Rosa bandet 2024 nu i butik


I dag startar Cancerfondens årliga insamling Rosa bandet. Rosa band säljs nu i alla Varuboden-Oslas mataffärer och ABC-trafikbutiker och på Sokos i Borgå. Alla intäkter från banden går oavkortade till Cancerstiftelsen som ordnar insamlingen. Det finns också många andra kampanjprodukter som säljs för att stödja finländsk cancerforskning.

19.9.2024

Årets Rosa band har i dag börjat säljas i Varuboden-Oslas butiker. Alla intäkter från banden, som kostar 5 euro, går oavkortade till Cancerstiftelsen som står bakom insamlingen. Det finns också Rosa bandet-armband och andra kampanjprodukter till salu och av dessa doneras en del av försäljningssumman till stiftelsen. Produkterna kommer finnas till salu fram till slutet av november.

Liksom i fjol kommer våra matbutiker också sälja Rosa bandet-rosor och -buketter. En nyhet för i år är Rosa bandet-vårelden, som har odlats i Finland och säljs under märket Kotimaista. S-gruppen donerar 20 cent för varje såld Rosa bandet-bukett och 30 cent för varje Rosa bandet-våreld till insamlingen. I Rosa bandet-insamlingen ingår som vanligt förutom S-gruppens egna kampanjprodukter även partnerprodukter från olika leverantörer.

Med Rosa bandet-kampanjen stöder man forskning om all slags cancer i Finland. Med stöd av Cancerstiftelsen har finska cancerforskare gjort betydande forskningsrön som har lett till nya behandlingar. Det är viktigt att bedriva forskning i Finland, eftersom finländarna har sitt eget genom och den kunskap som genereras av forskargrupper snabbt kan tillämpas på patientvård på sjukhus.

Årets kampanjtema är lungcancer och kampanjens slogan är: Låt hoppet leva. Rosa bandet 2024 har designats av musikgruppen Vesterinen Yhtyeineen. Tidigare år har banden designats av bland andra Eva Wahlström, Maria Veitola och nu senast av Apulantas Toni och Sipe.

Många sätt att bidra till insamlingen

Det enklaste sättet att stödja Rosa bandet-insamlingen är att köpa ett band som kostar fem euro. Alla intäkter från banden doneras oavkortade till Cancerstiftelsen. Banden säljs i alla våra S-market-, Sale- och ABC-butiker samt i Prisma och Sokos. Man kan också delta genom att sätta upp en egen insamlingspott, göra en engångsdonation eller köpa produkter från Rosa bandets samarbetspartner.

Man kan också stödja cancerforskningen genom att köpa Rosa bandet-kampanjprodukter. Nytt för i år är Rosa bandet-vårelden som säljs i S-gruppens butiker.

Direkta donationer till insamlingen kan göras via MobilePay eller girering. Läs mer om Rosa bandet-insamlingen och årets Rosa band på Cancerstiftelsens webbplats.