettisivuillamme sekä kauppojen infonäytöillä. Myymälöissä lähiruokatuotteet on merkitty selvästi muista tuotteista erottuviksi. Lisäksi myymälöissä on mainoskylttejä ja hyllyihin kiinnitettyjä etikettejä, jotta lähiruokatuotteet saisivat enemmän näkyvyyttä. Kevään aikana tulemme uudistamaan lähiruokatuotteiden visuaalista mainosilmettä, jotta ne vielä paremmin erottuisivat muista tuotteista. Tästä tulemme viestimään vielä lähempänä.

Kehitämme myös lähiruokavalikoimaamme asiakkaidemme toiveiden ja menekin kautta saamamme palautteen perusteella, joten ostamalla ja antamalla ideoita sekä palautetta voit vaikuttaa oman lähikauppasi valikoimaan. Kaipaatko sinä jotain erityistä lähituotetta omaan lähikauppaasi? Vihjaa kaupan henkilökuntaa tästä. Teemme jatkuvasti yhteistyötä paikallisten tuottajien kanssa ja olemme kiinnostuneet uusista tuotetuttavuuksista.

Kaikki julkaisemamme paikallisten tuottajien esittelyt ja tarinat voit lukea täältä.

Monia kehittymismahdollisuuksia 

Ura osuuskaupassamme alkaa useasti kesätöistä, ja monet kesätyöntekijät jatkavatkin syksyllä töitä osa-aikaisina opiskeluiden ohella. Tämän vuoden kesätyöntekijöistämme lähes 80 jatkoi meillä työskentelyä asiakaspalvelun parissa. Eniten työpaikkoja on tarjolla marketkaupassa, mutta myös muut toimialat kuten ravintolat, kahvilat, liikenneasemat ja puutarhakauppa työllistävät monia opiskelijoita. Vuonna 2020 Matti Toivonen sai kesäksi kahden viikon harjoittelupaikan Tutustu ja tienaa -ohjelman kautta. Työrupeamansa hän suoritti Porvoon keskustassa sijaitsevassa Sale Lundissa. Kaupassa työskentely sujui hyvin ja kaupan työtehtävät tuntuivat mielekkäiltä.

– Päätin hakea heti seuraavaksi kesäksi töitä osuuskaupasta ja sainkin paikan Sale Gammelbackasta, jossa vierähti kesä mahtavan työporukan kanssa. Saatuani tänä keväänä lukion päätökseen, siirryin S-market Kevätkumpuun työskentelemään. Työntekoa jatkan aina armeijan lähtöön asti, Matti kertoo.

Osuuskaupassamme on paljon työntekijöitä, jotka ovat aikoinaan aloittaneet osuuskaupassamme kesätöistä, ja ovat sillä tiellä edelleen. Kesätyöt antavatkin osuuskaupallemme loistavan mahdollisuuden näyttää, millaista työ on käytännössä ja kertoa erilaisista urapoluista. Hyviä palvelualan ammattilaisia tarvitaan myös tulevaisuudessa ja moni osuuskaupassamme nyt työskentelevä myyjä, toimipaikkapäällikkö tai konttorin asiantuntijatehtävissä työskentelevä on aloittanut uransa kesätöissä.

– Eri toimipaikkoihin siirtyminen osuuskaupan sisällä on ollut helppoa ja esimerkiksi Salesta S-markettiin siirtyminen oli omalla kohdallani luontevaa, koska suuri osa työtehtävistä on suurin piirtein samoja jokaisessa yksikössä ja näin ollen perehtyminen on myös helpompaa uuden yksikön tapoihin. Varuboden-Oslassa ja koko S-ryhmässä on todella hyvät uramahdollisuudet. Itse olen kiinnostunut kaupan alasta ja suunnitelmissani onkin palata vielä armeijan jälkeen tänne osuuskauppaan töihin, ja ehkäpä hakea johonkin korkeakouluun opiskelemaan kaupan alaa, Matti jatkaa.

 

Työyhteisössä voimaa

Kesätyöjaksojen päätyttyä osuuskauppamme pyytää palautetta kaikilta kesätyöntekijöiltä. Kesätyöntekijät nostavat joka vuosi esille toimipaikkojen hyvän ilmapiirin. Kesätyöntekijät tuntevat olevansa osa porukkaa ja työkavereilta saadaan paljon apua töiden suorittamiseen. Mattikin nostaa työkaverit tärkeimmäksi syyksi työssä viihtymiselle.

