Dukat för påsk – allt till påsk behändigt från Varuboden-Osla

Påsken är strax här och med den är vi igen ett steg närmare sommaren. Dagarna blir längre och ljuset har en märkvärdigt uppiggande effekt. Att våren är här är ett bra skäl att fira. På Varuboden-Oslas verksamhetsställen finns allt du behöver till vackra dukningar, råvaror till läckra påskdelikatesser och också färdiga alternativ från S-marketarnas Mattorg. Restaurang Rosso i Borgå kommer också med påskkasse som kompletterar deras utbud av take away-mat. Kassen innehåller en tre rätters middag. En vacker bukett som S-Gardens skickliga florister har bundit blir pricken över i. Vi har också vårblommor till salu i alla våra matbutiker och exempelvis narcisser kan man sätta ut redan nu när vädret blir varmare. Största delen av inköpen kan man beställa med hemtransport eller hämta på utlämningsställen.

25.3.2021

Varuboden-Oslas checklista för påsken

Som vi har väntat på påsken; lediga dagar, påskmat och pynt. I vårt handelslag finns allt du behöver inför vårens färgsprakande helg. Att handla på webben har blivit allt mer populärt under det gångna året och större helger får mänskor speciellt i dessa coronatider att alltmer utnyttja den här möjligheten. Påskveckan förväntas bli livlig och genom att skicka din beställning i tid garanterar du din leveranstid.

Vi har här samlat en liten checklista över förberedelser inför påsk.

Handla smidigt och säkert under påsken

Påsken har traditionellt varit en av årets livligaste helger i våra matbutiker. Matbutikerna i vårt handelslag betjänar med längre öppettider under påsk. Det lönar sig också att planera sin inköpslista och själva butiksbesöket bra i förväg så att man kan beakta de säkerhetsarrangemang coronan medför. I tider som dessa gör ett välplanerat och målmedvetet butiksbesök det smidigare för dig själv att uträtta dina ärenden och hjälper därmed också andra kunder och personalen. Om möjligt så lönar det sig inte att ta med hela familjen på uppköp. På så sätt kan vi tillsammans hålla kundantalet mindre. På grund av coronaläget ska man också under butiksbesöket komma ihåg de normala försiktighetsåtgärderna: säkerhetsavstånd, att tvätta händerna, att använda munskydd och att endast besöka butiken när man är helt frisk.

Ett bra alternativ är också att beställa maten på webben. Under helgerna ökar vi i vårt handelslag på kapaciteten på vår matbutik på webben, men eftersom det kommer att finnas en stor efterfrågan, rekommenderar vi att man är ute i god tid. Hemtransport- och avhämtningstiderna kan i regel reserveras en vecka före önskad tidpunkt. Beställnings-, plocknings- och hemleveranstjänst av varor fungerar på hela handelslagets verksamhetsområde. Matbeställningen kan göras på GoParkings webbplats (goparking.fi/gojelppi) eller per telefon (tfn 0600 303 043). Också många lokala småföretagare samarbetar med oss och erbjuder hjälp att göra uppköp och transportera hem dem.

Påskens delikatesser

Gravad lax, fyllda ägghalvor, vårens första sparris, lamm, fräscha sallader, pasha, memma, för att inte tala om allt påskgodis … Du hittar tips till påskbordet bland Samarbetets många recept. I vårt handelslags S-marketar, Sale-butiker, Prisma och ABC-stationernas marketar hittar du ett brett sortiment av mater och råvaror till påsk. Om du vill komma enkelt undan under påsken kan du till exempel handla all påskmat färdig från våra Mattorg. Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar.  I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget. Försäljarna vid Mattorgen hjälper dig gärna och det lönar sig att fråga tips och recept av dem.

Från restaurang Rosso i Borgå kan du till påsk köpa en påskkasse om du vill hålla ledigt från matlagning. I kassen finns en påskmeny som Rossos kockar planerat och den innehåller ett antipastisortiment till förrätt, lamm och vitlökspotatis till huvudrätt och som avslutning en vårlig pannacotta. Påskkassarna beställs i förväg och kan hämtas från Rosso den 1.4, 2.4 eller 3.4.

Allt till en vacker dukning

Senast nu får vintern ge vika i inredning och dukning. Gult och ljusgrönt är traditionellt påskens färger. Varför inte i år pröva på härligt puderaktiga pastellfärger, de kommer med en fräsch fläkt till påskbordet. Man kan med fördel satsa på en vacker dukning även om man firar påsken bara med familjen.  I matbutikerna i vårt handelslag finns ett stort urval servetter, ljus och påskpynt och med dem skapar du snabbt vårstämning i ditt hem. I Borgå Sokos finns en inredningsavdelning fylld med allt härligt till vårhemmet. Vår professionella personal hjälper dig med olika färg- och materialval och de ger mångsidig information om vårens trendfärger för både inredningstextilier, glas och porslin. Borgå S-Gardens urval av blommor kompletteras av många duknings- och inredningssaker. 

Blomsterprakt

Blommor är ett säkert vårtecken och är en väsentlig del av påsken. Också kvistar med löv som håller på att slå ut i en vas, videkissar och påskgräs har med sig ett löfte om sommaren. Påskens mest sålda blomma är narcissen, som används både som krukväxt och som snittblomma. S-Gardens skickliga florister binder en bukett eller en blomuppsättning enligt dina önskemål till ditt påskbord. Med blommorna kan man kombinera olika kvistar och fjädrar i ton med dukningen är också ett trevligt tillägg i buketten. S-Garden har många olika påskplanteringar och snittblommor. I handelslagets matbutiker finns också ett rätt så stort urval av traditionella påskblommor som narcisser, tulpaner och pärlhyacinter. Sortimentet i butikerna varierar något. 

Nu börjar det vara sista stunden att så påskgräs. På en vecka hinner det växa och bli vårgrönt. I stället för påskgräs kan man till exempel så vete eller korn. Du kan plocka ner en påse påskgräsfrön i din kundkorg när du handlar i våra matbutiker. 

 

Du hittar behändigt våra verksamhetsställens öppettider under påsk här.