Osuuskauppamme tarvitsee vuosittain vahvistusta kesätyöntekijöistä vilkkaan kesäsesongin ajaksi. Eniten kesätyöpaikkoja on tarjolla marketkaupassa, mutta myös muut toimialat kuten ravintolat, kahvilat, liikenneasemat ja puutarhakauppa työllistävät monia nuoria eripituisten työjaksojen ajan. Suurimmat kesätyöntekijöiden työllistäjät ovat toimialueellamme Porvoo ja Kirkkonummi, ja luonnollisesti isoimmat yksiköt, eli S-market Näsi ja Prisma Kirkkonummi.

Osuuskaupastamme löytyy kesätöitä myös alle 18-vuotiaille Tutustu ja tienaa -harjoittelun myötä. Tutustu ja tienaa on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta kaupan alalta. Kyseessä on kahden viikon harjoittelujakso, josta saa rahallisen palkkion ja tärkeän ensimmäisen kokemuksen alalta. Tämän avulla osuuskauppamme on pystynyt tarjoamaan työmahdollisuuksia paremmin myös alle 18-vuotiaille ja sellaisille, joille työkokemusta ei vielä aiemmin ole karttunut.

Hakuprosesseihin on osuuskaupassamme viime vuosina panostettu ja niitä on pyritty muokkaamaan niin hakijaystävällisiksi kuin mahdollista. Omat perustietonsa voi helposti jättää verkossa hakulomakkeella ja tämän jälkeen kaikki hakijat haastatellaan.

– Olemme halunneet tehdä hakemisen mahdollisimman helpoksi ja tarjota kaikilla mahdollisuuden päästä haastattelussa kertomaan itsestään, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen kertoo. Saimme paljon positiivista palautetta tästä viime vuonna myös hakijoilta, jotka eivät sillä kertaa tulleet valituksi. Haastattelu nähtiin hyvänä kokemuksena tulevia työhaastatteluja silmällä pitäen, Pajunen jatkaa.

Osuuskaupallemme on tärkeää tarjota myönteisiä työkokemuksia nuorille ja myös alle 18-vuotiaille. Osuuskauppamme onkin pystynyt viime kesinä palkkaamaan enemmän alle 18-vuotiaita toimipaikkoihin palkallisiin harjoitteluihin.

– Tänä vuonna alle 18-vuotiaat voivat hakea meille Tutustu ja tienaa-jaksolle tai kahden viikon palkalliseen harjoitteluun. Monelle kesätyöpaikka meillä on ensimmäinen työkokemus, ja sillä voi olla vaikutusta koko työuran onnistumiseen. Lyhyemmät harjoittelujaksot ovatkin poikineet monelle kesätyöntekijälle pidempiä pestejä seuraavina vuosina, ja onhan moni pidemmän uran meillä tehneistä työntekijöistä aloittanut uransa kesätöistä, Pajunen kertoo.

 

Hakuaika kesätyöhön päättyy 28.2. ja Tutustu ja tienaa -kesäharjoitteluun voi hakea 31.3. asti.

Lue lisää täältä.

Lisätietoja antaa henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen, puh. 010 765 9315

Myymälän infon ollessa suljettu asiakkaita palvellaan Veikkaus-asioissa kassoilla 2 ja 3. Asiakasomistajuus- ja S-Pankki-palvelupiste on suljettuna koko remontin ajan 10.1.–1.2.

Asiakkaita palvellaan ajanvarauksella pankki- ja asiakasomistajuusasioissa remontin ajan Loviisan, Nikkilän ja Söderkullan pisteillä, ja sen lisäksi puhelimitse ja sähköpostitse. Puhelimen päässä palvellaan maanantaista perjantaihin kello 9–17.

– Olemme lisänneet asiointipäiviämme lähipisteillä Loviisassa, Nikkilässä ja Söderkullassa, jotta Näsissä käyvät asiakkaat myös voisivat hoitaa asioitaan remontin ajan näissä yksiköissä. Suosittelen olemaan yhteydessä palveluneuvojiimme ensin puhelimitse ja sähköpostitse, jolloin voimme selvittää, onko käynti asiakaspisteellä tarpeellista, Varuboden-Oslan myynti- ja palveluvastaava Nina Vaittinen sanoo.

Uudistettu Asiakasomistajuus- ja S-Pankki-asiakaspalvelupiste sekä myymälän info avataan 2. helmikuuta.

