Varuboden-Oslan asiakasomistajanäytökset: lauantai 1.7. ja sunnuntai 2.7. klo 16. Liput vain á 15 euroa. Varaukset vain kesäteatterin kansliasta info@raseborg.org, puh. 019 241 5035 (ark. 9–16). Esitys on ruotsinkielinen.

S-Etukorttialennus 1-5 €/lippu esityksiin ajalla 29.6.–19.7. Etu koskee 2 aikuista/S-Etukortti ja perheen kaikkia lapsia. Liput ovat varattavissa osoitteessa www.netticket.fi (Ei Bonusta)

www.raseborg.org 

 

 

 

 

Postilaatikkoon tupsahtaneesta joulukortista tietää joulun olevan ovella. Joulukorttien lähettäminen on 1880-luvulta peräisin oleva perinne, joka on edelleen monen suomalaisen sydäntä lähellä. Pieni kortti on usein mieluisa yllätys vastaanottajalleen.

Joulukortit ja postimerkit kätevästi lähes kaikista Varuboden-Oslan toimipaikoista

Monilla joulun aloitus alkaa joulukorttien askartelemisella, mutta osuuskauppamme ruokakaupoista, Sokokselta ja S-Gardenista löytyy myös laaja valikoima kauniita joulukortteja, jos askartelu ei ole se ihan omin juttu. Muiden ostosten lomassa voi kätevästi valita mieleisensä kortit ja myös postimerkit löytyvät S-markettien, Prisman, Sokoksen ja muutamien Sale-kauppojen valikoimista. Joulukortit tulee laittaa postiin joulumerkillä varustettuna viimeistään 13. joulukuuta, ja normaalilla postimaksulla vielä 18. joulukuuta lähetetyt tervehdykset ennättävät perille ennen joulua täällä kotimaassa. Tarkemmat tiedot lähetysaikatauluista ja hinnoista  löydät Postin sivuilta.

Lähetetään lämpimiä terveisiä ja ilahdutetaan joulukortin välityksellä.

Kaikki Halloweeniin

Halloween on kurpitsasesonkia ja kurpitsasta valmistuukin maukkaita keittoja ja piiraita. Vinkkejä löydät myös Yhteishyvän lukuisista resepteistä. Syksyllä säiden viiletessä maistuvat mausteiset kauan haudutetut pataruoat lisukkeena satokauden kasviksia. Kaiken kruuna itsetehty omenaherkku tai lähimetsän puolukat makean kinuskikastikkeen kera. Osuuskauppamme S-marketeista, Sale-kaupoista, Prismasta sekä ABC-asemien marketeista löydät laajan valikoiman ruokia ja raaka-aineita herkutteluun. Jos haluat vain nauttia hyvästä ruoasta, etkä seistä hellan ääressä niin voit vaikka hankkia kaikki ruoat myös valmiina Ruokatoreiltamme. Osuuskaupallamme on yhdeksän Ruokatoria S-markettiemme yhteydessä. Itäisen Uudenmaan S-marketeista Loviisassa, Porvoon Näsissä, Sipoon Nikkilässä ja Söderkullassa on Ruokatorit ja Länsi-Uudenmaan myymälöistä Kauniaisista, Tammisaaresta, Karjaalta ja Inkoosta löytyvät Ruokatorit. Myös Kirkkonummen Prismassa ja Ahvenanmaalla Jomalassa asiakkaita palvelee Ruokatori. Ruokatorien myyjät auttavat mielellään ja heiltä kannattaakin kysyä vinkkejä ja reseptejä.

 

Halloweenin karmivin kattaus

Halloweenin kunniaksi on hauska koristella pöytä mitä karmaisevin yksityiskohdin. Miltäpä kuulostaisi vaikka hämähäkit? Jos et halua ihan niin hurjia yksityiskohtia kattauksessa käyttää, niin kynttilät ja lautasliinat syksyn väreissä toimivat myös hyvin. Osuuskauppamme ruokakaupoissa on suuri valikoima lautasliinoja, kynttilöitä ja koristeita, joilla loihdit hetkessä syksyisen tunnelman kotiisi. Porvoon Sokoksella on sisustusosasto täynnä kaikkea ihanaa syyskotiin. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa erilaisten väri- ja materiaaliyhdistelmien kanssa, ja heiltä saat kattavasti tietoa tämän syksyn trendiväreistä niin sisustustekstiileissä kuin astioissa. Myös Porvoon S-Gardenin kukkavalikoimaa täydentävät lukuisat kattaus- ja sisustusesineet.

