Hakuaika Varuboden-Oslan kesätöihin kesällä 2024 on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

Hakijat ovat saaneet sähköpostiinsa kutsun haastatteluun viimeistään 19.2. (tarkista myös roskapostikansio). Haastattelutilaisuudet pidetään perjantaina 1.3. ja lauantaina 2.3. monella eri paikkakunnalla.

Jos sinulla herää kysymyksiä kesätöihin liittyen, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen vbo.rekry@sok.fi.

Jos et ehtinyt hakea, voit katsoa muut avoimet työpaikkamme tai lähettää meille avoimen hakemuksen: Avoimet työpaikat »

Haku Varuboden-Oslan kesätöihin on tänäkin vuonna käynyt vilkkaana. Tiistai-iltaan mennessä hakemuksia oli ehtinyt tulla jo 2 445 kappaletta, joista iso osa ovat lyhyempiin 2–4 viikon kesätyöjaksoihin. Pidempiin kesätöihin hakeneita täysi-ikäisiä hakijoita oli 473.

– Nyt haluamme kannustaa varsinkin täysi-ikäisiä hakijoita hakemaan meille ensi kesäksi, sanoo Varuboden-Oslan henkilöstöjohtaja Paula Pajunen.

– Aikaisempina vuosina olemme pystyneet palkkaamaan keskimäärin melkein joka toisen täysi-ikäisen hakijan, joten meille on hyvät mahdollisuudet työllistyä. Hakemuksen jättäminen on helppoa ja nopeaa, eikä itsestään tarvitse tarinoida paljoa.

Kesätyö ei ole pelkästään nuorten juttu. Kesätyöntekijälle ei ole yläikärajaa, vaan kesätyö voi olla myös muille ikäryhmille sopiva tapa työllistyä. Isossa talossa on monesti mahdollisuuksia jatkaa osa-aikaisena tai kokoaikaisena työntekijänä myös kesän jälkeen.

Kaikki hakijat saavat kutsun haastattelutilaisuuteen, joka pidetään 1.–2. maaliskuuta.

Tarvetta erityisesti ravintoloissa ja liikennemyymälöissä

Kesätyöntekijöitä ei haeta pelkästään kauppoihin. Varuboden-Osla pyörittää myös kolmea liikennemyymälää ja useaa ravintolaa. ABC:llä kesätyöntekijästä tulee oikea moniosaaja.

– Liikennemyymälän arki on vauhdikasta ja vaihtelevaa. ABC on marketin ja kahvila-ravintolan hybridi, jossa pääsee tekemään vähän kaikkea ja kartuttamaan osaamista laajalti, henkilöstöjohtaja Pajunen avaa työnkuvaa liikennemyymälässä.

Porvoossa sijaitseviin kolmeen ravintolaan etsitään täysi-ikäisiä alan ammattilaisia tai opintojen loppuvaiheessa olevia kokkeja ja tarjoilijoita. Sesonkityöntekijöitä tarvitaan esimerkiksi uuteen Amarilloon, joka avataan Porvooseen maaliskuussa.

Osuuskauppa Varuboden-Oslalle voi hakea kesätöihin sunnuntaihin 18. helmikuuta saakka osoitteessa vbo.fi/kesatyö.

– Vuosi 2023 on ollut taloudellisesti vahva, ja olemme saavuttaneet kasvua kaikilla toimialoillamme. Tämä antaa meille mahdollisuuden investoida entistä enemmän verkoston kehittämiseen, asiakaspalveluun ja kestävään kehitykseen, toimitusjohtaja Mathias Kivikoski kiteyttää.

 

Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta onnistumisen takana

Suuri kiitos hyvästä tuloksesta kuuluu henkilökunnalle. Varuboden-Oslassa on erinomainen yhteishenki, ja se näkyy esimerkiksi työtyytyväisyystutkimuksessa, jossa tulos jälleen saavutti korkeimman mahdollisen tason AAA Erinomainen – vain 6 prosenttia yrityksistä saavuttaa näin korkean tason.