 

Asiakasomistaja- ja S-Pankki-asioissa palvelemme ajanvarauksella seuraavissa paikoissa:

 S-market Loviisassa

11.1, 12.1, 13.1,

18.1, 19.1, 20.1,

25.1, 26.1, 27.1,

31.1 och 1.2

 

S-market Nikkilässä

11.1, 12.1, 14.1,

18.1, 19.1, 21.1,

25.1, 26.1, 28.1 och 1.2

 

S-market Söderkullassa

13.1, 20.1 och 26.1

 

Voit varata ajan palveluneuvojalle soittamalla Varuboden-Oslan asiakasomistajapalveluun puh. 010 762 6663 ark. klo 9-17 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vbo.omistajapalvelut@sok.fi

 

 

Tärkeä työ tuotteiden takana näkyväksi

Osuuskaupallamme on laaja kirjo paikallisia tuottajia, joiden kanssa teemme yhteistyötä. Usein tuttuja paikallisia tuotteita ovat tuoreet kausituotteet kuten kasvikset ja hedelmät. Valikoimistamme löytyy kuitenkin paljon muutakin paikallisesti tuotettua. Miltä kuulostaisi Siuntiossa valmistettu jäätelö, inkoolainen thai-ruoka, kombucha Porvoosta, ahvenanmaalainen limonadi vain muutamia mainitakseen.

Olemme nyt hieman yli vuoden verran osuuskaupassamme tehnyt juttusarjaa meidän paikallisista tuottajistamme. Olette saaneet tutustua 14 paikalliseen tuottajaan ja heidän toimintaansa. Jokaisesta tuottajasta ja hänen tuotteistaan olemme tehneet videon, jota on näytetty osuuskauppamme sosiaalisissa medioissa sekä kaupan infonäytöillä. Laajemman artikkelin ja tuottajan haastattelun olemme julkaisseet osuuskauppamme nettisivuilla. Ensi vuodeksi on jälleen luvassa monta mielenkiintoista tarinaa paikallisten tuotteiden takana.

Limonadia, kakkuja, hunajaa, jäätelöä, lihaa, yrttejä…

Osuuskauppamme pyrkii koko ajan lisäämään paikallisten tuottajien lähiruokavalikoimaa kysynnän kasvaessa. Kuluvan vuoden aikana valikoimiimme on jälleen tullut monia uusia paikallisia tuotteita, muun muassa valmiita thairuoka-annoksia, Strömsbergin myllyn tuotteita ja Ratia Ranchin jauhelihaa. Kehitämme jatkuvasti osuuskauppamme lähiruokavalikoimaa asiakkaidemme toiveiden ja menekin kautta saamamme palautteen perusteella. Pääpaino on tuoreissa kausituotteissa, kuten kasviksissa ja hedelmissä, mutta niiden lisäksi on myös tarjolla lihaa ja leikkeleitä, leipää ja viljatuotteita, makeisia, panimotuotteita, hunajaa, jäätelöä ja säilykkeitä. Lähiruokavalikoimamme vaihtelevat hieman myymälöittäin ja paikkakunnittain. Kaikista ruokakaupoistamme löytyy kuitenkin kattava valikoima eri tuoteryhmiin kuuluvia lähituotteita.

Lähiruoka on nostanut suosiotaan ja samalla myös kiinnostus tuottajia kohtaan. Poimiessaan ostoskoriinsa lähituottajan marmeladipurkin asiakasta kiinnostaa myös tarina sen takana. Olemmekin jo esitelleet teille 14 paikallista tuottajaa ja heidän tarinansa voit lukea täältä.

Ja lisää on tulossa

Vuoden aikana olemme saaneet esitellä teille monta mielenkiintoista paikallista tuottajaa ja yhtä monta kiinnostavaa tarinaa tuotteiden takaa. Meillä on myös monta uutta tarinaa ja videota teille jaettavaksi taas ensi vuodelle. Luvassa on ainakin vihanneksia, limonadia, kombuchaa, hunajaa, leivonnaisia ja paljon muuta. Otathan osuuskauppamme sosiaaliset mediat seurantaan niin kuulet kaikki mielenkiintoiset tarinat paikallisten tuottajiemme takaa.

Osuuskauppa Varuboden-Osla saa kolme uutta jäsentä hallintoneuvostoon 1.1.2022 alkaen. Uusiksi jäseniksi valittiin edustajiston syyskokouksessa Mikaela Ahlnäs-Mäkeläinen Porvoosta, Stefan Stenberg Kauniaisista ja Sanna Kurki Askolasta. Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkaa Leena Munter-Ollus ja varapuheenjohtajana Ray Blomqvist.

