Prisma

Apetina Classic ost i bit (200 g) 1,29€ (norm. 2,05 €). Förmånen gäller 1-30.6 i i Prisma Kyrkslätt med förmånskupongen i S-mobil. Max. 2/ kund. Ett begränsat antal produkter.

 

S-market

Arla Lempi Tsatsiki Laktosfri 0,99€ (norm. 1,55 €). Förmånen gäller 1-30.6 i Varuboden-Oslas S-marketar med förmånskupongen i S-mobil. Max. 2/ kund. Ett begränsat antal produkter.

 

Sale

Fazer Jaffa Apelsin (300 g) 1,99€ (norm. 3,05 €). Förmånen gäller med förmånskupongen i S-mobil 1-30.6 i alla Sale-enheter i Varuboden-Osla. Max. 2/ kund. Ett begränsat antal produkter.

 

 

Hitta förmåner enkelt i S-mobil

Ladda ner S-mobil och följ med din Bonus, sköt om bank- och försäkringsärenden, granska kvitton, för över pengar, utnyttja förmåner och hitta den närmaste butiken.

 

Vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor gällande S-mobil

All Shook Up tar oss till 50-talet

Musikalen skrevs av Joe DiPietro och hade premiär på Broadway 2005. Den utspelar sig på 1950-talet då en främmande gitarrspelande man på motorcykel anländer till en liten stad och inget är sig mera likt. Pjäsen baserar sig på 25 av Elvis Presleys sånger och löst på Shakespeares Trettondagsafton. Regissör är Riddo Ridberg.

Varuboden-Oslas ägarkundsföreställningar: lördag 2.7 och söndag 3.7 klockan 16. Biljettpris endast 15 euro.  Bokningar görs endast via sommarteaterns kansli: info@raseborg.org eller telefon 019 241 5035 (vardagar 9–16).

1-5 € rabatt med S-Förmånskortet till de tio första föreställningarna 30.6–19.7.2022. Förmånen gäller 2 vuxna/S-Förmånskort och alla barn i familjen. Biljetterna kan bokas via www.netticket.fi 

www.raseborg.org 

 

 

 

 

Intresset för trädgårdssysslor ökar

Trädgårdsintresset har fått ett verkligt uppsving de senaste åren och också nu rustar man sina trädgårdar hemma och på stugan, terassträdgårdar och balkonger i skick med planteringar, möbler och olika konstruktioner. Det finns också många olika smaker när det kommer till att inreda trädgården, och i S-Garden och Prismas Trädgårdsbutik finns det ett brett sortiment av växter, krukor och prydnads- och inredningsföremål till trädgården att välja bland. Också Trädgårdsbutikerna som finns vid våra Sale-butiker och S-marketar har ett rätt så stort urval av sommarblommor, jord och ett mindre sortiment av trädgårdsredskap. Trädgårdsbutikerna finns i S-market Masaby, Nickby, Pojo, Sjundeå och Söderkulla, och i Sale Monby, Pukkila, Lappträsk, Borgnäs, Huktis, Tenala och Hangö och de betjänar kunderna under vår- och sommarsäsongen.  När man går och handlar mat kan man också behändigt handla redskap och växter till sin sommarträdgård.

Naturenlighet och hållbarhet

Naturenlighet och hållbarhet är en trend också i år. I trädgården är det osymmetriska former som gäller och planteringar piggas upp med vilda ängsblommor och gräs.   Man låter också trädgården förvildas eftersom man på det sättet främjar naturens mångfald. En orsak till det här är också det att man vill locka mycket pollinatörer och fjärilar till trädgårdarna.  Man vill förbättra pollinatörernas levnadsförhållanden och vid sidan av blommor är insektshotellen en viktig del i trädgårdsinredningen sommar, precis som förra sommaren.

I trädgårdsskötsel har kemikalier redan fått ge lite vika för mer mjukare och ekologiska alternativ. Fritidsodlarna använder nu bra rensningsredskap för att utplåna ogräs än att bespruta med gifter.

Naturmaterial är populärt i trädgårdsmöbler och så som förra sommaren är rotting ett populärt materialval.  Återanvändning lever också starkt, och den som är händig omvandlar välbegagnade föremål så att de kan användas på nytt i ett helt annat syfte.

