Varuboden-Oslan asiakasomistajanäytökset: lauantai 1.7. ja sunnuntai 2.7. klo 16. Liput vain á 15 euroa. Varaukset vain kesäteatterin kansliasta info@raseborg.org, puh. 019 241 5035 (ark. 9–16). Esitys on ruotsinkielinen.

S-Etukorttialennus 1-5 €/lippu esityksiin ajalla 29.6.–19.7. Etu koskee 2 aikuista/S-Etukortti ja perheen kaikkia lapsia. Liput ovat varattavissa osoitteessa www.netticket.fi (Ei Bonusta)

www.raseborg.org 

 

 

 

 

WC-paperi -30 %

Valitsemasi WC-paperi -30 %. Etu voimassa S-mobiilin etukupongilla 1.6.–30.6.2023 VBO:n S-marketeissa, Saleissa ja Prisma Kirkkonummella. Maks. 1 kpl/kuponki. Ei voi yhdistää muihin etuihin. Etu ei ole voimassa verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla.

 

Kananmunat-30%

Valitsemasi kananmunapaketti -30 %. Etu voimassa S-mobiilin etukupongilla 1.6.–30.6.2023 Varuboden-Oslan S-marketeissa, Saleissa ja Prisma Kirkkonummella. Maks. 1 pkt/kuponki. Ei voi yhdistää muihin etuihin. Etu ei ole voimassa verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla.

 

Virvoitusjuoma -30%

Valitsemasi virvoitusjuoma -30%. Etu voimassa S-mobiilin etukupongilla 1.6.–30.6.2023 Varuboden-Oslan S-marketeissa, Saleissa ja Prisma Kirkkonummella. Maks. 1 kpl/kuponki. Ei voi yhdistää muihin etuihin. Etu ei ole voimassa verkkokaupassa eikä itsepalvelukassoilla.

 

Edut läheltäsi kätevästi S-mobiililla

Lataa S-mobiili ja voit seurata Bonuksesi karttumista, hoitaa pankki- ja vakuutusasioita, tarkastella kuitteja, siirtää rahaa, hyödyntää etuja ja löytää lähimmät myymälät.

Lataa App storesta.     Lataa Google Playsta

 

Usein kysytyt kysynykset

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen S-mobiilissa

Kouluvuosi lähenee loppuaan ja on ansaitun kesäloman aika. Keväisin muistetaan myös koulutaipaleella ahertaneita oppilaita ja opiskelijoita positiivisesta asenteesta ja kehittymisestä. Osuuskauppamme haluaa kannustaa jo aikaisessa vaiheessa positiiviseen asenteeseen ja haluun auttaa muita. Näitä ominaisuuksia tarvitaan myös myöhemmin elämässä esimerkiksi siirryttäessä työelämään. Olemme jälleen tänä vuonna mukana tukemassa stipendien jakoa kouluissa ja lahjoitamme lähes 30 000 euron edestä stipendejä osuuskaupan toimialueella oleville kouluille. Stipendit jaetaan oppilaille S-ryhmän lahjakorttien muodossa.

Stipendit jaetaan sellaisille viimeisten luokkien oppilaille, jotka koulumenestyksestä riippumatta omaavat positiivisen asenteen elämän eri alueilla. Stipendejä jaetaan peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa osuuskaupan toimialueella, itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla. Stipendit ovat tärkeä ja hieno asia varsinkin niiden saajille ja tämä kevätjuhlien hieman jännittävä ja ylpeä hetki, jolloin saa stipendin ja tunnustusta omasta toiminnastaan, muistetaan yleensä vielä pitkään. Myös opettajat arvostavat stipendien jakoa. Osuuskaupallemme on ollut tärkeää olla mukana kannustamassa lapsia ja nuoria positiiviseen toimimiseen. Tämä on vähintään yhtä tärkeä asia kuin arvosanat. Osuuskaupassamme stipendienjaolla on pitkät perinteet ja jakokriteerit ovat säilyneet lähes muuttumattomina vuosien varrella.

Stipendejä jaetaan tänä keväänä 167:lle ammattikoululle, suomen- ja ruotsinkieliselle lukiolle ja ylä- ja alakoululle osuuskaupan toimialueella, eli itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla ja Ahvenanmaalla.

