Voit lukea ilmoituksen myös täältä

 

Tutustu Amarillon ruokalistaan Raflaamossa 

Kuukauden asiakasomistajavinkki!

Olethan huomannut osuuskauppamme alueella järjestettävät mahtavat kesätapahtumat! 
Luvassa on teatteria ja musiikkia niin lapsille kuin vähän varttuneimmille asiakasomistajille. Pääset osuuskauppamme asiakasomistajana edullisemmin moniin kesätapahtumiin S-Etukortilla. Vihreä kortti avaa ovia monipuoliseen kulttuuri- ja viihdetarjontaan. Löydät tapahtumat kätevästi S-mobiilin tapahtumaosiosta. Ota mukaan ystäviä tai perhe ja lähde nauttimaan kesän kulttuuritarjonnasta.

Uuden liittyjän edut:

Kun liityt Varuboden-Oslan asiakasomistajaksi saat seuraavat tutustumisedut:

  • 10 € arvoisen etukupongin à la carte annokseen Varuboden-Oslan ABC-liikennemyymälöihin
  • 10 € arvoisen etukupongin Porvoon S-Gardeniin
  • 10 € arvoisen etukupongin Varuboden-Oslan S-marketteihin
  • 10 € arvoisen etukupongin Varuboden-Oslan Sale-myymälöihin
  • 10 € arvoisen etukupongin Varuboden-Oslan ABC-marketteihin ja Pickalan Sale-myymälään
  • 10 € arvoisen etukupongin Kirkkonummen Prismaan päivittäistavaraostokseen
  • 10 € arvoisen etukupongin Kirkkonummen Prismaan käyttötavaraostokseen
  • 10 € arvoisen etukupongin Porvoon Sokokseen
  • 10 € arvoisen etukupongin Porvoon Rossoon
  • 10 € arvoisen etukupongin Bacaro Doppioon

Ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Ei koske alkoholi- ja tupakkatuotteita, nikotiinikorvaustuotteita, Veikkauksen pelejä, lahjakortteja, lehtiä ja äidinmaidonkorvikkeita. Etukupongilla ei voi maksaa pikakassoilla.

 

Netissä liittyminen on helppoa!

Liity nyt!

Oppilaitosyhteistyötä Careerian kanssa

Osuuskauppamme tekee yhteistyötä monen toimialueellamme toimivan oppilaitoksen kanssa. Ammattiopisto Careerian kanssa yhteistyötä on tehty jo vuosien ajan. Oppilaitosyhteistyön tavoitteena on toisaalta tarjota kehittymismahdollisuuksia nykyiselle henkilökunnalle ja toisaalta tarjota työ- ja harjoittelupaikkoja ammattiin opiskeleville. Opiskelijat saavat vuorostaan opiskeluiden aikana tilaisuuden oppia oikeassa työympäristössä. Osuuskauppa vierailee myös aktiivisesti oppilaitoksissa kertomassa työllistymis-, työharjoittelu- ja kesäharjoittelumahdollisuuksista.

– Saimme idean toteuttaa tämän opiskelijatapahtuman Careerian kanssa, kun kävimme viime syksynä vierailemassa vastaavanlaisessa HOK-Elannon ja Careerian järjestämässä tapahtumassa kauppakeskus Jumbossa. Halusimme tutustuttaa opiskelijat osuuskauppamme toimintaan ja antaa heille kattavan esittelyn meidän työllistymis- ja harjoittelumahdollisuuksistamme. Osuuskaupassamme on paljon työntekijöitä, jotka ovat aikoinaan aloittaneet työskentelyn meillä joko kesätöistä tai työharjoitteluista, ja ovat edelleen sillä tiellä. Nämä tapahtumat ovatkin meille loistavia mahdollisuuksia kertoa, millaista työ käytännössä on ja kertoa erilaisista urapoluista, henkilöstöresursointipäällikkö Jenni Suokannas kertoo.

 

Iloista ryhmäytymistä aurinkoisessa kevätsäässä

VBO Safari tapahtuma järjestettiin Porvoon keskusta-alueella keskiviikkona 5. toukokuuta ja siihen osallistui yli 60 ensimmäisen vuoden merkonomiopiskelijaa Porvoon Careerian toimipisteestä. Itse tapahtuman järjestämisestä vastasivat toisen vuoden opiskelijat ja he suunnittelivat ja toteuttivat sen tapahtumatuotannon kurssillaan.