Ätbart och vackert

Att odla ätbara växter har ökat i popularitet och för allt fler fritidsodlare är det viktigt att vara självförsörjande på nyttoväxter och nu prövar  man modigt på nya sorter. Efterfrågan på sättpotatis har under de senaste två vårarna ökat märkbart. Av grönsaker är tomater och i synnerhet de otaliga specialsorterna mycket efterfrågade, både som frö och plantor, och utöver tomater också olika örter, sallader och chilin.

Ätbart som örter, bärbuskar, jordgubbar och tomater kan man med fördel kombinera med blommor.  Alla har inte ett eget trädgårdsland eller en trädgårdslott, men man kan också odla många olika nyttoväxter på balkongen. På balkongen kan man också plantera potatis eller en vinbärsbuske med sommarblommorna.

En egen oas att njuta i

I trädgården vill man också koppla av och därför bygger man olika utrymmen att mysa i med exempelvis pergolakonstruktioner.  En hängmatta, där man kan ligga med en bra bok och en vacker ljusslinga i trädet, skapar också en fungerande plats för avkoppling.  Baljor och bubbelpooler har blivit allt mer vanliga på finländarnas gårdar och nu har också simbassänger börjat inta plats och de för med sig lite lyx till gården.

Gamla torparväxter till ära

Torparväxter och blommor som var populära i våra mor- och farföräldrars trädgårdar har börjat hitta tillbaka till de moderna trädgårdarna. Nu är till exempel dahlior, liljor, pioner, röda rudbeckior och klätterrosor populära. Av blommande växter är också sådana sorter populära som man kan använda som snittblommor och ta in i en vas.

Stilen får fortfarande vara bohem, lekfull och mycket riklig, och man leker också med färger.

Här finns fritidsodlarens årskalender för sommarmånaderna, varsågod.

Våren är redan långt och sommaren står inför dörren. Nu är det dags att blicka framåt och planera nytt. Under de senaste veckorna har vi lagt sista handen vid vår säsongbutik och vi har tagit in ett stort antal produkter och tillbehör till vår- och sommarträdgården, för att inte glömma alla växter. Vi har ställt fram frön, sätt- potatis, plantor och olika blommor och nytto- växter. Jord, gödsel och trädgårdsredskap väntar på sina köpare. Vi har nu framme hela sortimentet produkter för sommarträdgården. Fråga också vår skickliga personal om tips och råd till planteringar. Varmt välkomna!

Ett nytt utseende och nyheter

Sale Borgnäs har varit stängd i ungefär tre veckor när, man har knogat på och förnyat butiken. Ytorna målats och förnyats, och diskar och hyllor omorganiserats. Butiksmiljön följer nu det nya konceptet för Sale-butiker. Kyldiskarna är uppdaterade till moderna med dörrar och är nu miljövänligare. I och med renoveringen har sortimentet ökat med många produktnyheter och det har kommit till tjänster. Nu kan kunderna köpa produkter som gräddats i den nya bake off-punkten i butiken, färskpressad apelsinjuice och de kunder som har det skyndsamt kan göra sina inköp smidigare och snabbare i butikens två nya självbetjäningskassor.

– Den tre veckor långa hårda spurten är äntligen över och på torsdag får vi öppna dörrarna till vår nya fräscha närbutik för våra kunder. Inför renoveringen gjordes en kundenkät och målet med den var att få den nya butiken att motsvara kundernas önskemål allt bättre. Kundernas önskemål har besvarats och nu finns det fler alternativ att välja mellan i nästan alla produktgrupper i butiken. Tanken är att man hittar allt man behöver i vardagen i sin egen lokala Sale, säger butikschef Jenna Myllynen.

 

Energieffektivitet också en viktig del av renoveringen

Med renoveringen av Sale Borgnäs försökte vi också uppnå miljömässiga fördelar. Diskar och hyllor förnyades, kylarna och frysarna byttes till nya energisnåla koldioxidapparater med dörrar. Hela S-gruppen har som mål att vara koldioxidnegativt till år 2025. Också Varuboden-Osla har förbundit sig till att förbättra miljöverkningarna från sin affärsverksamhet och stöda ekologiskt hållbar verksamhet. Nu blev också Sale Borgnäs uppdaterad till en mer hållbar enhet.