Osuuskauppamme toivottaa kaikille kouluvuotensa päättäville ihanaa kesälomaa!

Huhtikuun lopulla julkaistiin Varuboden-Oslan uusi, oma arvo, kun toimipaikkojen päälliköt ja apulaispäälliköt kokoontuivat viettämään perinteistä päälliköiden ja apulaispäälliköiden tilaisuutta. Työ oman arvon muotoilemiseksi oli kuitenkin aloitettu jo vuotta aiemmin Varuboden-Oslan johdon strategiakeskusteluissa.

– Kun keskustelimme toimintamme perustasta, totesimme, että koko S-ryhmän yhteiset peruskivet, toiminta-ajatus, missio, visio ja arvot, toimivat myös meillä, mutta sen lisäksi heräsi kysymys, haluaisimmeko muotoilla osuuskauppamme oman arvon S-ryhmän yhteisten arvojen rinnalle, henkilöstöjohtaja Paula Pajunen kertoo. Päädyimme siihen, että esitämme kysymyksen henkilökunnalle, ja päätimme nostaa kysymyksen esille jokaisen toimipaikan ja yksikön strategiakeskustelussa syksyn aikana.

Kaikista strategiakeskusteluista kerättiin yhteen ehdotukset osuuskauppamme omasta arvosta. Niistä nousi selkeästi esiin muutamat avainsanat kuten tasa-arvo ja tasavertaisuus, hyvinvointi, yhteisöllisyys ja paikallisuus. Lähes kaikki toimipaikkamme kokivat, että aiemmin arvoissa ei näkynyt se, miten paljon Varuboden-Oslalla arjessa panostetaan henkilökunnan hyvinvointiin.

– Muodostimme vielä pienen työryhmän käymään ehdotuksia läpi. Työryhmässä oli työtekijöitämme eri toimialoilta, ja sen lisäksi myös edustajia mm. hallintoneuvostosta. Työryhmässä kävimme läpi tulleita ehdotuksia, ja vähitellen keskustelu kiteytyi siihen, että päädyimme ehdottamaan arvoa, joka nostaa esiin henkilökuntamme ja osuuskaupallemme ominaisen yhteishengen, Paula Pajunen kertoo työryhmän työskentelystä.

– Ehdotuksemme ”Työskentelemme yhdessä toistemme hyväksi ”hyväksyttiin hallituksessa, jossa myös kiiteltiin tapaa osallistaa koko henkilökunta.

Seuraava askel on saada uusi arvo koko henkilökunnan tietoisuuteen.

– Nyt toukokuun aikana kaikki yksiköt tekevät videon siitä, miten arvomme näkyvät heidän arjessaan, Paula Pajunen kertoo. On tärkeää, että jokainen osuuskaupassamme tunnistaa arvomme, toimii niiden mukaan ja ennen kaikkea kokee ne omikseen.

Kuukauden asiakasomistajavinkki 

Mitä lahjaksi valmistuneelle? Hyvä lahjaidea kevään juhliin on asiakasomistajuus Varuboden-Oslaan. Tällä lahjalla tarjoat matkan vihreän kortin ja pysyvästi edullisten hintojen maailmaan. Osta S-ryhmän 100 euron lahjakortti, jolla lahjan saaja voi maksaa osuuskauppamme osuusmaksun.

 

Uuden liittyjän edut:

Kun liityt Varuboden-Oslan asiakasomistajaksi saat seuraavat tutustumisedut:

Ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Ei koske alkoholi- ja tupakkatuotteita, nikotiinikorvaustuotteita, Veikkauksen pelejä, lahjakortteja, lehtiä ja äidinmaidonkorvikkeita. Etukupongilla ei voi maksaa pikakassoilla.

 

 

Täältä voit tulostaa lahjakirjeen lahjakortin saatteeksi.

 

Oikein paljon onnea kaikille vastavalmistuneille.

Yhteishyvä on seuraavasta numerosta, joka ilmestyy 15. toukokuuta, alkaen kaikkien asiakasomistajien saatavilla ja noudettavissa ostosreissulla osuuskauppamme S-marketeista, Saleista, Sokos Porvoosta, ABC-liikenneasemiltamme, Rosso Porvoosta ja Bacaro Doppiosta sekä ruoan verkkokaupasta (S-kaupat). Lehti on ilmainen kaikille asiakasomistajille ja saat sen veloituksetta S-Etukortilla.