 

Hedelmä- ja vihannesosastoillamme komeilevat nyt suuret kurpitsat. Kaiverrettu halloween-kurpitsa sopii erinomaisesti halloweenjuhlien koristeeksi. Sujauta sisälle valoköynnös ja aseta rappusille toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Kurpitsan kaiverrettu sisus kannattaa hyödyntää syksyisten reseptien raaka-aineena.

 

Syksyn kukkaloistoa

Kukilla ja kynttilöillä on mukava luoda tunnelmaa syyskotiin. Mausteiset sävyt ja erilaiset oksat sopivat tähän vuodenaikaan hyvin. Sisäänkäynnin saa houkuttelevaksi lyhdyillä ja istutuksilla, joissa voi yhdistellä esimerkiksi callunoita ja havuja. S-Gardenin taitavat floristit sitovat toiveittesi mukaisia kimppuja ja asetelmia. He myös antavat vinkkejä erilaisiin istutuksiin. S-Gardenin laajasta leikko- ja ruukkukukkavalikoimasta löydät varmasti mieleisesi. Heillä on myös myynnissä laaja valikoima syksyyn sopivia lyhtyjä, valosarjoja ja kynttilöitä. Osuuskaupan ruokakaupoista löydät myös valikoiman leikko- ja ruukkukukkia. Kauppojen valikoimat vaihtelevat hieman.

S-market Tammisaaressa rakennustyöntekijöistä on kuluneen vuoden aikana tullut lähes yhtä tuttu näky kuin myymälän henkilökunnasta. Nyt yli vuoden kestäneet remontti- ja laajennustyöt ovat loppusuoralla, ja uudistetussa myymälässä vietetään avajaisia perjantaina 29.10.2021.

– Olemme todella iloisia siitä, että olemme nyt loppusuoralla ja pääsemme esittelemään uudistettua ja laajennettua myymälää, toimipaikkapäällikkö Mika Gabrielsson toteaa. Myymälä on ollut auki asiakkaille koko remontin ajan, mikä on tietenkin ajoittain aiheuttanut hankaluuksia sekä asiakkaille ja henkilökunnalle. Asiakkaamme ovat suhtautuneet remonttiin todella hyvin ja kannustavasti, ja olemme selviytyneet tästä hyvällä yhteistyöllä ja huumorilla.

Laajennuksen myötä S-market Tammisaaren valikoima on laajentunut. Fazerin myymäläleipomo aloittaa toimintansa avauksen yhteydessä, ja myymälässä on avauksesta alkaen tarjolla Itsudemon tuoretta sushia, jota valmistetaan paikan päällä seitsemänä päivänä viikossa. Asiakasomistajapalvelu- ja S-Pankki -pisteen tilat on myös uudistettu. Suurimmat uudistukset ovat kuitenkin laajentuneet aukioloajat ja ruoan verkkokauppa.

– Laajentuneet aukioloajat ovat saaneet kiitosta asiakkailta, jo ennen kuin ne ovat astuneet voimaan. Myös ruoan tilaamista netin kautta asiakkaamme ovat odottaneet jo pitkään, ja laajennuksen myötä saimme tilaa noutolokerikoille. Emme ehtineet edes kertoa asiakkaillemme verkkokaupasta, kun saimme jo ensimmäiset tilaukset, Mika Gabrielsson toteaa tyytyväisenä.

S-market Tammisaaren verkkokauppa toimii osoitteessa s-kaupat.fi, joka on S-ryhmän uusi verkkokauppa-alusta. Se on otettu käyttöön vajaa vuosi sitten, ja alustaa kehitetään koko ajan. Koska verkkokauppa on vielä kehitysvaiheessa, se toimii toistaiseksi vain yhdellä kielellä, suomeksi. Tarkoitus on, että verkkokauppa alkaa toimia myös ruotsiksi ensi vuoden aikana. Myymälästä kaikki opasteet löytyvät molemmilla kielillä.

– Verkkokauppamme tulee myös palvelemaan asiakkaita Karjaalla, Mika Gabrielsson kertoo. S-market Karjaan parkkihalliin tulee noutolokerikot joulukuun alussa, ja asiakkaat voivat tilata ostoksensa noudettavaksi Karjaalta kahtena päivänä viikossa.