– Parasta työskentelyssä on ehdottomasti ollut työkaverit. Kaikissa yksiköissä, missä olen ollut töissä, minut on otettu lämpimästi vastaan ja heti mukaan työporukkaan. Aina on ollut se tunne, että ihan pienimmästäkin voi kysyä ja apua saa aina. Ja nyt kun itse olen jo muutaman vuoden työskennellyt talossa niin olen itsekin saanut lisää vastuuta ja saanut olla mukana perehdyttämässä uusia työntekijöitä esimerkiksi kassalle, Matti sanoo.

Kesätöihin tullessa kannattaa kertoa omalle esihenkilölleen suunnitelmistaan. Silloin on hyvät mahdollisuudet jatkaa myös kesätöiden jälkeen työskentelyä esimerkiksi opiskeluiden ohella. Matti sai keväällä 2022 lukion päätökseen ja tiesi tuolloin, että armeijan harmaat kutsuvat tammikuussa 2023. Kesän jälkeen oli siis vielä muutama kuukausi, jolloin hän pystyisi tekemään töitä. Hän ottikin asian puheeksi heti kesätöihin tulleessaan ja esihenkilö ehdotti mahdollisuutta jatkaa työntekoa aina armeijan alkuun asti.

 

Kesällä 2023 osuuskauppamme palkkaa noin 600 kesätyöntekijää eri toimipaikoihin itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla. Haluatko sinä olla yksi heistä! Lue lisää ja hae täältä.

Vaihtelevia työtehtäviä ja mahtava työporukka

Työtehtävät osuuskaupassamme ovat vaihtelevia ja yhdessä toimipakassa voikin kesän aikana päästä tekemään erilaisia töitä. Kaupoissa työtehtäviin kuuluu pääasiassa tuotteiden hyllyttämistä, asiakaspalvelua ja kassatyöskentelyä sekä kaupan siisteyden ylläpitämistä. Osuuskaupassamme painotetaan moniosaamista, mikä tarkoittaa sitä, että kaupassa on mahdollista saada perehdytystä moniin kaupan arjessa tarvittaviin tehtäviin. Tämä on todellinen voimavara, kun kaikki pystyvät auttamaan kaikissa askareissa. Toisaalta tästä on myös paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Olivat urasuunnitelmat mitkä hyvänsä, kaikki työnantajat arvostavat ansioluettelossa asiakaspalvelukokemusta ja monenlaisten työtehtävien hallitsemista. Myös S-market Näsissä työskennellyt Arttu Autio nostaa esiin vaihtelevat työtehtävät yhtenä työskentelyn parhaimpia puolia.

– Kesän aikana pääsin oppimaan monia eri työtehtäviä, joita kaupan arjessa tehdään. Pääasiassa tietenkin kassapalvelua, jossa opitaan itse kassajärjestelmän käyttö, mutta jossa asiakaspalvelu kuitenkin on pääroolissa. Kassatöiden ohessa myös maito- kala- ja lihaosasto tulivat tutuksi. Nyt kun sain palata tuttuun yksikköön töihin näin joulun alla, niin tästä kaikesta on etua. Tutut työtehtävät luovat varmuutta ja tietää mitä tekee, Arttu sanoo.

Arttu viihtyi työtehtävien parissa ja mukava työporukka sai hänet hakemaan nyt samaan paikkaan töihin jouluapulaiseksi. Joulusesongin ajan Artun näkee tutuissa puuhissa niin kassalla palvelemassa asiakkaita kuin kaupan osastoilla täyttelemässä hyllyjä.

Perehdytyksellä avaimet onnistuneeseen työkokemukseen

Työhön perehdyttämisellä uusi työntekijä oppii tuntemaan työpaikkansa, sen tavat ja ihmiset sekä omat työtehtävänsä. Samalla perehdytys on myös osa työturvallisuutta. Työtovereihin tutustumisen merkitystä heti ensimmäisinä työpäivinä ei myöskään sovi unohtaa. Sujuvan ja kattavan perehdytyksen ansiosta kesätyöntekijä pääsee nopeasti töiden pariin ja pääsee samalla mukaan työyhteisöön. Myös Artulta osuuskauppamme perehdytys saa kiitosta.