Samalla Yhteishyvä-lehti on uudistunut ja löydät lehden sivuilta ajatuksia avartavia teemoja, ajankohtaisia aiheita, tunteikkaita tarinoita, hyödyllisiä vinkkejä vastuullisempaan arkeen ja elämään. Yhteishyvä-lehti on myös sesonkiin sopivaa ruokaa ja oivaltavia reseptejä. Uudet aiheet muun muassa matkailusta, hyvinvoinnista ja retkeilystä tuovat lehteen lisää monipuolista luettavaa.

Suomalaisten rakastamat laadukkaat reseptit löytyvät jatkossa sekä Yhteishyvä-lehden sivuilta että tuttuun tapaan Yhteishyvän verkkosivuilta. Osuuskauppamme ajankohtaisista aiheista voit lukea Varuboden-Oslan Omat sivut -liitteestä, jonka löydät kätevästi toimipaikassa samasta paikasta kuin Yhteishyvä. Muistathan ottaa tämänkin ajankohtaiskatsauksen osuuskauppamme toimintaan ja tapahtumiin samalla mukaasi. Toimipaikkoihin lehdet laitetaan näkyvästi esille omiin myyntitelineisiinsä. Nappaathan mielekkään lukupaketin siitä mukaasi kauppareissusi yhteydessä.

Yhteishyvä-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Vuonna 2023 lehti ilmestyy vielä 15.8. ja 15.11. Lehti on saatavilla kaupoissa ilmestymisen jälkeen noin kolmen viikon ajan.

Monipuolista liikunnan iloa

Lasten harrastusmahdollisuudet ovat laajentuneet huimasti ja lajeissa on valinnanvaraa. Monilla lapsilla ja nuorilla onkin monia eri harrastuksia, joissa vietetään paljon aikaa. Harrastuksista saadaan uusia kavereita ja varsinkin joukkuelajit kasvattavat yhteistyötaitoja ja tukevat osallisuutta. Perinteinen yleisurheilu pitää kuitenkin hyvin pintansa uusien lajien rinnalla. IF Raseborg liikuttaa noin 250 urheilijaa alle kouluikäisitä aina veteraaneihin. Nuorimmat urheilijat tutustuvat eri yleisurheilulajeihin nappulaurheilun kautta ja iän karttuessa valitaan muutama laji, joihin panostetaan. Nuorimmat harjoittelevat pari kertaa viikossa ja 16–17-vuotiailla ja sitä vanhemmilla on harjoituksia jopa viisi kertaa viikossa. Toukokuusta aina syyskuun loppuun harjoitellaan ulkona esimerkiksi Tammisaaren keskuskentällä ja Karjaan urheilukentällä. Talvikausi harjoitellaan sisätiloissa.

-Seuramme pyrkii palvelemaan jokaista yleisurheilusta kiinnostunutta – sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta tms. riippumatta. Tarjoamme paljon toimintaa lapsille ja nuorille. Meillä on myös huippu-urheilutoimintaa urheilijoille, jotka tavoittelevat menestystä sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla, unohtamatta kuntoliikuntaa aikuisille. Tällä tavalla haluamme tarjota yleisurheilua mahdollisimman monelle ja tarjota mahdollisuuden kokea monipuolisen liikunnan iloa, valmennuspäällikkö Tommy Högström sanoo.

Nappulaurheilussa koulutetut valmentajat vetävät nuorille liikunnasta kiinnostuneille harjoituksia, jotka alkavat yhteisellä lämmittelyllä, esimerkiksi erilaiset hippaleikit ovat lasten keskuudessa suosittuja. Leikin varjolla lapset tutustutetaan eri yleisurheilulajeihin ja he saavat oppia monipuolisia motorisia taitoja, ryhmässä toimimista ja iloista liikkumista.