S-market Tammisaaren asiakkaille tulee loppuvuoden aikana lisää palveluita, kun myymälän parkkipaikalle rakennetaan sähköautojen latausasema. Asemalla on mahdollista ladata peräti kahdeksaa autoa kerralla, koska latausasemalta löytyy neljä ns. peruslatauspistettä ja neljä teholatauspistettä.

Uudistetun myymälän avajaisia vietetään perjantaina 29.10.2021 mm. avajaistarjouksin, jotka ovat voimassa koko viikonlopun ajan.

 

Lisätietoja

Mika Gabrielsson, toimipaikkapäällikkö, puh. 010 762 6510

Annina Kallinen, aluepäällikkö, puh. 010 762 6368

Osuuskauppa Varuboden-Osla aloittaa uuden ABC-automaattiaseman rakentamisen S-market Näsin parkkipaikalle lokakuun viimeisellä viikolla. Automaattiasema on varustettu peräti kuudella tankkauspisteellä, ja sieltä voi bensiinin lisäksi myös tankata sekä Smart Dieseliä että uutta täysin uusiutuvaa Nero Dieseliä. Nero Diesel vähentää koko elinkaarensa aikana kasvihuonepäästöjä jopa yli 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna. Nero Diesel soveltuu kaikkiin dieselautoihin.

– Olemme todella iloisia, että olemme nyt saaneet luvan rakentaa uuden automaattiaseman S-marketin yhteyteen, toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku osuuskauppa Varuboden-Oslasta sanoo. Tavoitteenamme on avata asema ensi vuoden alussa.

Vanha ABC Deli Näsi jatkaa polttonesteen myyntiä toistaiseksi. Polttonesteen myynti loppuu viimeistään, kun uusi automaattiasema valmistuu. Varuboden-Osla selvittää vielä mahdollisuutta jatkaa autopesutoimintaa nykyisellä paikalla.

S-market Näsiin avataan vuoden 2022 alkupuolella myös uuden ABC-konseptin mukainen sähköautojen latausasema.

– S-market Näsissä on jo sähköautojen latauspiste. Latauspistettä käytetään yhä enemmän, ja haluamme vastata lisääntyneeseen kysyntään. Uudella latausasemalla on mahdollista ladata peräti kahdeksaa autoa kerralla, koska asemalle tulee neljä peruslatauspistettä ja neljä teholatauspistettä, Mikko Ala-Huikku kertoo.

Uusi raikas ilme

Kaksi viikkoa kestäneen remontin ajan on kaupan miljöötä päivitetty maalaamalla seiniä ja uusimalla kaikki hyllyt. Myymälämiljöö on nyt uuden konseptin mukainen ja uudistuksella on haluttu tehdä kaupan tiloista avarammat ja asiakkaita paremmin palvelevat. Koko kaupan valaistus on uusittu. Kylmäkalusteet ovat päivitetty nykyaikaisiin ovellisiin kalusteisiin, jolloin ne ovat ympäristöystävällisempiä.

Laajempi valikoima

Remontin alla asiakkaille tehtiin asiakaskysely, jonka tavoitteena oli saada uudistunut kauppa vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden toiveita. Kyselyyn vastaajat toivoivat laajempaa valikoimaa varsinkin hedelmä- ja vihannesosastolle. Asiakkaiden toiveisiin on vastattu ja nyt kaupan lähes jokaiseen tuoteryhmään on tullut lisää valinnanvaraa. Ajatuksena on, että omasta lähi-Salesta saa kaiken mitä ihminen arkeensa tarvitsee. Kauppaan ollaan myös saamassa kahviautomaatti, josta saa ostettua mukaan kupin lämmikettä.

Kyläkauppatunnelmaa

Asiakaskyselystä loisti myös asiakkaiden tyytyväisyys kaupan henkilökuntaan ja palvelualttiuteen. Sale Huhtinen henkii aitoa kyläkauppatunnelmaa ja oli vastaajille se oma lähikauppa.

– Kyselyssä asiakkaat toivat esiin mukavasti erilaisia tuotetoiveita, mutta suurin osa palautteista koski henkilökunnan työskentelyä, joka koettiin erittäin positiiviseksi. Olen todella iloinen ja tyytyväinen, että se työ, jota teemme asiakkaita varten, koetaan arvokkaaksi. Toivon, että voimme ylläpitää tätä kodikasta ilmapiiriä myös jatkossakin ja että asiakkaat kokevat asioinnin sujuvammaksi uudistetussa kaupassamme, ja että he löytävät uudistuneesta kaupasta monia uusia tuotetuttavuuksia, myymäläpäällikkö Anna Pehkonen sanoo.