– Perehdytyksen aikana sain riittävästi tietoa uusista järjestelmistä sekä kaikesta osuuskauppaan liittyvästä toiminnasta. Toki omalla oppimisasenteellakin on myös merkitystä asioiden sisäistämiseen. Voin kaiken kaikkiaan suositella kesätyötä VBO:lla, onhan se kokemuksena hyvä, mahtavien työkavereiden ja mukavan, vaihtelevan työn vuoksi. Nyt onkin mukava päästä takaisin tuttuun paikkaan auttelemaan joulukiireiden keskellä, Arttu kertoo.

 

Kesällä 2023 osuuskauppamme palkkaa noin 600 kesätyöntekijää eri toimipaikoihin itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla. Haluatko sinä olla yksi heistä! Lue lisää ja hae täältä.

 

Kuva: Teemu Liljeqvist

Jo yksitoista latausasemaa

Osuuskauppamme on kuluneen vuoden aikana systemaattisesti laajentanut latausasemaverkostoaan. Vuoden 2022 alussa osuuskaupallamme oli kaksi latausasemaa sähköautoilijoiden käytössä, kun niitä nyt vuoden lopussa on jo peräti yksitoista kappaletta. Latausasemamme sijaitsevat ruokakauppojen tai ABC-liikenneasemien yhteydessä, jossa asiakkaiden on helppo ladata autoaan asioidessaan yksiköissä. Torstaina 22. joulukuuta juuri sopivasti ennen joulua avaamme kaksi uutta latausasemaa, yhden S-market Nikkilän yhteyteen ja yhden S-market Veikkolan pihalle. S-market Nikkilän paikoitusalueella sähköautoilijoita palvelee neljä teholatauspistettä ja kaksi peruslatauspistettä. S-market Veikkolassa on vuorostaan kaksi peruslatauspistettä.

− Olemme tyytyväisiä, että saimme uudet latausasemat avattua näin ennen joulua ja pystymme näin myös palvelemaan joulun tiellä liikkujia vieläkin paremmin. Sähköautot ovat lisääntyneet ja sen myötä myös lataustarpeet ovat kasvaneet ja kauppojen ja ABC-liikenneasemien yhteydessä olevat latausasemat ovat oivallisia, kun auton voi ladata samalla kun saa esimerkiksi ruokaostoksensa tehtyä, toimialajohtaja Laura Koistinen Varuboden-Oslasta kertoo.

Osuuskaupassamme tulee tulevien vuosien aikana laajentamaan latausverkostoaan ja tavoitteena on kymmenien latausasemien verkosto vuoteen 2024 mennessä.

− Investoimme nopeasti kasvavan sähköautoilun palveluun rakentamalla uusia latausasemia pitkin laajaa toimialuettamme. Ensi vuodelle suunnitelmissa on latausverkoston laajentaminen usealla uudella asemalla, Laura Koistinen jatkaa.

Tällä hetkellä sähköautonsa voi S-market Nikkilän ja Veikkolan lisäksi ladata osuuskauppamme toimialueella Loviisan, Söderkullan, Porvoon Näsin, Kirkkonummen Masalan, Karjaan, Inkoon ja Tammisaaren S-marketeissa, Kirkkonummen Prismassa sekä myös Ahvenanmaalla S-market Jomalassa.

Uusiutuvaa sähköä ja maksu vain ladatusta energiasta

Varuboden-Oslan ja koko S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa.

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu mobiilimaksamisena ABC-mobiilisovelluksella. ABC-mobiili ladataan puhelimeen ja siihen voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin tai yritysasiakkaiden tarpeisiin soveltuvan S-Business-kortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

ABC-mobiili-sovelluksella näkee lähimmän latausaseman lisäksi myös latausaseman vapaat latauspaikat, niiden suurimman lataustehon ja latauksen hinnan, mikä auttaa asiakasta lataustauon suunnittelussa.