 

Kunderna i centrum

I sina enkätsvar berättade kunderna också hur nöjda de var med personalen i butiken och hur tjänstvillig personalen är. Sale Borgnäs utstrålar en äkta bybutiksstämning och var svararnas egen närbutik. Personalens arbetssätt upplevdes som mycket positivt.

– Det känns verkligen bra att det jobb som vi gör för kunderna ses som värdefullt. Vi vill upprätthålla den hemtrevliga atmosfären också i fortsättningen och jag hoppas att kunderna upplever att det är smidigt att handla i vår förnyade butik, fortsätter Jenna Myllynen.

Vi firar invigningen av den förnyade butiken 7.4–10.4 med olika produkterbjudanden.  Sale Borgnäs invigningsannons:

Ägarkundsdagar: normalprissatta produkter –20 %

Klädtips från Sokos

Satu Suoniemi och Sanni Kääriäinen som jobbar på beklädnadsavdelningen i Borgå Sokos har den soliga våren till ära gjort en liten översikt över vårens och sommarens modetrender. De har satt ihop två outfits med accessoarer åt kvinnor och män. Den ena är till vardag och den andra till fest. Alla kläder och accessoarer finns i Borgå Sokos sortiment.

 

Vardagsmode till damer

Klänning: Vero Moda 39,99€

Jacka: Soyaconcept 59,99€

Väska: Marimekko 220€

Strumpor: Marimekko 20€

Skor: Dr. Martens 189€

 

 

 

 

Nu får man släppa loss med färger och kombinera dem modigt. I kläderna syns mycket pastellfärger och ljusa färger. Också jordnära, brutna färger används och olika nyanser av samma färg kan med fördel kombineras. Det finns många olika slags mönster och favoritmönstret den här säsongen är blommor både i kvinnors och mäns kläder.

 

Festmode till herrar

Skjorta: Selected homme 59,99€

Blazer: Selected homme 159,99€

Byxor: Selected homme 89,99€

Bälte: Loyd 39,95€

Strumpor: Tommy Hilfiger 12,95€

Skor: Superdry 99,95€

 

 

 

 

Denim håller sig kvar på toppen och de mest populära är ljusa stentvättade kläder. Också med denim kan man fritt kombinera kläder i olika nyanser. Sommarens trendplagg är denimshorts och längden på männens shorts har blivit något längre, nu når de knälängd.

Den trendiga fiskarhatten, även känd som bucket hat, som skyddar mot solen, kom redan förra sommaren med stormsteg in i modevärlden och i år är den ett absolut måste. Den trendmedvetna klär sig alltså i fiskarhatt. En annan favorit från förra sommaren, och som är inne också i år, är skjortjackan. Skjortjackan finns i många olika material både att ha på sig inne och ute och jackan piffar också upp många olika slags klädslar. Pröva på att använda skjortjackan istället för en kostymjacka eller blazer.

Förnuftig konsumtion är inne just nu, och det syns i de material som används i kläder. Kläder av hög kvalitet som håller länge är trendiga och i sommarens mode används speciellt mycket linne.

 

 

Festmode till damer

Klänning: Marimekko 170€

Handväska: Radley 199€

Örhängen: Aarikka 39,00€

Halsband: Korukolmio 19,90€

Skor: Fila 79,95€

 

 

 

 

 

 

Vardagsmode till herrar

T-shirt: Superdry 29,99€

Jeansjacka: Billebeino 124€

Shorts: Tommy jeans 89,90€

Buckethatt: Tommy jeans 59,90€

Väska: Tommy Hilfiger 69,90€

Skor: Nike 59,95€

 

 

 

 

Accessoarer skapar stilen. I sommar får man leka med accessoarer. Med smycken, skor, bälten och strumpor kan man få en vardagsoutfit festlig och vice versa. Strumpbyxorna hör definitivt till kvinnors festklädsel. Trenden i skomodet är ännu tennisskor och den modiga kombinerar dem nu också med festkläder.