– Tapahtumaa olemme suunnitelleet syksystä asti opiskelijoiden kanssa, ja he ovat ideoineet ja toteuttaneet tämän tapahtuman tapahtumatuotannon kurssin puitteissa. Tapahtumaa on ollut mukana toteuttamassa 12 opiskelijaa ja kurssin aikana he suunnittelivat esimerkiksi kartan, logon, kaikki rastit ja niiden kysymykset. Tapahtuma myös budjetoitiin ja siitä kirjoitettiin tiedote. Tapahtumapäivänä opiskelijat suorittavat opintokokonaisuuden näyttötutkinnon, opettaja Laura Pulkkinen sanoo.

Päivän aikana opiskelijat muodostivat 12 noin 3–5 henkilön ryhmää ja kiersivät rasteja osuuskaupan eri toimipaikoissa. Rasteilla ryhmät vastailivat osuuskauppaan liittyviin kysymyksiin ja saivat myös tutustua toimipaikkojen esihenkilöihin ja osuuskaupan HR-henkilöstöön. Vauhdikas päivä päätettiin kauppakeskus Lundissa palkintojakotilaisuuteen.

 

Huikeita tarjouksia päivittäin tavarataloissa ja verkkokaupassa sokos.fi. Tutustu kampanjatuotteisiin 3plus1_kuvasto_syksy2022

Kivaa ohjelmaa lapsille Prismassa. Lue ilmoitus

Kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja

Raasepori Festival järjestetään ensi kesänä elokuun puolivälissä 18.-19.8. Tammisaaressa. Tapahtumapaikaksi on valikoitunut Stallörinpuisto Tammisaaren rannassa. Kaksipäiväisen festivaalin aikana lavalle kipuaa liuta kansainvälisiä artisteja, joista vetonaulana on varmastikin ruotsalaisyhtye Gyllene Tider. 70-luvulla perustettu yhtye saapuu Suomeen 40 vuoden tauon jälkeen. Muut kiinnitetyt esiintyjät ovat Bonnie Tyler, Sanna Nielsen, KAJ ja One Desire, ja lisää artisteja luvataan julkaista kevään aikana.

Tunnelmallinen Stallörinpuisto Tammisaaren rannassa luo oivat puitteet festivaalille ja paikalta löytyy herkullista syötävää ja juotavaa moneen makuun.

Osuuskauppamme mukana menossa

Osuuskauppamme on nyt toista vuotta mukana pääsponsorina. Vuosien saatossa osuuskauppamme on itse ollut järjestämässä festivaaleja sekä myös sponsoroinut paikallisia konsertteja ja tapahtuma, joten oli luonnollista jatkaa yhteistyötä.

– Ravintola-, matkailu- ja festivaaliala kuuluivat niihin aloihin, joita korona kohteli hyvinkin kaltoin. Siksi oli hienoa huomata, kuinka viime vuoden aikana saatiin vihdoin taas järjestää upeita tapahtumia, joissa ihmiset pääsivät taas pitkästä aikaa kohtaamaan toisensa iloisissa merkeissä. Olimme viime vuonna Raasepori Festivaalin pääsponsori Karjaalla ja nyt pääsemme jatkamaan sitä Tammisaaressa tänä kesänä. Tapahtuma on ollut huippusuosittu jo aiemmin ja odotamme Tammisaaresta yhtä upeaa tapahtumaa hienoine artisteineen ja loistavine puitteineen. On hienoa olla mukana, sanoo osuuskauppamme toimialajohtaja Laura Koistinen.

Konsertin lipunmyynti on jo alkanut ja osuuskauppamme asiakasomistajat voivat ostaa lippuja asiakasomistajahinnoin. Festivaalin odotetaan suurta kävijämäärää mutta lippuja on vielä myynnissä rajoitettu määrä.

Tapahtumasta ja lippuhinnoista löydät lisätietoa S-mobiilista.

Kasviksia lautaselle

”Puoli kiloa kasviksia päivässä”. Ässäkokki-kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta ja myös valmistetaan kasvispainotteisia ruokia. Osallistujat ovat 7–12-vuotiaita lapsia ja meidän vierailemalla kurssilla osallistujia oli seitsemän ja heistä neljä poikaa ja kolme tyttöä. Kurssi on yhden päivän mittainen. Torstaina 16. kesäkuuta uusi ryhmä Ässäkokkilaisia sai astua keittiöön ja loihtia maukkaan lounaan.