Hyvä yhteishenki tunnistetaan myös työyhteisön ulkopuolella, ja vuoden 2023 Luottamus ja maine -tutkimuksessa Varuboden-Osla nosti tulostaan kaikilla tutkimuksen osa-alueilla mutta erityisesti työnantajakuvaan ja johtoon liittyen.

– Vastaajien mielestä Varuboden-Osla on hyvä työnantaja, mutta ennen kaikkea heidän mielestään meidän työntekijämme tekevät merkityksellistä työtä, Mathias Kivikoski toteaa.

– Pyrimmekin pitämään työntekijöistämme mahdollisimman hyvää huolta – sen lisäksi, että työntekijöillä on hyvät henkilöstöedut, meillä on myös koko henkilökunnan kattava palkitsemisjärjestelmä. Vahvan tuloksen siivittämänä pystyimmekin maksamaan koko henkilöstölle maksimitulospalkkion viime vuonna. Kokoaikaiselle työntekijälle tämä tarkoitti vuonna 2023 peräti reilu 2500 euroa, ja osa-aikaiset saivat luonnollisesti vastaavan palkkion työtunteihin suhteutettuna.

 

Investoinnit palveluverkostoon jatkuvat

Osuuskauppa on tärkeä toimija toimialueensa väestön hyvinvoinnin ja työllisyyden turvaajana. Vuonna 2023 Varuboden-Osla teki jälleen merkittäviä investointeja. Näistä odotetuin oli uusi S-market Hanko, jonka rakennustyöt alkoivat keväällä pian rakennusluvan myöntämisen jälkeen.

– Rakennustyöt ovat sujuneet todella hyvin, ja myymälän tuleva henkilökunta odottaa jo innolla, että pääsee täyttämään myymälän hyllyjä. Myymälä aukeaa loppukeväästä. S-marketin varsinaiset myyntitilat ovat noin 1,5-kertaiset vanhaan S-marketiin verrattuna, joten tilaa löytyy sekä laajemmalle tuotevalikoimalle että uusille palveluille.

Myymälän puolelta tulee löytymään esimerkiksi Fazerin myymäläleipomo ja Ruokatori. Sen lisäksi kiinteistöön tulee Hesburger, jota Varuboden-Osla hoitaa itse. Muihin vuokratiloihin tulee Subway, optikko- ja koruliike M Broman Oy sekä paikallisten taksiyrittäjien taukotilat.

Toinen suuri muutos Varuboden-Osla palveluverkostossa oli porvoolaisen Ravintola ONEnliiketoiminnan osto.

– Syksyn ajan jatkoimme ravintolan vanhalla konseptilla ja suunnittelimme samalla uutta. Ravintola tullaan lähipäivinä sulkemaan remonttia varten, ja avataan jälleen reilun kuukauden kuluttua Amarillona. Varuboden-Oslalla olikin Amarillo-ravintola noin kymmenen vuotta sitten Porvoossa, ja nyt Porvooseen saadaan jälleen uusi ja parannettu versio tutusta paikasta.

 

Uusia innovaatioita kestävän tulevaisuuden hyväksi

Osuuskauppa Varuboden-Osla on osana S-ryhmää sitoutunut ryhmän yhteisiin ilmastotavoitteisiin. Osana tätä halutaan tarjota myös asiakkaille mahdollisuus tehdä kestäviä valintoja, ja esimerkiksi sähköautojen latausverkosto laajentui viime vuonna entisestään, ja tällä hetkellä sähköauton voi ladata peräti 14 toimipaikassa.

– Kun sähköautojen latausverkostoa lähdettiin rakentamaan, niin tiesimme, että latauksen suosio tulee kasvamaan tulevaisuudessa, mutta emme ehkä osanneet odottaa kuinka nopeasti suosio on kasvanut, toimitusjohtaja Mathias Kivikoski kertoo. Erityistä kiitosta olemme saaneet viime kesänä avatusta ABC Kuninkaantien latausasemasta, jonka kokonaisteho on 400 kW, joten tehoa riittää hyvin useammalle lataajalle. Lisämukavuutta tuo vielä se, että latausasema sijaitsee katon alla.