Smink och skönhetsvård

Fanny Forsblom, som jobbar på kosmetikavdelningen på Sokos, ger också några tips för skönhetsvård så här inför sommaren. Efter vintern behöver huden vård och fuktighet. Det är bra att ge huden en peeling två gånger i veckan och skämma bort den med en ansiktsmask som fuktar hyn och gör den ljusare. I kosmetikserier för män finns det också många fuktande och uppfriskande krämer för den vintertorra hyn. Skägg är modernt för män och precis som håret så behöver också skägget omvårdnad. I Sokos finns det många högklassiga fuktgivande skäggoljor som vårdar skägget.

Kosmetik och mode går hand i hand, och det syns till exempel i det att kosmetikprodukterna har samma pastellfärger som kläderna. Nagellack och läppstift finns från laxrosa till djuprosa, och man får leka med färger precis som i klädmodet. Efter en mörk vinter är det uppiggande att få leka med alla härliga färger.Speciellt på våren och försommaren är brun utan sol-produkter och solpuder sådant som kunder köper mycket av från Borgå Sokos kosmetikavdelning. Det är också viktigt att skydda huden för solen och nu har det kommit allt mer nya produkter såsom dagkrämer med solskyddsfaktor på marknaden.

 

I dofter får höstens och vinterns tunga och kryddiga dofter ge vika för fräscha blomsterdofter.

 

Damer

Guerlain Terracotta solpuder 60,00€

Lancome lash idole mascara 31,00€

Origins ginzing spf 40 färgad dagkräm 31,50€

Dior 5 couleurs couture summer dune ögonskuggspalett 67,80€

Essie nagellack 14,40€

Cacharel Yes I Am glorious edp 39,90€

Maybelline lifter gloss läppglans 9,90€

Mac cremesheen lipstick läppstift 22,90€

Ud all nightery setting spray makeup fixerspray 32,90€

Lumene tygmask 4,90€

 

 

 

Herrar

Calvin Klein CK One Summer edt (unisex) 57,50€

Dapper dan matte paste hårpasta 19,90€

Bluebeards revenge cooling moisturiser svalkande fuktighetskräm 16,90€

Mr Bear Family woodland skäggolja 22,90€

 

 

 

 

 

 

 

Låt er inspireras av vårens och sommarens glada mode! Sokos får in fler härliga nyheter under hela våren.

Enligt Statistikcentralen finns det i Finland över 1,2 miljoner personer som bor ensamma. Närmare 40 procent av vårt handelslags ägarkundshushåll är singelhushåll. Har man någon nytta av att vara ägarkund när man bor ensam och hur stora summor Bonus kan man samla in?

“Genom att koncentrera samlar man in en prydlig summa”

Vår ägarkund Sari Stigman hör till den 40 procent vars hushåll består av en person. Sari har varit ägarkund i vårt handelslag sedan 2007. S-Förmånskortet har hängt med en god bit på vägen och hon har visat det på ett och annat verksamhetsställe. Det har helt tydligt lönat sig. Sari använder ungefär 400 euro i månaden till dagligvaror och köper dessutom bruksvaror från bland annat Sokos och Prismas nätbutiker och i och med det klirrar det i medeltal 30 euro Bonus varje månad.

– Jag har medvetet strävat efter att koncentrera mina inköp till sådana ställen som jag får Bonus på. S-marketar och Prisma är mina favoritställen som jag handlar på. Jag har också en bil och tankar på ABC-stationer och på samma gång använder jag också deras andra tjänster. Jag tycker det är bra att det förutom handelslagets egna enheter finns många samarbetsparter som också ger Bonus. Jag själv har exempelvis mina försäkringar i LokalTapiola och använder Silmäasemas tjänster. Jag tror att det är just tack vare det att jag koncentrerar mina inköp som jag varje månad får en nätt summa Bonus på mitt konto, säger Sari.

Spara Bonus

Ägarkundernas Bonus utbetalas på deras konton senast den 10 varje månad. Bonus kan man använda som man vill. S-Banken har exempelvis redan under flera år erbjudit möjligheten att automatiskt överföra Bonus till olika fonder. På det här sättet kan man på ett behändigt sätt få avkastning på sin Bonus, om man inte har tänkt ut ett klart mål som man vill spara till. Sari gynnar också det här flexibla och enkla sättet i sitt sparande.