Ässäkokki-kurssit Marttojen kanssa opettavat lapsille ruoanlaittoa ja ilmastofiksuja valintoja. Kurssit tarjoavat lapsille mahdollisuuden tehdä ja oppia itse. Kurssit tukevat myös kotien ja perheiden ruokakasvatusta. Kurssille osallistuvat tutustuvat erilaisiin raaka-aineisiin ja joillekin tämä voi olla ensikosketus kyseiseen raaka-aineeseen. Kurssien kantavana teemana on satokausiajattelu ja jokainen Ässäkokki saa mukaansa kurssilta reseptivihkosen, jonka Martat ovat laatineet yhdessä S-ryhmän kanssa. Vihkosessa on 17 erilaista reseptiä, joista voi valmistaa lempiruokia, välipaloja, herkutteluhetkiin suolaista ja makeaa tai jos tekee mieli leipoa, löytyy vihosta viisi eri leivontareseptiä.

– Näistä resepteistä olemme poimineet ateriakokonaisuuden, jonka lapset valmistavat kurssilla. Tänään teemme ryhmän kanssa ylihelpot kalapullat uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera. Lounaalle leivomme lisäksi kesäkurpitsarieskoja ja jälkiruoaksi valmistuu vadelmabrownie. Monissa resepteissä on käytetty kasviksia, kuten tänään valmistuvissa rieskoissa, jolloin kasviksia voi lisätä monipuolisesti ruokavalioon. Monelle on ehkä tutumpaa syödä kasviksia erillisenä salaattina tai raasteena ruoan lisukkeena, kertoo kurssin opettaja Aino Posti Uudenmaan Martoista.

Yhdessä kokkailu on hauskaa

Ennen keittiöön pääsyä Ässäkokit kokoontuvat kuulemaan päivän menuun ja työnjaon. Yhdessä katsotaan hieman reseptejä läpi ja mietitään resepteissä käytettyjä termejä. Miltä näyttävät rieskat, kun ne ovat kullanruskeita, mistä tiedämme, että perunat ovat kypsiä ja miltä näyttää kiertoilmatoiminnon symboli?

– On tärkeää käydä reseptejä läpi lasten kanssa ennen keittiöön menoa, koska niissä voi olla sanoja tai mittalyhenteitä, joita eivät kaikki ehkä tiedä tai muista. Yhdessä mietimme, miten saamme hommat sujumaan parhaiten. Keittiössä työskentelyyn kuuluu paljon muutakin kuin ruoan valmistus. Työnjako ja jälkien siivoaminen sekä pöydän kattaminen ovat olennainen osa kokonaisuutta, Aino Posti jatkaa.

Jokaisen lempiruoistakin ehditään jutella. Sushia, pitsaa ja nachopeltiä, kuuluu lasten suusta. Kansainvälistyminen näkyy keittiössäkin. Päivän menu on varsin kotimainen, mutta lapset suuntavat iloisesti kohti keittiötä. Pareittain tai kolmen ryhmässä aloitetaan omaan reseptiin tutustuminen ja raaka-aineiden esille ottaminen.

Kiinnostus ruokaan ja ruoanlaittoon

Lapsena opitut ruoanlaittotaidot ja innostus keittiössä puuhasteluun kantavat pitkälle aikuisuuteen. Varsinkin omaan kotiin muuttaessa fiksusta kuluttamisesta ja kekseliäistä ruoanlaiton perustaidoista on hyötyä. Monet kokkausohjelmat ja sosiaalisessa mediassa esiintyvät nuoret ruokataiturit innostavat kokeilemaan erilaisia reseptejä.

Ässäkokkilaiset tarttuvat heti toimeen ja iloinen tekeminen ja puheensorina täyttää keittiön. Opettajalta tarkistetaan välillä, onko ohje ymmärretty oikein, mutta muutoin ruoanlaitto sujuu näiltä Ässäkokeilta varsin mutkattomasti. Kun kaikki on valmista, katetaan keittiöön noutopöytä, josta jokainen käy ottamassa itselleen oman annoksen. Tärkeä osa kurssia on myös sosiaalinen puoli, yhdessä tekeminen ja ruokailu sekä hyvät pöytätavat.

Iloisista Ässäkokkilaisista päätellen kurssi on ollut varsin onnistunut.

Tulevat Ässäkokkikurssit ja reseptejä ja vinkkejä löydät täältä.