 

Yritysten tuella monipuolista liikuntaa

Seuran toiminta on riippuvainen erilaisista tuista, jotta he pystyvät tarjoamaan harrastustoimintaa yleisurheilun saralla, mutta myös tavoitteellisempaa harjoittelua kilpailuja ajatellen. Sponsoroinneilla tuetaan nuorisotoimintaa, kustannetaan urheilijoiden kilpailureissuja ja leirejä sekä rahoitetaan valmentajastipendejä. Seuralla on sponsorointia varten oma ryhmänsä, joka työskentelee tämän parissa ja, joka pyrkii hankkimaan sponsoreita toiminnalle.  IF Raseborgin perinteisiin sponsorointitempauksiin kuuluu myös Kunniakierros, jossa juostaan tai kävellään rataa ympäri tunnin ajan ja osallistujilla on omat tukijansa, jotka rahoittavat suojattiaan könttäsummalla tai kierrossummalla. Seura saa tapahtumalla kerätystä summasta 85 prosenttia ja loput ohjataan piirille ja Suomen Urheiluliitolle. Tämän lisäksi tarvitaan myös muita sponsoreita tukemaan seuran toimintaa.

-Meillä esimerkiksi sisäharjoittelut haukkaavat oman osansa, kun jaamme harjoitusaikoja muiden lajien ja harrastusten kanssa ja asianmukaisen harjoittelun takaamiseksi myös vuokraamme harjoitteluaikaa Pohjan kisakeskuksesta. Olemme hyvin kiitollisia kaikesta sponsoroinnista, joka mahdollistaa tavoitteellisen harjoittelemisen myös talvikautena, Tommy Högström kertoo.

Sponsoroinnin kautta Varuboden-Osla haluaa toimialueellansa olla mukana tukemassa sellaista paikallista toimintaa, joka osallistaa mahdollisimman suuren joukon lapsia, nuoria ja perheitä. Osuuskauppamme tukee siksi etenkin sellaisia paikallisia seuroja, jotka järjestävät toimintaa lapsille ja nuorille ja meille on myös erityisen tärkeää, että sponsoroimamme toiminta tuottaa iloa mahdollisimman monelle. IF Raseborgin myötä moni lapsi on saanut kokea liikunnan iloa ja mukavia hetkiä yleisurheilun parissa ja myös osallistua kilpailuihin.

 

IF Raseborg

Paikka: Raseborg

Perustamisvuosi: 2009

Varuboden-Osla mukana sponsoroimassa toimintaa

Sponsoroinnilla voidaan pitää osallistujamaksut alhaisina, kun sponsoroinneilla katetaan esimerkiksi hallivuokria ja hankitaan liikuntavälineitä.

 

Oppilaitosyhteistyötä Careerian kanssa

Osuuskauppamme tekee yhteistyötä monen toimialueellamme toimivan oppilaitoksen kanssa. Ammattiopisto Careerian kanssa yhteistyötä on tehty jo vuosien ajan. Oppilaitosyhteistyön tavoitteena on toisaalta tarjota kehittymismahdollisuuksia nykyiselle henkilökunnalle ja toisaalta tarjota työ- ja harjoittelupaikkoja ammattiin opiskeleville. Opiskelijat saavat vuorostaan opiskeluiden aikana tilaisuuden oppia oikeassa työympäristössä. Osuuskauppa vierailee myös aktiivisesti oppilaitoksissa kertomassa työllistymis-, työharjoittelu- ja kesäharjoittelumahdollisuuksista.

– Saimme idean toteuttaa tämän opiskelijatapahtuman Careerian kanssa, kun kävimme viime syksynä vierailemassa vastaavanlaisessa HOK-Elannon ja Careerian järjestämässä tapahtumassa kauppakeskus Jumbossa. Halusimme tutustuttaa opiskelijat osuuskauppamme toimintaan ja antaa heille kattavan esittelyn meidän työllistymis- ja harjoittelumahdollisuuksistamme. Osuuskaupassamme on paljon työntekijöitä, jotka ovat aikoinaan aloittaneet työskentelyn meillä joko kesätöistä tai työharjoitteluista, ja ovat edelleen sillä tiellä. Nämä tapahtumat ovatkin meille loistavia mahdollisuuksia kertoa, millaista työ käytännössä on ja kertoa erilaisista urapoluista, henkilöstöresursointipäällikkö Jenni Suokannas kertoo.