– Min Bonus går direkt till en fond eftersom jag så att säga ser det som “överlopps” pengar. Det är trevligt att följa med i S-mobilen hur värdet ändras, berättar Sari om sitt eget sparmål.

S-mobilen gör också ägarkunders vardag enklare på andra sätt. Med applikationen som är gratis kan du följa med din egen Bonussituation, titta efter goda förmåner nära dig, betala räkningar och här har du också alla kvitton i bra förvar i det digitala kvittoarkivet. I fjol tog över 3000 personer som bor i ett singelhushåll i vårt handelslag i bruk S-mobil.

Ägarkundens otaliga förmåner

Singelhushåll, likaväl som andra slag av ägarkundshushåll har också nytta av våra andra otaliga förmåner och kampanjer. Vid sidan av vårt handelslags egna förmåner finns det många landsomfattande förmåner. Enligt Sari är betalningssättsförmånen en sak som uppmuntrar till att vara ägarkund.

– När jag betalar med mitt S-Förmånskort på S-gruppens verksamhetsställen får jag också 0,5 procent betalningssättsförmån, berättar Sari.

KUPONG 1 (gäller 1–27.2.2021)

Med förmånskupongen i S-mobil får du en vinterlatte till priset 3,50 € (norm. 4,60)  Förmånen gäller i Coffee House Borgå 1–27.2.2021.

 

KUPONG 2 (gäller 12–13.2.2021)

Kom ihåg alla hjärtansdag och hämta din vän på en kopp kaffe. Med förmånskupongen i S-mobil får du 2 Cafe Mochan till priset av 1. Förmånen gäller i Coffee House Borgå 12–13.2.2021.

KUPONG 3 (gäller endast 16.2.2021)

På fastlagstisdagen får du med förmånskupongen i S-mobil en fastlagsbulle och en kopp normalt kaffe till priset 5 € (norm. 6,80). Förmånen gäller i Coffee House Borgå endast 16.2.2021.

I Borgå kan man skänka äldre julstämning genom att delta i julblomskampanjen 21.11–13.12.2020. De äldre får blommorna före jul. Kampanjen ordnas redan för fjärde gången i samarbete med lokala blomsterhandlare. S-Garden är igen med och sprider glädje till många personer i Borgå så här i juletider.

Julblomskampanjen ordnas tillsammans med social- och hälsovårdssektorn i Borgå stad redan för fjärde gången. Tidigare år har ungefär 500 äldre glatts med blommor under julveckan. I första hand för man blommor till äldre som bor ensamma, men man för också julblommor till exempelvis gemensamma lokaler på vårdhem för att sprida glädje åt både invånare och personal. S-Garden är med i kampanjen som tidigare år. Om du vill glädja någon med en julblomma genom kampanjen så kan du välja en blomma åt en äldre person som är med i kampanjen när du är i S-Garden. Blomman kan köpas efter egen smak och S-Gardens sakkunniga personal hjälper också gärna till med att välja en lämplig blomma. De som donerar blommor och de som får dem förblir okända för varandra, endast förnamnet på dem som får en blomma har skrivits färdigt på korten.

– Tidigare år har amaryllis ja små julplanteringar varit de mest populära blommorna som vi slagit in i papper under julblomskampanjen. Vi är glada att igen i år kunna vara med och sprida glädje med blommor i den här utmanande corona-tiden, då speciellt många äldre inte kan träffa sina nära som vanligt, säger S-Gardens butikschef Marlena Grönqvist.

Från S-Garden har det under tidigare år köpts ungefär 100 blommor under julblomskampanjen. Det är tryggt att köpa sina julblommor på S-Garden, då du följer anvisningarna om exempelvis god handhygien och säkerhetsavstånd. Handdesinfektion finns utplacerad i butiken och affischer och golvdekaler påminner kunderna om att hålla avstånd till varandra. Till personalens standardutrustning hör nu under coronaepidemin visir och masker och också kunder uppmanas att bära mask.

I S-Gardens sortiment finns traditionella julblommor och floristerna binder buketter och gör vackra blomsterarrangemang du kan pryda hemmet med till jul. I butiken hittar du också förutom blommor ett stort urval olika produkter till dukning och ljus samt allt som behövs till vinterträdgården.