 

Uudistetun kaupan avajaisia vietetään 21.10.–24.10. erilaisin tuotetarjouksin.

 

Tästä ilmoitimme lehdessä

Henkilöstön mielen hyvinvointi avainasemassa

Olemme osuuskaupassamme viime vuodet panostaneet henkilöstön mielen hyvinvointiin. Haluamme myös kulkea yhä avoimempaa työkulttuuria kohti, jossa apua ja tukea olisi helpommin saatavilla myös silloin, kun mieli sairastaa. On tärkeää, että työyhteisö toimii, johtaminen on laadukasta ja että työntekijöillä on ymmärrys siitä, minkälaisia työyhteisötaitoja työelämässä tarvitaan. Kaikkia näitä asioita tulisi jatkuvasti kehittää ja ylläpitää työpaikoilla. Keskiössä ovat työkyvyn systemaattinen johtaminen, tehokkaat tukipalvelut, nopea hoitoon pääsy sekä esihenkilöiden ymmärryksen lisääminen mielen hyvinvoinnin, työn ja johtamisen yhteydestä.

Työikäisten mielenterveyden ongelmat kuten masennus, ahdistus ja unihäiriöt ovat kasvaneet yleisesti viimeisten vuosien aikana. Tämä vaikuttaa niin arjessa kuin työssä jaksamiseen. Työelämän uudistuminen ja muutokset yhdistettynä elämän murrosvaiheisiin voivat osoittautua haastavaksi yhtälöksi monelle nuorelle aikuiselle. He elävät kuormittavaa vaihetta, kun he samaan aikaan esimerkiksi raivaavat omaa paikkaansa työelämässä ja perustavat perhettä.

Myös korona on osaltaan kuormittanut ihmisten jaksamista ja aiheuttanut ahdistuneisuutta. Sosiaalisten verkostojen kaventuminen on jättänyt monet yksin omien ajatustensa kanssa. Tänä aikana varsinkin sähköiset työterveyspalvelut ovat olleet tärkeässä roolissa juuri ahdistuneisuuden purkamisessa. Käytössämme on ollut chat-palvelu sekä videoyhteydellä psykologin tai psykoterapeutin kanssa tapahtuva sparraus.

Korona kohdellut nuoria raskaasti

Koronatilanne kohteli nuoria rankasti, kun harrastustoiminta laitettiin tauolle, sosiaalista kanssakäymistä rajoitettiin ja etäopetus koneiden välityksellä oli arkea pidemmän ajanjakson ajan. Koronatilanne rajoitti myös varsinkin nuorten kesätyömahdollisuuksia. Pitkään jatkuneen poikkeustilanteen aikana osuuskauppamme pystyi tarjoamaan nuorille kesätyöpaikkoja sekä Tutustu- ja tienaa -harjoittelupaikkoja ja tänä kesänä palkkasimmekin ennätysmäärän nuoria.

– Kesätöillä on suuri merkitys nuorille paitsi taloudellisessa mielessä, myös tulevaisuuden työllistymisen ja osallisuuden kokemuksen kannalta. Ykköstavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työkokemuksia. Työelämään siirtyminen on herkkä vaihe, jolla on tutkitusti vaikutusta koko työuran onnistumiseen. Työpaikalla nuoret saavat myös kokea itsensä tasavertaiseksi osaksi työyhteisöä ja kuuluvansa joukkoon, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen sanoo.

Monelle voi olla haastavaa tuoda omaa intoansa sekä persoonaansa esiin, kun hakee ensimmäisiä kesätöitä. Lähettämällään hakemuksella ei välttämättä erotu suuresta hakijajoukosta. Tämän vuoksi osuuskauppamme halusi tänä vuonna tarjota kaikille hakijoille mahdollisuuden työhaastatteluun. Hakulomakkeella kysyttiin ainoastaan välttämättömät tiedot ja loput he saivat kertoa itse haastattelutilanteessa.

– Haastattelukutsuja lähetimme lähemmäs 2000 ja haastattelut suoritimme livevideon välityksellä pienissä 2–4 hengen ryhmissä. Halusimme osaltamme myös edistää yhdenvertaisuutta, koska vastuullisuus on erityisen tärkeää myös työnantajan näkökulmasta, Paula Pajunen, jatkaa.