Laajat aukioloajat ja s-kaupat.fi helpottavat jouluruuhkaa 

Joulu on ruokakaupoissa ruuhkaista aikaa, mutta joulun valmistelua voi helpottaa optimoimalla ostosreissun ajankohdan tai tilaamalla ruoat verkkokaupasta s-kaupat.fi.  Ruokakauppojemme laajoilla aukioloajoilla haluamme mahdollistaa asiakkaillemme jouluostosten tekemisen joustavasti. Prisma Kirkkonummi, S-markettimme, Sale-myymälämme ja ABC-liikennemyymälämme palvelevat myös läpi joulun. Aattona kaupat pitävät ovensa auki, mutta sulkevat tavallista aikaisemmin.

Asiakkaiden kaupassakäynti on viime vuosina muuttunut paljon joustavammaksi. Laajoilla aukioloilla, asiakkaat voivat paremmin valita itselleen sopivan ajan käydä ruokaostoksilla, kun jääkaappia voi täydentää pitkin pyhiä. Jos ruuhkilta haluaa välttyä kannattaa hyödyntää vuorokauden hiljaisimpia tunteja, jotka ovat tyypillisesti aamulla ennen kello yhdeksää sekä myöhäiset illat, tai suunnata ostoksille jo hyvissä ajoin alkuviikosta.

– Vuoden suurin ruokajuhla, joulu, tuo vilskettä ruokakauppoihimme. Tänä vuonna jouluaatto sijoittuu lauantaille ja näin ollen jouluostoksia tehdään varmasti jo viikon alussa. Monet täydentävät kuitenkin joulupöydän tarjottavia pitkin viikkoa. Kauppamme laajat aukioloajat ja suurimmissa kaupoissa jouluruuhkissa auttelevat jouluapulaiset helpottavat aivan varmasti pahimpia ruuhkia, marketkaupan toimialajohtaja Bengt Vinberg sanoo.

 

Joulun herkkuja notkuvat hyllyt

Joulun laajoihin aukioloihin on valmistauduttu jo hyvissä ajoin ennakkotilauksin, jotta tavaraa riittää kaikkina päivinä. Joulun tilauksia tehdään jo kesällä. Tuoretuotteiden toimituspäiviä on lisätty ja tuotteita toimitetaan kauppoihin lisätoimituksin. Kattavista valikoimista on jokaisen helppo poimia ostoskoriinsa omat joulupöydän herkkunsa. Myös Ruokatoriemme aukioloja on pidennetty, jotta ruuhkia saadaan pienennettyä. Ruokatoreiltamme löytää paljon joulupöydän herkkuja valmiina, jos haluaa helpottaa omia joulukiireitään tänä vuonna.

Ruokatoriemme asiantuntevat myyjät antavat vinkkejä ja reseptejä joulupöydän antimiin. Ruokatoreja osuuskaupallamme on yhdeksän ja ne ovat S-markettiemme yhteydessä. Itäisen Uudenmaan S-marketeista Loviisassa, Porvoon Näsissä, Sipoon Nikkilässä ja Söderkullassa on Ruokatorit ja Länsi-Uudenmaan myymälöistä Kauniaisista, Tammisaaresta, Karjaalta ja Inkoosta löytyvät Ruokatorit. Myös Kirkkonummen Prismassa ja Ahvenanmaalla Jomalassa asiakkaita palvelee Ruokatori.

 

Verkkokaupan kapasiteettia on lisätty 

Osuuskaupassamme nostetaan ruoan verkkokauppojen kapasiteettia pyhien alla, mutta oma toimitusaika kannattaa kuitenkin varata pikaisesti. Tilaukset voi tehdä kätevästi verkossa, milloin itselle sopii parhaiten. Tilaukset tehdään S-kaupat.fi-sivuston kautta, josta tuotteet on helppo poimia ostoskoriin. Tilatut tuotteet saa valmiiksi kerättynä ja pakattuna helposti kaupan noutopisteeltä valittuna ajankohtana. Osuuskauppamme alueella noutopisteitä on S-market Loviisassa, Porvoon Näsissä, Söderkullassa, Tammisaaressa ja Karjalla, Prisma Kirkkonummella sekä Sale Granissa. 

Jouluviikon toimitusajan voi jo varata ja tilausta muokata myymälästä riippuen jopa vielä edellisenä iltana. Ruoan verkkokaupan kapasiteettia on nostettu joulua edeltävälle ajalle, mutta myös kysyntää on tavallista arkiviikkoa enemmän. Viimeistään nyt kannattaa varata oma toimitusaika, sillä joulunaluspäivien aikaikkunat täyttyvät jo kovaa vauhtia. Tilauksen sisältöä on sitten helppo muokata lähempänä toimitusajankohtaa.