Varuboden-Oslan hallituksessa jatkavat myös ensi vuonna Arto Nurmi-Aro (puheenjohtaja), Merja Partio (varapuheenjohtaja), Seppo Määttä ja Konsta Saarela sekä Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Mathias Kivikoski.

 

Vuosittainen työtyytyväisyyskysely (TYT) teetettiin tänä vuonna VBO:lla ajalla 25.10.-17.11.2021, jolloin koko henkilökunnalla oli mahdollisuus kertoa oma näkemyksensä muun muassa toimintakulttuuristamme, yhteistyöstä ja johtamisesta.

Tutkimuksen mukaan kokonaistyytyväisyys on kaikilla tutkimuksen keskeisillä osa-alueilla erittäin korkea ja erittäin merkitsevästi tavanomaista paremmalla tasolla. Tutkimuksen päätasolla on käytetty ulkoisena vertailuaineistona vuoden 2021 Suomen yleisnormia. TYT-indeksi (eli kaikille yrityksille yhteisten kysymysten indeksi) oli tänä vuonna 79,2 pistettä (10,6 pistettä Suomen yleisnormin yläpuolella, edellisvuonna 80,2). TYT-luokitus asettuu tutkimuksessa korkeimmalle mahdolliselle tasolle eli AAA – Erinomainen.

– TYT-kysely on Varuboden-Oslalle hyvin tärkeä työkalu, kun kehitämme henkilöstötyötämme. Huomaamme, että kysely on tärkeä myös työntekijöille, vastauksia kertyi upeat 766 kappaletta, joka on 89,8 % henkilökunnastamme – saamme siis erittäin kattavan ja luotettavan tilannekuvan työyhteisöjen näkemyksistä, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen toteaa.

Kokonaistyytyväisyyttä nostavina asiakokonaisuuksina nousevat esiin erityisesti yritystasoiset asiat: vahva työnantajakuva sekä johtamis- ja toimintakulttuuri. Suhteellisesti parhaiten toimivina yksittäisinä asioina nousevat esiin oikeudenmukainen palkitseminen, päätöksenteon tehokkuus sekä yrityksen tulevaisuuden näkymien valoisuus, jotka asettuvat erittäin merkitsevästi tavanomaista paremmalle tasolle. Avointen vastausten perusteella työpaikoilla edelleen kaikkein parasta on ihanat työkaverit. Merkittävin parannus edellisvuodesta on tapahtunut esihenkilön luottamuksessa alaisiinsa sekä rohkeudessa esittää vapaasti eriäviäkin näkemyksiä esihenkilölle.

Tutkimuksen toteuttaa yhteistyökumppanimme Eezy Flow, joka paitsi takaa vastaajien anonyymiyden, myös mahdollisuuden vertailla tuloksiamme muihin osuuskauppoihin sekä muihin suomalaisiin yrityksiin.

Joustavaa asiointia laajennetuin aukioloin 

Koronatilanteen vuoksi myös tänä jouluna on järkevää välttää ruuhkia mahdollisuuksien mukaan. Ruokakauppojemme laajoilla aukioloajoilla haluamme mahdollistaa asiakkaillemme jouluostosten tekemisen joustavasti: joulun alla kaikki ruokakauppamme palvelevat pidemmillä aukioloilla ja S-market Näsi Porvoossa jopa kellon ympäri. S-market Näsi pitää ovensa auki 24 tuntia vuorokaudessa ajalla 20.–23.12. Jouluaattona päivittäistavaramyymälä palvelee kello 17 saakka.

Laajat aukioloajat ovat olleet myös asiakkaiden toive. Ruokakauppojemme laajemmat aukioloajat pyhäpäivien yhteydessä ovat olleet hyviä, ja asiakkaiden kaupassakäynti on viime vuosina muuttunut paljon joustavammaksi. Laajemmilla aukioloilla esimerkiksi pyhäpäiviä edeltävien päivien ruuhkat tasaantuvat. Asiakkaat voivat paremmin valita itselleen sopivan ajan käydä ruokaostoksilla, kun jääkaappia voi täydentää pitkin pyhiä. Jos ruuhkilta haluaa välttyä kannattaa hyödyntää vuorokauden hiljaisimpia tunteja, jotka ovat tyypillisesti aamulla ennen kello yhdeksää sekä myöhemmin illalla ja yöllä, tai suunnata ostoksille jo hyvissä ajoin alkuviikosta.

