Raaseporin Tenholan ABC-asema on ollut poissa käytöstä viimeisen viikon ajan vaurioituneen laitteiston takia. Asema on nyt avattu uudelleen väliaikaisen laitteiston turvin.

Tällä hetkellä asemalta voi tankata vain 95 E10 -bensiiniä ja Smart-dieseliä. Asema palautuu normaaliin käytöön arviolta kesän aikana.

Robokuljetuksilla vastataan asiakkaiden toiveeseen saada erityisesti kaupunkialueilla ostokset nopeasti kotiin kuljetettuna. 

 – Valitsimme Sale Granin ensimmäisten robottiemme kodiksi, koska tunnistimme Kauniaisten alueen S-ryhmän aiempien kokemusten perusteella sopivaksi alueeksi robokuljetuksille, toimialajohtaja Karlos Kotkas kertoo. Lisäksi Sale Granissa on jo usean vuoden ajan toiminut ruoan verkkokaupan noutopiste, ja robottikuljetukset tarjoavatkin nyt yhden toimitustavan lisää asiakkaille. Robotit helpottavat arkea, koska toimitusaika on lyhyt ja asiakas voi tilata ostokset kotiin kuljetettuna.  

 Robotit kuljettavat ostokset asiakkaalle keskimäärin tunnissa tilauksesta. Yhteen kuljetukseen mahtuu jopa kaksi täyttä kassillista tuotteita. Robokuljetukset ovat saatavilla S-kaupat-sovelluksessa, jonka voi ladata ilmaiseksi App Storesta ja Google Play Storesta.  

 S-ryhmän kumppanina robokuljetuksissa on Starship Technologies, joka on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä. Starshipin robotit suunnittelevat reittinsä tekoälyn ja GPS-paikannuksen avulla. Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä. Robotit ovat kulkeneet yli 13 miljoonaa kilometriä ja suorittaneet yli 6 miljoonaa itsenäistä toimitusta eri puolilla maailmaa. 

 Starshipin robotti toimii itsenäisesti, mutta ihminen monitoroi sitä ja voi ottaa sen hallintaansa milloin tahansa. Robotit kulkevat itsenäisesti 99 prosenttia ajastaan. Robotissa on 12 kameraa, ultraäänisensoreita ja tutkia. Se hyödyntää tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet. Robotti pysähtyy nopeasti esteen havaittuaan.  

 Sale Granin robotit kuljettavat ostoksia joka päivä, myös juhannuksena. Kesäkuussa kuljetukset toimivat arkisin klo 9–22 ja viikonloppuisin klo 10–22. 

  Robotit kulkevat sekä junaradan pohjois- että eteläpuolella. Juhannuksen jälkeen, kun junaradan alikulku suljetaan liikenteeltä, robotit hoitavat kuljetuksia vain radan pohjoispuolella. Meillä on hyvä keskusteluyhteys Kauniaisten kaupungin kanssa ja seuraamme ratatöistä johtuvia muutoksia liikennejärjestelyihin. Pystymme reitittämään robottien kulkureittejä joustavasti tilanteen mukaan, Karlos Kotkas kertoo. 

  Olemme iloisia voidessamme laajentaa robottitoimituksia Kauniaisten alueella yhdessä Varuboden-Oslan kanssa. Autonomiset jakelurobottimme helpottavat ihmisten arkea, vähentävät liikenneruuhkia ja sähkökäyttöisinä myös päästöjä. Olemme juuri saavuttaneet 150 000 toimituksen rajan Suomessa, ja odotamme innolla lisää, Starship Technologiesin Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont sanoo. 

–30 % valitsemastasi jäätelöstä

Valitsemastasi jäätelöstä –30 % Varuboden-Oslan Saleissa ja S-marketeissa sekä Prisma Kirkkonummella. 1 tuote/kuponki. Kuponkia ei voi käyttää verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla. Alennus lasketaan tuotteen normaalihinnasta.

 

–30 % valitsemastasi kodin puhdistusaineesta

Valitsemastasi kodin puhdistusaineesta –30 % Varuboden-Oslan Saleissa ja S-marketeissa sekä Prisma Kirkkonummella. 1 tuote/kuponki. Kuponkia ei voi käyttää verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla. Alennus lasketaan tuotteen normaalihinnasta.