Oman kotipaikkakunnan verkkokaupan palvelutilanteen voi tarkistaa osoitteesta s-kaupat.fi.

 

Tarkista yksiköidemme joulun aukiolot täältä.

 

Lisätietoja: toimialajohtaja Bengt Vinberg (bengt.vinberg@sok.fi, puh. 010 762 6637).

Monipuolisia työtehtäviä tarjolla

 Vuosittain vilkkaan kesäsesongin ajan osuuskauppamme yksiköissä on mukana joukko kesätyöntekijöitä auttamassa arjen työtehtävissä. Marketkauppa työllistää eniten kesätyöntekijöitä, mutta myös muut osuuskauppamme toimialat kuten ravintolat, kahvilat, liikenneasemat ja puutarhakauppa työllistävät monia nuoria eripituisten työjaksojen ajan. Tulevanakin kesänä suurimmat kesätyöntekijöiden työllistäjät ovat toimialueellamme Porvoo ja Kirkkonummi, ja luonnollisesti isoimmat yksiköt, eli S-market Näsi ja Prisma Kirkkonummi.

Osuuskauppamme työllistää kesätyöntekijöitä montaa eri väylää pitkin. Esimerkiksi Tutustu ja tienaa on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta kaupan alalta. Kyseessä on kahden viikon harjoittelujakso, josta saa rahallisen palkkion ja tärkeän ensimmäisen kokemuksen alalta. Tämän avulla osuuskauppamme pystyy tarjoamaan työmahdollisuuksia paremmin myös alle 18-vuotiaille ja sellaisille, joille työkokemusta ei vielä aiemmin ole karttunut. Pidemmät kesätyöjaksot vaihtelevat noin kuukaudesta jopa viiteen kuukauteen, kun osa kesätyöntekijöistä aloittelee jo toukokuussa ja jatkaa pitkälle syksyyn. Nämä pidemmät jaksot sopivat sitten hyvin täysi-ikäisille ja erityisesti sellaisille, joilla on jo kokemusta kaupan alan työstä. On hyvä muistaa, että ollakseen kesätöissä ei tarvitse olla nuori, kesätyö voi olla myös muille ikäryhmille se sopivin tapa työllistyä.

Varuboden-Osla panostaa kesätyöntekijöiden perehdytykseen, ja viime kesän kesätyöntekijät antoivatkin lähes täydet pisteet esihenkilöilleen Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa, mm. mahdollisuudesta keskustella esihenkilön tai ohjaajan kanssa mieltä askarruttavista asioista.

– Kesän jälkeen voi olla myös mahdollisuus jatkaa töitä esimerkiksi osa-aikaisesti opiskelujen ohella. Arvostamme hakijoissa aktiivisuutta ja positiivisuutta, mutta ennen kaikkea halua oppia. Aiempi kokemus ei ole välttämätöntä, vaan perehdytämme jokaisen uuden työntekijän huolellisesti tehtäväänsä, henkilöstöjohtaja Paula Pajunen sanoo.

Tulevaisuuden moniosaajia

 Työtehtävät osuuskaupassamme ovat vaihtelevia ja yhdessä toimipakassa voikin kesän aikana päästä tekemään erilaisia töitä. Kaupoissa työtehtäviin kuuluu pääasiassa tuotteiden hyllyttämistä, asiakaspalvelua ja kassatyöskentelyä, ravintoloissa ja liikenneasemilla sitten luonnollisesti myös tarjoilua ja/tai ruoan valmistusta. Osuuskaupassamme painotetaan moniosaamista, mikä tarkoittaa sitä, että kaupassa on mahdollista saada perehdytyksen moniin kaupan arjessa tarvittaviin tehtäviin. Tämä on todellinen voimavara, kun kaikki pystyvät auttamaan kaikissa askareissa. Toisaalta tästä on myös paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Olivat urasuunnitelmat missä hyvänsä, kaikki työnantajat arvostavat ansioluettelossa asiakaspalvelukokemusta ja monenlaisten työtehtävien hallitsemista.

– Kesätöissä oppii tärkeitä taitoja työelämää varten ja useasti sitä kautta löytää myös suunnan tulevaisuuden uralle. Iso osa nuorista aloittaa työuransa juuri kaupasta ja meillä onkin tärkeä rooli nuorten ensimmäisten työkokemusten tarjoajana, Paula Pajunen sanoo.