– Haluamme tarjota mahdollisimman joustavat aukioloajat toimipaikoissamme. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta siitä, että varsinkin suuria juhlapyhiä ennen on joustavuutta käydä ostoksilla. Suurin kiitos siitä, että voimme tarjota tämän mahdollisuuden asiakkaillemme, kuuluu luonnollisesti henkilökunnallemme. Joulukiireiden keskellä joustetaan myös iloisin mielin työvuorojen suhteen, marketkaupan toimialajohtaja Bengt Vinberg sanoo.

Joulun herkkuja notkuvat hyllyt

Joulun laajoihin aukioloihin on valmistauduttu jo hyvissä ajoin ennakkotilauksin, jotta tavaraa riittää kaikkina päivinä. Joulun tilauksia tehdään jo kesällä. Tuoretuotteiden toimituspäiviä on lisätty ja tuotteita toimitetaan kauppoihin lisätoimituksin. Myös Ruokatoriemme aukioloja on pidennetty, jotta ruuhkia saadaan pienennettyä.

Verkkokaupassa oma toimitusaika kannattaa varata viimeistään nyt 

Jouluostoksensa voi myös kätevästi tehdä verkossa. S-ryhmän uusi ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi onkin näppärä vaihtoehto, jos haluaa tehdä ostoksensa mukavasti, vaikka kotisohvalta käsin. Osuuskauppamme verkkokaupat palvelevat Tammisaaren S-marketissa, Kirkkonummen Prismassa, Söderkullan S-marketissa ja Näsin S-marketissa Porvoossa. Tämän lisäksi noutopisteitä löytyy Sale Granista ja Karjaan S-marketista.

Uudessa S-kaupat.fi:ssä toimitusaikoja voi varata jopa 30 päivän päähän, joten jouluviikonkin toimitusajat ovat jo varattavissa. Ruoan verkkokaupan kapasiteettia on nostettu joulua edeltävälle ajalle, mutta myös kysyntää on tavallista arkiviikkoa enemmän. Viimeistään nyt kannattaa varata oma toimitusaika, sillä joulunaluspäivien aikaikkunat täyttyvät jo kovaa vauhtia. Tilauksen sisältöä pystyy hyvin vielä muokkaamaan lähempänä toimitusajankohtaa.

Tarkista yksiköidemme joulun aukiolot täältä.

 

Lisätietoja: toimialajohtaja Bengt Vinberg (bengt.vinberg@sok.fi, puh. 010 76 266 37)

Osuuskauppa Varuboden-Osla lahjoitta tänä vuonna 2500 euroa Hyvä joulumieli -keräykseen ja 2500 euroa Pelastakaa lapset ry:n joulukeräykseen.

Varuboden-Osla päätti viime vuonna lahjoittaa joulutervehdyksiin käytetyt rahat hyväntekeväisyyteen, ja lahjoitukset toteutetaan myös tänä jouluna. Pandemia-aika on ollut todella poikkeuksellinen ja rankka monille perheille. Lahjoitusten kautta osuuskauppa tukee perheitä ja ennen kaikkea lapsia ja nuoria, jotka ovat vaarassa syrjäytyä.

Hyvä joulumieli -keräyksen toteuttaa Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti. Sen kautta jaetaan 50 euron arvoisia ruokalahjakortteja talousvaikeuksista kärsiville lapsiperheille. Pelastakaa lapset ry:n joulukeräyksellä autetaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria, mm. tukemalla heitä opinnoissa ja harrastuksissa.

Nyt osuuskauppamme asiakasomistajat voivat aloittaa joulun odotuksen ja jouluvalmistelut joulukalenterimme myötä. Jokaisesta luukusta aina jouluaattoon asti löytyy tarjouksia meidän eri yksikköihimme. Emme ole myöskään unohtaneet jännittäviä kilpailuja ja mukaan olemme ripotelleet pieniä yllätyksiä. Näiden mahtavien juttujen lisäksi kalenterista löytyy vinkkejä joulun valmisteluihin ja yksiköidemme joulutunnelmia.

Joulukalenterin luukku avautuu osuuskauppamme Facebook-sivulla ja S-mobiilissa joka päivä 24.12. saakka. Nyt viimeistään kannattaa ottaa Varuboden-Oslan Facebook-sivu seurantaan ja tarkkailla omaa S-mobiilia päivittäin. Luvassa on nimittäin huikea joulukalenteri, jota ei kannata ohittaa. Lähtölaskenta on jo alkanut ja Varuboden-Oslan joulukalenteri starttaa keskiviikkona 1. joulukuuta.