 

–30 % valitsemastasi vesijuomasta

Valitsemastasi vesijuomasta –30 % Varuboden-Oslan Saleissa ja S-marketeissa sekä Prisma Kirkkonummella. 1 tuote/kuponki. Kuponkia ei voi käyttää verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla. Alennus lasketaan tuotteen normaalihinnasta.

 

Edut läheltäsi kätevästi S-mobiililla

Lataa S-mobiili ja voit seurata Bonuksesi karttumista, hoitaa pankki- ja vakuutusasioita, tarkastella kuitteja, siirtää rahaa, hyödyntää etuja ja löytää lähimmät myymälät.

Lataa App storesta.     Lataa Google Playsta

 

Usein kysytyt kysynykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen S-mobiilissa

Kouluvuosi lähenee loppuaan ja on ansaitun kesäloman aika. Keväisin muistetaan myös koulutaipaleella ahertaneita oppilaita ja opiskelijoita positiivisesta asenteesta ja kehittymisestä. Osuuskauppamme haluaa kannustaa jo aikaisessa vaiheessa positiiviseen asenteeseen ja haluun auttaa muita. Näitä ominaisuuksia tarvitaan myös myöhemmin elämässä esimerkiksi siirryttäessä työelämään.

Jaamme jälleen stipendejä koulunsa päättäville 6- ja 9-luokkalaisille sekä ammatillisen koulutuksen ja lukion suorittaneille. Stipendin saavat sellaiset oppijat, jotka koulumenestyksestä riippumatta omaavat positiivisen asenteen elämän eri alueilla. Varuboden-Osla lahjoittaa stipendejä yhteensä 24 000 euron edestä 168 koululle koko toiminta-alueellamme, eli itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla.

Stipendit ovat tärkeä ja hieno asia varsinkin niiden saajille ja tämä kevätjuhlien hieman jännittävä ja ylpeä hetki, jolloin saa stipendin ja tunnustusta omasta toiminnastaan, muistetaan yleensä vielä pitkään. Myös opettajat arvostavat stipendien jakoa. Osuuskaupallemme on ollut tärkeää olla mukana kannustamassa lapsia ja nuoria positiiviseen toimimiseen ja stipendienjaolla onkin pitkät perinteet. Jakokriteerit ovatkin säilyneet lähes muuttumattomina vuosien varrella.

Uusi S-market Hanko avattiin torstaina 16.5. Avajaiset aloitettiin juhlallisella fanfaarilla, jonka esitti Hangon puhallinorkesterin kvartetti.

Nauhan leikkasi Hangon kaupunginjohtaja Petra Ståhl.

– Tätä olemme odottaneet Hankoon, ja sen näkee jo siitä, että näin moni on saapunut tänne heti aamusta, hän totesi puheessaan.

– Olemme todella iloisia, että saamme tänään avata uuden myymälän ovet. Kiitän myös Hangon kaupunkia hyvästä yhteistyöstä, Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Mathias Kivikoski sanoi avajaispuheessaan.

Lähes tuplasti enemmän tilaa

Kaupan myyntipinta-ala on lähes tuplaantunut vanhaan S-marketiin verrattuna, ja uuteen kauppaan mahtuu noin 5 000 uutta nimikettä. Uusien palvelujen joukossa on esimerkiksi Ruokatori, Fazerin myymäläleipomo sekä pikakassat. Koko vanhan Salen ja S-marketin henkilökunta on siirtynyt uuteen S-marketiin, minkä lisäksi joukkoon on palkattu muutama uusikin.

Toimipaikkapäällikkö Päivi Valkoniemi-Sjöblom kuvailee tiimin tunnelmia hirveän innostuneeksi.

– Uuden kaupan avaamista on todellakin odotettu ja kaivattu Hangossa. Samalla asiakkailla on isot odotukset, ja tietysti jännittää, olemmeko onnistuneet vastaamaan niihin, Valkoniemi-Sjöblom pohtii.

– Vaikka suurin osa henkilökunnastamme onkin alan konkareita, on meillä kaikilla ollut paljon uuden oppimista. Perehdyttämistä on vaatinut esimerkiksi ruoan verkkokauppa, joka on meille Hangossa täysin uusi juttu.