Sähköauton lataajat kiittävät myös latauksen helppoutta. Lataus maksetaan ABC-mobiililla, jota monet sähköautoilijat pitävät helppokäyttöisenä applikaationa.

– ABC-mobiili on myös oiva apuväline tankkauksessa, kun maksun voi suorittaa sisällä lämpimässä autossa ja ulos tarvitsee nousta vain itse tankkauksen ajaksi, Mathias Kivikoski toteaa.

Jo vuosien ajan Varuboden-Osla on ottanut käyttöön uusia innovatiivisia ja energiatehokkaita ratkaisuja. Uusin uudistus on S-market Söderkullasta löytyvät sähköiset hintaetiketit.

– Tämä on uudistus, jota sekä asiakkaat että henkilökunta ovat odottaneet pitkään, Mathias Kivikoski toteaa. Asiakkaalle järjestelmä takaa aina oikean hintatiedon, ja sen lisäksi sähköiset hintanäytöt tukevat myös ympäristöllisiä tavoitteita, koska voimme näin vähentää paperin käyttöä huomattavasti.

Sähköiset hintaetiketit otetaan käyttöön useassa myymälässä tämän vuoden aikana.

 

Tuki lähialueelle

Varuboden-Osla on myös vuoden 2023 aikana tukenut toimialueensa asukkaita eri tavoin.

– Sponsoroimme vuosittain eri järjestöjä ja yhteisöjä, jotka järjestävät toimintaa lapsille ja nuorille toimialueellamme, noin 200 000 eurolla. Sen lisäksi lahjoitimme viime vuonna 10 000 euroa alueellisille veteraanijärjestöille, hankimme heijastinliivejä alueemme päiväkoteihin ja tuimme vielä joulun alla Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahviloiden toimintaa. Myös tällä tavalla osa voitostamme palautuu alueemme asukkaille, Mathias Kivikoski toteaa.

 

Näkymät vuodelle 2024

Kevään aikana avataan siis uusi Amarillo-ravintola Porvooseen ja uusi S-market Hankoon.

– Näiden lisäksi jatkamme edelleen toimipaikkojen remontointia. Keväällä uudistamme ABC Kuninkaantien myymäläpuolta, ja myös S-market Kevätkummussa Porvoossa kylmäkalusteet vaihdetaan uusiin ja ympäristöystävällisempiin. Syksyllä on puolestaan Sale Lapinjärven vuoro uudistua.

Tänä keväänä on myös osuuskauppavaalien aika. Osuuskaupan edustajiston toimikausi päättyy tänä vuonna, ja nyt valitaan edustajisto seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

– Edustajiston jäsenet edustavat Varuboden-Oslan asiakasomistajia ja tuovat muun muassa kehitysideoita Varuboden-Oslan johdolle.

Kehitysideoita tulevaisuudelle haetaan tänä vuonna myös laajemmin.

– Olemme käynnistämässä suuren strategiaprojektin, jossa on näkymä aina vuoteen 2035. Tähän työhön tulemme tietenkin osallistamaan sekä omaa henkilökuntaa että hallintoa, mutta laajasti myös asiakasomistajiamme, jota tulemme lähestymään mm. kyselyn kautta, toimitusjohtaja Mathias Kivikoski kertoo.

 

Tunnusluvut 2023:

Verollinen myynti 534 miljoonaa euroa (2022 503 M€)

Voitto ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja 15,0 miljoonaa euroa (2022 12,9 M€)

Investoinnit 23,7 miljoonaa euroa (2022 13,6 M€)

Maksettu Bonus 11,3 miljoonaa euroa (2022 10,1 M€)

 

Viime vuosina ravintoloiden rooli ihmisten elämässä on tullut merkityksellisemmäksi, ja ruokailun ohella niihin tullaan nauttimaan erityisesti iloisesta yhdessäolosta. Samalla odotukset ravintoloiden tarjoamalle ja tunnelmalle ovat kasvaneet. Ravintolan tehtävänä on hyvän ruoan lisäksi tarjota viihdykettä ja arjen piristystä.