 

Etkö vielä ole Varuboden-Oslan asiakasomistaja? Täältä voit liittyä osuuskauppamme asiakasomistajaksi.

Täältä saat kätevästi ladattua S-mobiilin:

Lataa App storesta

Lataa Google Playsta

Hallitus on päättänyt uusista ravintolarajoituksista 28.11. alkaen. Se tarkoittaa että myös Rosso Porvoossa otetaan käyttöön koronapassi, jotta voimme palvella asiakkaitamme tavallisina aukioloaikoina myös jatkossa. Valmistaudu siis näyttämään koronapassi heti, kun saavut ravintolaamme.
Passi on todistus siitä, että henkilö on joko saanut täyden rokotussarjan vähintään 7 vuorokautta aiemmin tai saanut negatiivisen koronatestituloksen enintään 72 tuntia aiemmin tai on sairastanut koronan enintään 6 kuukautta aiemmin. Alta löydät tarkempaa tietoa koronapassista ja sen käyttöönotosta.
Toimi näin: 
1. Lataa tai tulosta koronapassi Omakanta-palvelusta kanta.fi
Kirjaudu sisään Omakantaan ja lataa pdf-tiedosto kohdasta koronatodistus. Voit ottaa koronapassista myös kuvakaappauksen.
2. Näytä koronapassia ravintolassa
Koronapassia kysytään ravintolan ovella. Järjestyksenvalvoja tai henkilökunta lukee passissa olevan QR-koodin. Lukusovellus ei kerää tai tallenna koronapassin tietoja. Jos lukuohjelman käyttö ei teknisistä syistä onnistu, voimme tarkastaa koronapassin paperitodistuksesta. Taita todistus niin, että siitä näkyy vain todistuksen nimi, henkilön nimi, syntymäaika, QR-koodi ja todistuksen tunniste.
3. Muista pitää mukana myös henkilöllisyystodistus!
Ravintolalla on oikeus tarkistaa myös koronapassin esittäjän henkilöllisyys.
Lue lisää koronapassista – Sosiaali- ja terveysministeriö
Rosso Porvoo Raflaamo.fi

Osuuskauppamme seinäkalenteri palaa muutaman vuoden tauon jälkeen ja jaamme jokaiselle asiakasomistajallemme sen täysin veloituksetta. Kalenterit tulevat yksikköihimme 10.12.2021. Tänä vuonna kalenterin teemaksi on nostettu monimuotoinen toimintamme, laaja toiminta-alueemme itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla sekä vastuullisuus. Joka kuukausi esittelemme toimialuettamme ja yksiköitämme kuvin, ja lyhyet tekstit kertovat palveluntarjonnastamme sekä vastuullisuustyöstämme.

 

Paikallisuus ja vastuullisuus ovat osuuskaupallemme tärkeitä arvoja. Sponsoroimme vuosittain toimijoita urheilun, kulttuurin ja yhteiskunnallisen toiminnan saralla reilusti yli 200 000 eurolla. Tämän lisäksi teemme ns. projektilahjoituksia Paikallisesti hyvää -lahjoituskäytäntömme myötä. Vuonna 2021 lahjoitimme tämän kampanjan kautta vielä 100 000 euroa. Suuntaamme tukemme oman alueemme toimijoille, joiden tekeminen koskettaa mahdollisimman monia lapsia ja nuoria. Näin toimimme, jotta alueemme pysyy elinvoimaisena ja jotta omistajistamme mahdollisimman moni pääsee osalliseksi tuestamme esimerkiksi edullisempina harrastusmaksuina tai pääsylippuina. Yhteistyö paikallisten tuottajien kanssa on myös meille tärkeää ja haluamme tarjota asiakkaillemme lähellä tuotettua. Pyrimme myös remontoidessamme yksiköitä ja rakentaessamme uutta ottamaan huomioon ilmasto- ja ympäristövaikutukset. Olemme muun muassa ottaneet käyttöön energiatehokkaat LED-valaisimet ja varustamme yhä useamman myymälän kylmäkaapit suljettavilla ovilla ja useamman toimipaikkamme katolla komeilee aurinkopaneeleja. Tämä on vain pieni osa vastuullisuustyöstämme toimialueemme hyväksi. Voit lukea lisää kalenteristamme.

 

Itse kalenteri on toteutettu vastuullisella tavalla ja sille onkin myönnetty avainlippumerkki. Se on valmistettu kokonaan Suomessa ja suomalaiselle paperille.

 

Mukavia hetkiä kanssamme myös vuonna 2022!