Hanko on kesäkaupunki, jossa myynti jopa moninkertaistuu kesäkaudella. Se asettaa omat haasteensa toiminnalle.

– Kesällä tarvitaan enemmän kaikkea: tavaraa, henkilökuntaa ja tilaa. Onneksi uudessa kaupassa on tilaa hengittää, täällä ei tule ahdasta.

Kesäasukkaiden ja matkailijoiden myötä valikoimaan tulee kesäksi runsaasti lisätuotteita muun muassa lihan ja juomien tuoteryhmiin. Asiakkaat voivat esittää tuotetoiveita myös Sinun toive -palvelussa osoitteessa sinuntoive.fi.

Hesburger toivottu lisä Hangon ravintolatarjontaan

Samanaikaisesti S-marketin kanssa avaa myös uusi Hesburger, joka kaupungin ensimmäisenä hampurilaisketjuna myös parantaa palvelutarjontaa.

– Osuuskauppamme strategisena tavoitteena on jatkuvasti laajentaa ja kehittää palvelutarjontaamme, jotta voimme palvella asiakasomistajiamme entistä paremmin, toimialajohtaja Laura Koistinen kertoo. Uusi Hesburger ei ole pelkästään uusi ravintolavaihtoehto, vaan se on myös tarjoaa uusia työpaikkoja hankolaisille. Lähes koko ravintolan henkilökunta on rekrytoitu osuuskaupan ulkopuolelta, Koistinen kertoo.

Sekä S-market että Hesburger hemmottelevat asiakkaita myös hyvillä aukioloajoilla: S-market on auki joka päivä klo 23 asti, kun taas Hesburger on alussa auki arkisin klo 21 asti ja viikonloppuisin myös klo 23 asti. Hesburgerin aukioloja tarkastellaan vielä kesäsesongin aikana uudelleen.

S-marketin yhteydessä palvelee hankolaisille jo tutuksi tullut ABC automaattiasema, ja sen lisäksi kesän aikana myymälän parkkipaikalle saadaan myös sähköautojen latausasema.

Bonus tuplana -kampanjaostojen bonusprosentti määräytyy koko kuukauden bonusostojesi mukaan. Jos kaikki kuukausiostosi oikeuttavat 5 %:n Bonukseen, saat kampanja-aikana kampanjaan kuuluvista toimipaikoista tehdyistä ostoista 10 % Bonusta. Kampanja ei koske ABC-latausta tai tankkausta. Lisätietoa kampanjabonuksen kertymisestä: bonustuplana.fi

Bonus tuplana kirjautuu automaattisesti ja se maksetaan normaalin Bonuksen mukana. Bonuskertymää on helppoa seurata S-mobiilista.

Osuuskauppa Varuboden-Osla on päättänyt uudistaa ja laajentaa Kirkkonummen Prismaa. Kyseessä on suuri, miljoonien eurojen investointi, joka jakautuu usealle vuodelle. Jos työ etenee suunnitellusti, laajennustyöt valmistuvat vuoden 2026 aikana.

– Olemme saaneet paljon palautetta Prisman suhteen, ja sinne toivotaan muun muassa laajempaa valikoimaa. Prisma on nyt toiminut Kirkkonummella 25 vuotta, ja kiinteistötekniikka on elinkaarensa lopussa, joten remontti olisi muutenkin ollut tarpeen. Remontin yhteydessä tulemme muun muassa uusimaan kylmäkalusteet ja kiinteistötekniikan, kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikkukertoo.

Suunnitelmissa on rakentaa Prisma-kiinteistölle uusi 4 000 neliömetrin laajennusosa, joka tulee sekä Prisman että muiden liiketoimintojen käyttöön. Samalla nykyinen kiinteistö uudistetaan kokonaisuudessaan.

– Prisman omaan käyttöön tuleva tila on pääasiallisesti tarkoitus käyttää päivittäistavaratarjonnan lisäämiseksi. Asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet entistä laajempaa palvelutarjontaa ja lisää väljyyttä asiointikokemuksen parantamiseksi, Prismajohtaja Jan Lundmark taustoittaa.

Toinen iso uudistus on ravintolamaailman rakentaminen Prisman yhteyteen.