Työtehtävät vaihtelevat luonnollisesti myös sen mukaan onko kyseessä Tutustu ja tienaa -harjoittelu tai pidempi kesätyörupeama. Tutustu ja tienaa -harjoitteluun osallistuvat ja lyhyempiä kesätyöjaksoja tekevät perehtyvät kaupan arjessa tarvittaviin ylläpitotöihin kuten kuormien purkamisiin ja hyllyttämiseen. Pidempään työskentelevät ehtivät myös perehtyä kassatyöskentelyyn.

Hakeminen on tehty helpoksi 

Hakuprosesseihin on osuuskaupassamme viime vuosina panostettu ja niitä on pyritty muokkaamaan niin hakijaystävällisiksi kuin mahdollista. Omat perustietonsa voi helposti jättää verkossa hakulomakkeella ja tämän jälkeen kaikki hakijat haastatellaan. Hakulomakkeen voi täyttää aina 5.2.2023 asti. Haastattelut pidetään helmikuussa. Haastattelutilaisuudet järjestetään alueittain ja kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

– Olemme halunneet tarjota kaikilla mahdollisuuden päästä haastattelussa kertomaan itsestään ja aiempina vuosina olemme tästä saaneet paljon positiivista palautetta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen kannattaa seurata sähköpostiaan, jonne lähetämme jokaiselle hakijalle haastattelukutsun, Paula Pajunen muistuttaa.

Hakuaika kesätyöhön ja Tutustu ja tienaa -kesäharjoitteluun päättyy 5.2.2023

 Lisätietoja: Varuboden-Oslan henkilöstöjohtaja Paula Pajunen, puh. 010 765 9315

 

 

  1. Käsittele joulukuusta mahdollisimman hellävaraisesti, kun kuljetat sen kotiin. Jos kuljetat joulukuusta pidemmän matkan esimerkiksi auton katolla tai peräkärryssä, niin suojaa se mahdollisuuksien mukaan kuivattavalta tuulelta esimerkiksi muovilla tai pressulla.

 

  1. Suojaverkko kannattaa poistaa kotiin saavuttua, jotta oksat pääsevät rauhassa asettumaan luonnolliseen asentoonsa.

 

  1. Joulukuusi olisi paras siirtää sisätiloihin mahdollisimman leudolla säällä, jolloin lämpötilan vaihtelu jäisi mahdollisimman pieneksi.

 

  1. Jos ulkona kuitenkin on kova pakkanen, niin mahdollisuuksien mukaan olisi hyvä sulatella puuta tilassa, jossa olisi mahdollisimman viileää mutta kuitenkin muutama plusaste, ennen kuin puun siirtää lämpimään sisäilmaan. Esimerkiksi autotalli tai katettu terassi voi sopia tähän tarkoitukseen.

 

  1. Joulukuusi tarvitsee runsaasti vettä. Jotta vesi kulkeutuu runkoon hyvin, on tärkeää tehdä sahalla uusi imupinta kuusen tyveen. Laita esimerkiksi ämpäriin tai kuusen jalkaan valmiiksi reilusti vettä ja sahaa pois parin sentin kiekko kuusen rungon alapäästä. Tämän jälkeen upota kuusen tyvi saman tien veteen, jotta johtosolukko ei tukkeudu ilmalla.
  1. Sisätiloissa kuusta ei kannata sijoittaa lämmönlähteiden lähettyville, eli kannattaa sijoittaa kuusi mahdollisimman etäälle esim. pattereista ja takasta.

 

  1. Huolehdi, että kuusen jalassa on aina vettä! Veden olisi hyvä olla kädenlämpöistä.

 

  1. Joulukuusi on käytössä niin lyhyen ajan, ettei ravinteille ole tarvetta, vaan puhdas vesi riittää. Leikkokukkavirkiste voi kuitenkin auttaa pitämään veden puhtaampana.

 

Kuusentuoksuista joulua toivottaa S-Gardenin väki!

 

Varuboden-Osla lahjoitta tänä vuonna 5000 euroa Joulupuu-keräykseen.