Amarillo tarjoaa rillottelua

Amarillo erottautuu ravintolamarkkinassa monipuolisena viihtymisen paikkana. Amarillo-ravintoloiden miljöötä on uudistettu viimeisten vuosien aikana. Runsas meksikolainen snacks-menu on suunniteltu siten, että suurempikin seurue voi koota monipuolisista vaihtoehdoista kattauksen yhdessä jaettavaksi. Moni valitsee Amarillon burgereiden vuoksi, ja klassikoksi noussut Amarillo Big Burger onkin ravintolaketjun myydyimpiä annoksia. Listalla on myös vegaanisia annoksia.

Amarillon baarit ovat tunnettuja cocktaileistaan. Signature Cocktaileista voi nauttia myös alkoholittomina mocktaileina. Olutvalikoimasta on helppo poimia oma suosikki, ja alkoholittomiakin vaihtoehtoja löytyy.

Digitaalisuus helpottaa asiointia

Porvoon Amarillossa asiakkailla on mahdollisuus tutustua menuun sekä tilata annokset ja juomat myös digitaalisesti.

– QR-koodin skannaamalla saa näkyviin ruokalistan kaikki annokset kuvineen. Digitaalinen tilausmahdollisuus helpottaa ja nopeuttaa asiointia etenkin silloin, kun asiakkaalla ei ole mahdollisuutta jäädä pidemmäksi aikaa, kertoo Varuboden-Oslan toimialajohtaja Laura Koistinen.

– Olemme iloisia saadessamme avata uuden Amarillon Porvooseen. Uskomme, että se tuo kaivatun vaihtoehdon porvoolaisille ja tarjoaa myös mielenkiintoisen ravintolakohteen Porvooseen matkaaville.

 

 

Hiihtolomaviikolla, 19–23. helmikuuta klo 13–15 voi Kirkkonummella sijaitsevalla Varuboden Areenalla käydä ilmaiseksi luistelemassa. Osuuskauppamme haluaa olla mukana tarjoamassa tekemistä lapsiperheille hiihtolomalla. Tiistaina ja keskiviikkona Apsi Apina käy pyörähtämässä jäällä. Apsi Apina muistuttaa kaikkia varustautumaan asianmukaisesti myös kypärään. Näissä tapahtumissa jäälle ei saa tuoda mailoja.

Osuuskauppamme haluaa omalla toimialueellaan, eli itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla, olla vahvasti läsnä paikallisten toimijoiden ja ihmisten arjessa. Jaamme vuosittain sponsoroinnin kautta oman alueen toimijoille urheilun, kulttuurin ja yhteiskunnallisen toiminnan saralla noin 200 000 euroa. Yhteistä kaikille sponsoroimalle toiminnallamme on, että toiminta on suunnattu lapsille ja nuorille osuuskauppamme toimialueella.

 

Mukavaa hiihtolomaa!

 

Tervetuloa keskustelemaan Varuboden-Oslan edustajiston vaaleista ja hörppäämään kahvit meidän kanssamme. Oletko harkinnut ehdokkuutta, tai haluatko tietää lisää osuuskauppavaaleista ja edustajiston toiminnasta? Tule moikkaamaan meitä vaalikahveille!

Vaalikahveilla on myös oiva mahdollisuus tavata muita kiinnostuneita, joiden kanssa voit lähteä kokoamaan ehdokaslistaa. Ehdokasasettelu on käynnissä 25.2. asti.

Katso vaalikahvien aikataulu »

Arvomme kuhunkin tilaisuuteen osallistuneiden kesken kolme 50 euron lahjakorttia.