– Toinen asia, jota meiltä on toivottu paljon Kirkkonummella, on ravintola. Siksi suunnittelemme nyt uutta ravintolamaailmaa, joka tulee sisältämään kahvilan lisäksi laajan ruokatarjonnan, toimitusjohtaja Mathias Kivikoski kertoo.

Prisman kiinteistöön tulee myös muita liiketiloja, joiden tarkemmasta käytöstä ei ole vielä päätetty.Koska lisärakennus haukkaa osan alatason parkkipaikoista, suunnitelmissa on myös kattoparkin laajentaminen ja osittainen kattaminen.

– Olemme jättämässä rakennuslupahakemuksen lähiaikoina, kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikku kertoo. Pyrimme aloittamaan työt loppuvuoden aikana, ja siinä tapauksessa työt valmistuvat vuonna 2026. Rakennusaika on pitkä ja tulee jossain määrin hankaloittamaan asiointia kiinteistössä, mutta pyrimme tekemään työt niin, että vaikutus asiakkaisiin on mahdollisimman pieni.

Uuden S-market Hangon avaamiseen on enää viikko. Vanhan kaupan loppuunmyynti alkoi maanantaina ja päättyy tänään kello 18.

S-market Hangon avajaisia vietetään torstaina 16. toukokuuta kello 9 alkaen. Avajaispuheet ja nauhan leikkaus alkavat kello 8:45. Luvassa on kakkukahvitarjoilu, ilmapalloja ja Apsi Apinan vierailu. Lisäksi 300 ensimmäiselle asiakkaalle jaetaan Hanko-teemainen tuotekassi.

Uusi S-market sijaitsee osoitteessa Esplanaadi 90e. Aiempaa isommasta myymälästä löytyy esimerkiksi Fazerin myymäläleipomo ja Ruokatori. Myymälän yhteyteen avataan myös optikko- ja koruliike M Broman Oy, pikaruokaravintola Subway sekä Varuboden-Oslan pyörittämä Hangon ensimmäinen Hesburger.

Uusi S-market Hanko
Esplanaadi 90e
ma–la 6–23
su 9–23

Varuboden-Oslan osuuskauppavaalien tulokset on vahvistettu ja uusi asiakasomistajista koostuva edustajisto on valittu. Aiempaa korkeampi äänestysprosentti ja ehdokkaiden määrä kertovat lisääntyneestä kiinnostuksesta osuuskaupan päätöksentekoa kohtaan. Äänestysprosentti nousi tällä kertaa 22,4 prosenttiin, kun se vuoden 2020 vaaleissa oli 15,6.

Kaikkiaan vaaleissa oli 173 ehdokasta, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin viime vaaleissa. Edustajistoon valittiin 50 jäsentä, joista 17 uusivat paikkansa ja 33 ovat uusia. Edustajista 58 prosenttia on naisia ja 42 prosenttia miehiä.

Asiakasomistajat valitsevat edustajiston neljäksi vuodeksi kerrallaan. Edustajisto käyttää osuuskaupan korkeinta päätäntävaltaa ja toimii tärkeänä linkkinä asiakasomistajien ja Varuboden-Oslan johdon välillä. Uusi edustajisto kokoontuu ensimmäistä kertaa kesäkuun lopulla.

Lue lisää edustajiston vaaleista: vbo.fi/vaalit

Ehdokkaat asettuivat ehdolle viidellä eri jäsenalueella, ja seuraavat henkilöt valittiin:

Jäsenalue A: Hanko, Raasepori, Inkoo

Jäsenalue B: Siuntio, Kirkkonummi, Kauniainen

Jäsenalue C: Loviisa, Askola, Pornainen, Pukkila, Lapinjärvi, Sipoo

Jäsenalue D: Porvoo

Jäsenalue E: Ahvenanmaa 

Osuuskauppa Varuboden-Osla osti tiistaina 30.4. kaksi kiinteistöä Porvoon Haikkoosta osoitteista Havuharjuntie 1 ja 3. Alustavasti on sovittu, että nykyiset toimijat jatkavat toimintaansa kiinteistöissä syksyyn 2024, jonka jälkeen kiinteistöjen hallinta siirtyy Varuboden-Oslalle.

Porvoo on kasvavaa aluetta, ja kiinteistöt täydentävät Varuboden-Oslan strategista kiinteistöomistusta. Alueen jatkokehityksestä päätetään ja tiedotetaan myöhemmin.