 

Iloista ryhmäytymistä aurinkoisessa kevätsäässä

VBO Safari tapahtuma järjestettiin Porvoon keskusta-alueella keskiviikkona 5. toukokuuta ja siihen osallistui yli 60 ensimmäisen vuoden merkonomiopiskelijaa Porvoon Careerian toimipisteestä. Itse tapahtuman järjestämisestä vastasivat toisen vuoden opiskelijat ja he suunnittelivat ja toteuttivat sen tapahtumatuotannon kurssillaan.

– Tapahtumaa olemme suunnitelleet syksystä asti opiskelijoiden kanssa, ja he ovat ideoineet ja toteuttaneet tämän tapahtuman tapahtumatuotannon kurssin puitteissa. Tapahtumaa on ollut mukana toteuttamassa 12 opiskelijaa ja kurssin aikana he suunnittelivat esimerkiksi kartan, logon, kaikki rastit ja niiden kysymykset. Tapahtuma myös budjetoitiin ja siitä kirjoitettiin tiedote. Tapahtumapäivänä opiskelijat suorittavat opintokokonaisuuden näyttötutkinnon, opettaja Laura Pulkkinen sanoo.

Päivän aikana opiskelijat muodostivat 12 noin 3–5 henkilön ryhmää ja kiersivät rasteja osuuskaupan eri toimipaikoissa. Rasteilla ryhmät vastailivat osuuskauppaan liittyviin kysymyksiin ja saivat myös tutustua toimipaikkojen esihenkilöihin ja osuuskaupan HR-henkilöstöön. Vauhdikas päivä päätettiin kauppakeskus Lundissa palkintojakotilaisuuteen.

 

Varte Oy ja Osuuskauppa Varuboden-Osla ovat allekirjoittaneet KVR-urakkasopimuksen koskien Hankoon rakennettavaa uutta S-marketia. Varte rakentaa osoitteeseen Esplanadi 90 S-marketpäivittäistavarakaupan. Rakennettavaan liikerakennukseen tulee päivittäistavarakaupan lisäksi noin 340 m2 muuta liiketilaa.

 Kohteen kokonaiskerrosala on 3 632 m2. Lisäksi piha-alueelle rakennettavaan pysäköintialueelle tulee yhteensä 106 autopaikkaa. Kohteen lämmitysmuodoksi valittiin ympäristöystävällinen maalämpö.

Asiakkaat ovat pitkään toivoneet suurempaa myymälää, ja olemme iloisia, että pääsemme nyt vastaamaan tähän toiveeseen, kiinteistöjohtaja Mikko Ala-Huikku sanoo.

Uusi S-market tulee olemaan moderni ja ympäristöystävällinen, maalämmön lisäksi rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneeleja. S-marketin lisäksi kiinteistöön tulee neljä erillistä liiketilaa ja sähköautojen latausasema. Tavoitteena on, että avaamme uuden S-marketin kesällä 2024.

Tämä on Varten ensimmäinen rakentamisen kohde Hangossa. Olemme hyvin tyytyväisiä, että onnistuimme saamaan tämän urakan ja Varte tulee näkymään nyt jo Hangossakin, kertoo Varten toimitilarakentamisen johtaja Mikko Sirviö.

Työt tontilla käynnistyvät maanrakennustöillä huhtikuussa 2023 ja luovutetaan tilaajalle toukokuussa 2024.

 

Lisätietoja

Varte Oy, Mikko Sirviö, johtaja toimitilarakentaminen, p. 040 723 1885, mikko.sirvio@varte.fi

Osuuskauppa Varuobden-Osla, Mikko Ala-Huikku, kiinteistöjohtaja, p. 010 765 9303, mikko.ala-huikku@sok.fi

Osuuskauppa Varuboden-Osla on käynyt muutosneuvottelut koskien Sokos Porvoo Hyvä Oloa. Muutosneuvottelujen tuloksena on päädytty siirtämään Hyvä Olon toiminta Sokoksen kosmetiikkaosaston yhteyteen vuokrasopimuksen päättyessä nykyisissä tiloissa Lundin kauppakeskuksen puolella toukokuun lopulla. Samalla palvelukokonaisuutta muutetaan niin, että palveluita tarjotaan parturi-kampaamo- ja studio-palveluina kosmetiikkaosaston yhteydessä. Kauneushoitolapalvelut jäävät tarjonnasta pois.