Produkterna från tävlingen Ett finländskt framgångsrecept 2025 finns nu i butik


Vinsten i tävlingen Ett finländskt framgångsrecept blev föremål för en hård kamp mellan sex företagare inom livsmedelsbranschen. Vinnarprodukten använder en älskad inhemsk råvara på ett fördomsfritt och lättillgängligt sätt. Vinnarens och finalisternas produkter finns att få i alla Varuboden-Oslas matbutiker från och med den 30 januari.

30.1.2025

Vinnaren av den sjätte säsongen av tävlingen Ett finländskt framgångsrecept (fi. Suomalainen menestysresepti) är Terhi Kinnari och Kinnari gårds havrebaserade färdigrätter. Under den sex månader långa utvecklingsresan finslipade deltagarna sina produkter till allt mer intressanta nyheter. Terhi övertygade tävlingens domare med helt nya och lättillgängliga färdigrätter baserade på inhemsk havre.

– Det känns otroligt fint att vinna. Tävlingen var en omvälvande och otrolig resa. Vi har fått möjligheten att lansera världens första färdigmatsserie med havre som huvudingrediens. Vinsten är ett bevis på att det kan ske stora saker när ambition och passion styr arbetet, säger Kinnari i S-gruppens pressmeddelande.

Det finns tre smaker i Kinnarin tilas havrebaserade rätter: Kryddig kyckling och grönsaker, Köttfärs och grönsaker samt Skogssvamp och ost.

Tävlingen Ett finländskt framgångsrecept har stött den inhemska livsmedelssektorn i sex säsonger genom att skapa matfenomen och uppmuntra livsmedelsutvecklare mot framgång. Tävlingen har introducerat allmänheten till produktutvecklingens olika skeden från idé till butikshylla och finländarnas matbord.

Sex nya produkter från tv till butikshyllorna

Förutom tävlingens vinnare finns nu även de andra finalisternas produkter på hyllorna i S-gruppens butiker runt om i Finland.

  • Kärnan i Kinnarin tilas färdiga maträtter, som utvecklats av vinnaren Terhi Kinnari, är havren från gårdens egen kvarn. Det finns tre rätter: Kryddig kyckling och grönsaker, Köttfärs och grönsaker samt Skogssvamp och ost.
  • Rårakablandningen “Röstivåhveli” är en fryst smet gjord på åländsk potatis, utvecklad av Jack Mattsson. Den kan stekas tunn och krispig i en panna eller våffeljärn.
  • Pizza Muffins som utvecklats av Emilia Karttunen är läckra snacks till vardag och fest. Smakerna Hawaii och Mozzarella hittar du i frysdisken. Förpackningen innehåller 5 muffins. Pizza Muffin Mozzarella finns också att få färdigt gräddad från bake off-punkten.
  • Sitkas är ett segt och lite krispigt färskt rågknäckebröd som utvecklats av Teppo Ylä-Hemmilä på Viipurilainen Kotileipomo. Förpackningen innehåller åtta tunna och färska knäckebröd bakade med surdeg.
  • Shakey är en delikatessmilkshake i amerikansk stil gjord på finsk mjölk. Smakerna i Teemu Koittos laktosfria Shakey-milkshakes är choklad-brownie och salted caramel.
  • Silpa Kinnunens frysta pajer, Silpan piiraset, är bakade på en spannmålsfri, ostbaserad botten och finns i tre smaker: kyckling-paprika, chorizo och spenat-ost.