Hiutaleita tai suurimoita –30 %

Valitsemasi paketin hiutaleita tai suurimoita –30 % Varuboden-Oslan Saleissa ja S-marketeissa sekä Prisma Kirkkonummella. 1 tuote/kuponki. Kuponkia ei voi käyttää verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla. Alennus lasketaan tuotteen normaalihinnasta.

 

Valitsemasi nenäliinapaketti –30 %

Valitsemasi nenäliinapaketin –30 % Varuboden-Oslan Saleissa ja S-marketeissa sekä Prisma Kirkkonummella. 1 tuote/kuponki. Kuponkia ei voi käyttää verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla. Alennus lasketaan tuotteen normaalihinnasta.

 

Valitsemasi kukka tai kimppu –30 %

Valitsemasi kukan tai kukkakimpun –30 % Varuboden-Oslan Saleissa ja S-marketeissa sekä Prisma Kirkkonummella. 1 tuote/kuponki. Kuponkia ei voi käyttää verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla. Alennus lasketaan tuotteen normaalihinnasta.

 

Edut läheltäsi kätevästi S-mobiililla

Lataa S-mobiili ja voit seurata Bonuksesi karttumista, hoitaa pankki- ja vakuutusasioita, tarkastella kuitteja, siirtää rahaa, hyödyntää etuja ja löytää lähimmät myymälät.

Lataa App storesta.     Lataa Google Playsta

 

Usein kysytyt kysynykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen S-mobiilissa

Palvelualojen ammattiliitto PAM on julistanut lakon torstaille 1.2.2024, ja lakko koskettaa myös Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimipaikkoja.

­– Tavoitteenamme on, että pidämme mahdollisimman monta toimipaikkaa avoinna torstaina. Joissain yksiköissä saatamme joutua rajoittamaan palveluja, esimerkiksi myymälän Ruokatorin tai infon osalta, marketkaupan toimialajohtaja Karlos Kotkas kertoo. Kuten aina lakkotilanteessa, niin muutoksia esimerkiksi aukioloajoissa voi tapahtua hyvinkin lyhyellä varoitusajoilla.

Muutama toimipaikkamme toimii presidentinvaalien ennakkoäänestyspaikkana, ja äänestykseen käytettävät tilat ovat normaaliin tapaan käytössä.

 

Toimipaikkojen aukioloajat löydät täältä: vbo.fi/palvelut

S-Bloomin floristit sitovat kimput ja laitteet siunaus- ja muistotilaisuuksiin, sekä auttavat valitsemaan tarpeisiisi sopivat kukat.

Tilaaminen onnistuu puhelimitse, myymälässä tai tilaamalla netistä s-bloom.ekukka.fi.

 

S-Bloom Facebook

S-Bloon Instagram @sbloom.porvoo

Osuuskauppa Varuboden-Osla on merkittävä osa paikallisten arkea ja myötävaikuttaa koko alueensa työllistäjänä, investoijana ja kehittäjänä. Osuuskauppa on asiakkaidensa omistama yritys, ja päätöksenteossa asiakasomistajia edustaa edustajisto, jossa on 50 jäsentä osuuskaupan koko toimialueelta. Edustajiston toimikausi on neljä vuotta.

Vaalien ehdokasasettelu alkaa tänään 29.1.2024 ja päättyy 25.2.2024. Osuuskaupan vaaleissa ehdokkaaksi voi asettua jäsen, joka on hyväksytty osuuskaupan jäseneksi vaalivuotta edeltäneen vuoden loppuun mennessä, on maksanut osuusmaksun kokonaisuudessaan ja on täyttänyt 18 vuotta ennen äänestysajan alkamista.

Ehdokaslistat julkaistaan maaliskuun lopulla, ja varsinainen äänestysaika on 2.4.–22.4.2024.

Osuuskauppavaalit tarjoavat helpon tavan osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista. Edustajisto tarjoaa näköalapaikan kaupan alalle ja kuluttajien arkeen.

Lue lisää vaaleista »