Varuboden-Osla lahjoittaa joulutervehdyksiin käytetyt rahat hyväntekeväisyyteen, ja lahjoitukset toteutetaan myös tänä jouluna. Viime vuosien maailmantilanne on ollut todella poikkeuksellinen ja rankka monille perheille. Inflaatio ja siitä seuranneet hintojen nousut ovat ajaneet monet perheet taloudellisesti ahtaalle. Erityisesti lapsiperheissä tämä aiheuttaa suurta ahdistuneisuutta näin joulun alla. Lahjoituksen kautta osuuskauppa tukee eriarvoisessa asemassa olevia lapsia ja nuoria.

Joulupuu-hyväntekeväsyyskampanja kerää lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia. Lahjat jaetaan perille saajilleen esimerkiksi sosiaalihuollon kautta.

Postilaatikkoon tupsahtaneesta joulukortista tietää joulun olevan ovella. Joulukorttien lähettäminen on 1880-luvulta peräisin oleva perinne, joka on edelleen monen suomalaisen sydäntä lähellä. Pieni kortti on usein mieluisa yllätys vastaanottajalleen.

Joulukortit ja postimerkit kätevästi lähes kaikista Varuboden-Oslan toimipaikoista

Monilla joulun aloitus alkaa joulukorttien askartelemisella, mutta osuuskauppamme ruokakaupoista, Sokokselta ja S-Gardenista löytyy myös laaja valikoima kauniita joulukortteja, jos askartelu ei ole se ihan omin juttu. Muiden ostosten lomassa voi kätevästi valita mieleisensä kortit ja myös postimerkit löytyvät S-markettien, Prisman, Sokoksen ja muutamien Sale-kauppojen valikoimista. Joulukortit tulee laittaa postiin joulumerkillä varustettuna viimeistään 13. joulukuuta, ja normaalilla postimaksulla vielä 18. joulukuuta lähetetyt tervehdykset ennättävät perille ennen joulua täällä kotimaassa. Tarkemmat tiedot lähetysaikatauluista ja hinnoista  löydät Postin sivuilta.

Lähetetään lämpimiä terveisiä ja ilahdutetaan joulukortin välityksellä.

Uusi automaattiasema ja useita polttonestelaatuja

Uuden ABC-automaattiaseman rakentaminen aloitettiin syyskuun alussa ja nyt viimeisetkin työt on saatu päätökseen. Asemalla voi bensiinin lisäksi myös tankata sekä Smart Dieseliä että polttoöljyä.

– Olemme todella iloisia, että saamme vihdoin avata uuden automaattiaseman ja parantaa Hangon palvelutarjontaa. Kahden vuoden tauon jälkeen voimme jälleen tarjota polttonestemyyntiä hankolaisille. Tulevaisuudessa myös sähköautojen latauspalvelut ovat tulossa samalle tontille uuden S-marketin rakentaminen yhteydessä, kertoo osuuskauppa Varuboden-Oslan toimialajohtaja Laura Koistinen.

Kätevästi ABC-mobiililla

Automaattiasemalla voi maksaa polttoaineensa kortilla ja erittäin kätevällä ABC-mobiililla. Mobiilitankkaus on helppo ja nopea tapa tankata autosi, eikä sinun tarvitse edes käyttää maksu- tai Bonuskorttia automaatissa, vaan kaikki hoituu sovelluksessa. Maksun voi näppäillä kätevästi autossa. Myös kuitti ostostasi tallentuu automaattisesti sovellukseen.

Muutakin suunnitteilla Hangon palveluiden lisäämiseksi

Uuden, vasta-avatun ABC-aseman lisäksi Varuboden-Oslalla on suunnitteilla aloittaa uuden S-marketin rakentaminen tulevana kesänä. Uudisrakennuksen suunnitelmissa on päivittäistavarakaupan varsinaisten myymälätilojen lisäksi myös muita liiketiloja. Pysäköintialueelle on suunnitteilla moderni ABC-konseptin mukainen latausasema sähköautoille.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme laajemmat palvelut ja helpottaa heidän kiireistä arkeaan. Toivommekin, että saisimme uuden S-marketin rakennustyöt pikaisesti käyntiin. Uuden kaupan yhteyteen on luonnollista rakentaa sähköautojen latausasema ja näin auton lataus onnistuu hyvin kauppareissun yhteydessä, Laura Koistinen sanoo.