Varuboden-Oslan kesätyöpaikat haettavana: “Esihenkilön kanssa voi keskustella kaikesta”


Varuboden-Osla avasi haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin jo ennen joulua. Kesätyöhaku alkoi 12.12. ja hakemuksensa voi jättää aina 5.2.2023 asti. Tarjolla on kesäkaudelle lähes 600 paikkaa osuuskaupan eri toimipaikoissa itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla. Kaupan ala työllistää osuuskaupassa eniten kesätyöntekijöitä, mutta myös ABC-liikenneasemat, ravintolat, Sokos ja S-Garden palkkaa kesäksi apukäsiä erilaisiin työtehtäviin. Työtehtävien kirjo on laaja ja osuuskaupassa voi työskennellä esimerkiksi myyjän, tarjoilijan ja kokin tehtävissä. Kesätyötehtävät alkavat touko-kesäkuussa ja päättyvät pääsääntöisesti elokuussa.

14.12.2022

Monipuolisia työtehtäviä tarjolla

 Vuosittain vilkkaan kesäsesongin ajan osuuskauppamme yksiköissä on mukana joukko kesätyöntekijöitä auttamassa arjen työtehtävissä. Marketkauppa työllistää eniten kesätyöntekijöitä, mutta myös muut osuuskauppamme toimialat kuten ravintolat, kahvilat, liikenneasemat ja puutarhakauppa työllistävät monia nuoria eripituisten työjaksojen ajan. Tulevanakin kesänä suurimmat kesätyöntekijöiden työllistäjät ovat toimialueellamme Porvoo ja Kirkkonummi, ja luonnollisesti isoimmat yksiköt, eli S-market Näsi ja Prisma Kirkkonummi.

Osuuskauppamme työllistää kesätyöntekijöitä montaa eri väylää pitkin. Esimerkiksi Tutustu ja tienaa on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta kaupan alalta. Kyseessä on kahden viikon harjoittelujakso, josta saa rahallisen palkkion ja tärkeän ensimmäisen kokemuksen alalta. Tämän avulla osuuskauppamme pystyy tarjoamaan työmahdollisuuksia paremmin myös alle 18-vuotiaille ja sellaisille, joille työkokemusta ei vielä aiemmin ole karttunut. Pidemmät kesätyöjaksot vaihtelevat noin kuukaudesta jopa viiteen kuukauteen, kun osa kesätyöntekijöistä aloittelee jo toukokuussa ja jatkaa pitkälle syksyyn. Nämä pidemmät jaksot sopivat sitten hyvin täysi-ikäisille ja erityisesti sellaisille, joilla on jo kokemusta kaupan alan työstä. On hyvä muistaa, että ollakseen kesätöissä ei tarvitse olla nuori, kesätyö voi olla myös muille ikäryhmille se sopivin tapa työllistyä.

Varuboden-Osla panostaa kesätyöntekijöiden perehdytykseen, ja viime kesän kesätyöntekijät antoivatkin lähes täydet pisteet esihenkilöilleen Vastuullinen kesäduuni -tutkimuksessa, mm. mahdollisuudesta keskustella esihenkilön tai ohjaajan kanssa mieltä askarruttavista asioista.

– Kesän jälkeen voi olla myös mahdollisuus jatkaa töitä esimerkiksi osa-aikaisesti opiskelujen ohella. Arvostamme hakijoissa aktiivisuutta ja positiivisuutta, mutta ennen kaikkea halua oppia. Aiempi kokemus ei ole välttämätöntä, vaan perehdytämme jokaisen uuden työntekijän huolellisesti tehtäväänsä, henkilöstöjohtaja Paula Pajunen sanoo.

Tulevaisuuden moniosaajia

 Työtehtävät osuuskaupassamme ovat vaihtelevia ja yhdessä toimipakassa voikin kesän aikana päästä tekemään erilaisia töitä. Kaupoissa työtehtäviin kuuluu pääasiassa tuotteiden hyllyttämistä, asiakaspalvelua ja kassatyöskentelyä, ravintoloissa ja liikenneasemilla sitten luonnollisesti myös tarjoilua ja/tai ruoan valmistusta. Osuuskaupassamme painotetaan moniosaamista, mikä tarkoittaa sitä, että kaupassa on mahdollista saada perehdytyksen moniin kaupan arjessa tarvittaviin tehtäviin. Tämä on todellinen voimavara, kun kaikki pystyvät auttamaan kaikissa askareissa. Toisaalta tästä on myös paljon hyötyä tulevaisuutta ajatellen. Olivat urasuunnitelmat missä hyvänsä, kaikki työnantajat arvostavat ansioluettelossa asiakaspalvelukokemusta ja monenlaisten työtehtävien hallitsemista.

– Kesätöissä oppii tärkeitä taitoja työelämää varten ja useasti sitä kautta löytää myös suunnan tulevaisuuden uralle. Iso osa nuorista aloittaa työuransa juuri kaupasta ja meillä onkin tärkeä rooli nuorten ensimmäisten työkokemusten tarjoajana, Paula Pajunen sanoo.

Työtehtävät vaihtelevat luonnollisesti myös sen mukaan onko kyseessä Tutustu ja tienaa -harjoittelu tai pidempi kesätyörupeama. Tutustu ja tienaa -harjoitteluun osallistuvat ja lyhyempiä kesätyöjaksoja tekevät perehtyvät kaupan arjessa tarvittaviin ylläpitotöihin kuten kuormien purkamisiin ja hyllyttämiseen. Pidempään työskentelevät ehtivät myös perehtyä kassatyöskentelyyn.

Hakeminen on tehty helpoksi 

Hakuprosesseihin on osuuskaupassamme viime vuosina panostettu ja niitä on pyritty muokkaamaan niin hakijaystävällisiksi kuin mahdollista. Omat perustietonsa voi helposti jättää verkossa hakulomakkeella ja tämän jälkeen kaikki hakijat haastatellaan. Hakulomakkeen voi täyttää aina 5.2.2023 asti. Haastattelut pidetään helmikuussa. Haastattelutilaisuudet järjestetään alueittain ja kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

– Olemme halunneet tarjota kaikilla mahdollisuuden päästä haastattelussa kertomaan itsestään ja aiempina vuosina olemme tästä saaneet paljon positiivista palautetta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen kannattaa seurata sähköpostiaan, jonne lähetämme jokaiselle hakijalle haastattelukutsun, Paula Pajunen muistuttaa.

Hakuaika kesätyöhön ja Tutustu ja tienaa -kesäharjoitteluun päättyy 5.2.2023

 Lisätietoja: Varuboden-Oslan henkilöstöjohtaja Paula Pajunen, puh. 010 765 9315