Mielenterveyspoissaolot vähentyneet 150 päivällä

Työssäjaksamista edistää mielekkäät työtehtävät ja kokemus osallisuudesta. Aina tämä ei kanna, kun elämä koettelee ja silloin on hyvä saada tukea myös työpaikalla. Konkreettisia toimenpiteitä osuuskaupassamme ovat olleet esimerkiksi varhainen reagointi, esihenkilöiden mahdollisuus muokata työtä ja työaikoja henkilölle sopivammiksi, työterveyspsykologin palvelut ja lyhytpsykoterapian tarjoaminen. Tukea on myös saatu muun muassa hyvinvointi ja jaksaminen -ryhmätoiminnan avulla. Ehkä tärkeimpänä kutenkin avoimempi kulttuuri myös mielenterveyteen liittyvien asioiden käsittelyssä. Esihenkilöitä on johdonmukaisesti koulutettu jo pitkään ja asioita pidetään jatkuvasti esillä. He keskustelevat entistä enemmän työntekijöidensä kanssa ja uskaltavat reagoida. Varhaisella reagoinnilla ja työn muokkauksella tilanteen vaatimalla tavalla on iso merkitys.

– Ennaltaehkäisevällä työllä ja riittävän ajoissa tarjottavalla tuella on saavutettu tuloksia. Mielenterveyspoissaolot osuuskaupassamme ovat vuositasolla vähentyneet 150 päivällä, kertoo Paula Pajunen.

Osuuskaupassamme jatketaan pitkäjänteisesti tärkeää työtä mielen tukemiseksi.

Haastattelukokemus kaikille hakijoille

Viime vuosina osuuskaupassamme on panostettu sekä työntekijöiden rekrytointiin että perehdytykseen. Tänä kesänä kaikki hakijat haastateltiin henkilökohtaisesti livevideon välityksellä.

– Ensimmäistä kesätyötä hakiessa voi olla haastavaa pelkän hakemuksen välityksellä tuoda omaa intoa ja osaamista sekä persoonaa esille, erityisesti henkilöille, joille kirjallisen materiaalin tuottaminen voi olla hankalampaa, joten halusimme tarjota kaikille hakijoillemme mahdollisuuden haastatteluun. Pyrimme myös parantamaan hakijakokemusta kysymällä hakulomakkeella ainoastaan välttämättömät tiedot ja tekemällä hakemisesta näin ollen mahdollisimman nopeaa. Haastattelukutsut lähetimme sähköpostitse kaikille hakijoillemme, ja haastattelut pidimme livevideon välityksellä pienissä 2–4 henkilön ryhmissä. Uskomme, että nuorille kokemus siitä, että ovat päässeet aidosti kertomaan itsestään, vahvistaa kokemusta kuulluksi ja huomioiduksi tulemisesta, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen kertoo.

Nuorille myönteisiä työkokemuksia myös poikkeusaikana

Koronatilanne kohteli nuoria rankasti, kun harrastustoiminta laitettiin tauolle, kokoontumisia rajoitettiin ja etäopetus koneiden välityksellä oli arkea pidemmän ajanjakson ajan, ja jopa kesätyömahdollisuuksia on ollut yleisesti aiempaa vähemmän. Olemme ylpeitä, kun pitkään jatkuneen poikkeustilanteen aikana osuuskauppamme pystyi tarjoamaan nuorille kesätyöpaikkoja sekä Tutustu- ja tienaa -harjoittelupaikkoja ja tänä kesänä palkkasimmekin ennätysmäärän nuoria.

– Kesätöillä on suuri merkitys nuorille paitsi taloudellisessa mielessä, myös osallisuuden kokemuksen ja tulevaisuuden työllistymisen kannalta. Ykköstavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työkokemuksia. Työpaikalla nuoret saavat myös kokea itsensä tasavertaiseksi osaksi työyhteisöä ja kuuluvansa joukkoon, Paula Pajunen sanoo.

Yhdenvertaisuuden edistäjä

Olemme osuuskaupassamme jo monen vuoden ajan kehittäneet rekrytointiprosessia yhä hakijaystävällisemmäksi. Olemme muun muassa siirtyneet käyttämään videohaastatteluja lyhyen kirjallisen hakemuksen lisäksi. On vastuullista pohtia niitä keinoja ja vaihtoehtoja, joilla saadaan lisättyä yhdenvertaisuutta erilaisten henkilöiden työnhaussa ja toivottavasti näiden keinojen avulla työyhteisön monimuotoisuus kaiken kaikkiaan lisääntyy.

– Osuuskaupassamme monimuotoisuuden edistäminen työyhteisöissä on kirjattu HR-työn strategiseksi vastuullisuustavoitteeksi, joten kunniamaininta tuntuu juuri siksi hienolta. Iso kiitos kuuluu myös toimipaikkojemme perehdyttäjille ja kummityöntekijöille, jotka ottavat nuoret vastaan yksikössä. Me työnantajina pystymme varsin pienillä teoilla varmistamaan nuorille myönteisiä työkokemuksia, kun tarkastelemme huolellisesti omia toimintatapojamme ja kehitämme niitä jatkuvasti, Paula Pajunen toteaa.

Satokausituotteita suosimalla tuot lautaselle monipuolisuutta ja poimit ostoskoriisi vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Valitsemalla lähiruokatuotteita edistät myös lähiseudun maanviljelysperinteiden säilymistä. Kauppojemme hyllyillä on tuotteita reilusti yli 200 lähituottajalta ja tuotteiden määrä kasvaa varsinkin syksyn satokausituotteiden myötä. Satokausituotteet nostetaan kaupoissamme paraatipaikoille, mikä tekee kasvisten suosimisen varsin helpoksi asiakkaillemme.

Kesän rinnalla syksy on kotimaisten kasvisten kulta-aikaa. Kasviksiin lasketaan vihannekset, juurekset, palkokasvit, sienet, hedelmät ja marjat. Loppusyksyn sadosta korjataan varsinkin erilaisia juureksia kuten porkkanaa, naurista, lanttua ja punajuurta. Kotimainen omenasato on myös tänä vuonna ollut runsas ja mehukkaita vitamiinipakkauksia voi käyttää moneen. Kasviksia tulisi nauttia vähintään 500 grammaa päivässä, joka tarkoittaa kasviksia joka aterialle.

Sesongissa olevien raaka-aineiden suosiminen lisää kotimaisen ruoan kulutusta ja lisää kasvisten määrää ruokavaliossa. Kauppojemme hedelmä- ja vihannesosastot notkuvat nyt satokausituotteita ja niistä iso osa on korjattu vain muutamien kilometrien päässä kaupasta.

Osuuskauppamme alueella, eli itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla, elokuun aikana eniten myytyjen kotimaisten satokausituotteiden lista näyttää tältä:

  1. Kurkku
  2. Jääsalaatti
  3. Tomaatti
  4. Porkkana
  5. Kukkakaali
  6. Varhaisperuna
  7. Sipuli
  8. Kesäkurpitsa
  9. Avomaankurkku
  10. Parsakaali

On mahtavaa huomata, että asiakkaamme ostavat paljon kasviksia ja varsinkin lähellä tuotettuja. Valikoimiin on tullut kysynnän lisääntyessä monia uusia tuttavuuksia. Teemme jatkuvasti töitä laadukkaan hedelmä- ja vihannesosaston eteen, joissa on tarjolla laaja valikoima tuotteita. Haluamme osaltamme vastata asiakkaiden lisääntyneeseen kysyntään tässä tuoteryhmässä ja ottaa valikoimiimme enemmän lähituottajiemme tuotteita. Käytössämme on toivekanava sinuntoive.fi, jonka kautta asiakkaamme voivat toivoa juuri omia suosikkituotettaan valikoimaan paikalliseen Prismaan, S-Marketiin tai Saleen, toimialajohtaja Bengt Vinberg kertoo.

Kiinnostaako sinua tietää ketkä viljelevät ostoskoriisi poimimasi omenat? Voit lukea monen meidän paikallisen tuottajamme tarinan täältä.

Maistuvaa satokausikautta!

Syksyn saavuttua ja säiden viilennettyä on vielä hyvin aikaa laittaa puutarha kuntoon ennen talven tuloa. Syksyllä valmistaudutaan jo tulevan kesän kukoistukseen. Huolella tehdyt syystyöt, kuten kukkapenkin valmistaminen talveen, hedelmäpuiden suojaaminen ja nurmikon hoitaminen aina pakkasten tuloon saakka varmistavat seuraavan kasvukauden onnistumisen. Myös työvälineet on hyvä huoltaa ja kasvihuone sekä parvekepuutarha siivota. Tässä muutama vinkki puutarhan syystöihin osuuskauppamme puutarhamyymälä S-Gardenin henkilökunnalta:

 

Aurinkoisia syyspäiviä puutarhatöiden merkeissä, toivottaa S-Gardenin väki!