Varuboden-Osla on Suomen innostavin työpaikka


9.3.2021

Osuuskauppa Varuboden-Osla on palkittu parhaana yrityksenä Suomen innostavimmat työpaikat 2020 -kilpailun keskisuurten organisaatioiden sarjassa. Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustus annetaan organisaatioille, jotka ovat toteuttaneet Eezy Spirit Oy:n henkilöstötutkimuksen ja saavuttaneet parhaat tulokset sadoista suomalaisista organisaatioista. Varuboden-Osla palkittiin Suomen innostavimpana työpaikkana 9.3.2021 Eezy Spiritin tilaisuudessa.

Varuboden-Osla on jo vuosia osallistunut Eezy Spiritin teettämään henkilöstötutkimukseen. Kuuntelemalla henkilöstön näkemyksiä osuuskauppamme tärkeistä asioista olemme saaneet arvokasta tietoa, jota olemme voineet hyödyntää kehittäessämme toimintaamme. Tutkimustulokset ovat osaltaan antaneet eväitä osuuskaupan toimintatapojen kehittämiseen, henkilöstön hyvinvoinnin parantamiseen ja yhtenäisen yrityskulttuurin luomiseen. Varuboden-Oslan työtyytyväisyys on aikaisempinakin vuosina ollut tutkimuksen mukaan hyvällä ja jopa erinomaisella tasolla, mutta nyt edellisvuoden pronssimitali saatiin kirkastettua kultaiseksi.

– Johtomme on tehnyt valinnan panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja on johdonmukaisesti tarjonnut työkaluja ja tukea meidän upeille toimipaikkapäälliköillemme ja koko henkilökunnallemme rakentaa työyhteisöjä, joissa viihdytään, voidaan hyvin ja autetaan kaveria. Tämä palkinto on ihana kiitos koko henkilöstölle heidän pitkäjänteisestä työstään yhä parempien työpaikkojen luomisessa. Erityisen upealta tämä tuntuu tällaisen poikkeuksellisen vuoden jälkeen, kun henkilökuntamme on venynyt ja joustanut varmistaessaan etulinjassa Suomen ruokahuoltoa. Olemme todella ylpeitä tästä palkinnosta, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen kiteytti ensiajatuksiaan palkitsemistilaisuudessa.

Koronavuosi on osaltaan tuonut muutoksia henkilöstön työkuvioihin, mutta lomautuksilta on kuitenkin vältytty. Henkilökunta on joustanut ja siirtynyt toimipaikasta toiseen, auttaen siellä missä apukäsien tarve on ollut suurta. Tämä on luonut toisenlaista yhteenkuuluvuutta ja me-henkeä koko organisaatiossa. Varuboden-Oslan vt. toimitusjohtaja Anne Schneider korostaa myös avointa johtamista yrityksen menestyksen kannalta ratkaisevana tekijänä. Johto on osa porukkaa ja heidän ovensa ovat aina avoinna kaikille. Kriisitilanteessa avoimuus on avainasemassa ja epävarmoina aikoina henkilöstön luottamus johtoa sekä jatkuvuutta kohtaan korostuu entisestään.

– Meille oli myös itsestään selvää jo pandemian alkuvaiheessa varmistaa henkilöstöllemme turvalliset työolot. Asianmukaiset suojaimet, käsihygienia ja viestintä olivat tässä työssä keskiössä. Taloudellinen turvallisuus ja varmuus tulevaisuudesta ovat näinä aikoina asioita, joita työntekijät arvostavat työpaikaltaan, Anne Schneider summaa koronavuoden toimia henkilöstön hyvinvoinnin takaamiseksi.

Paula Pajunen ja Anne Schneider haluavat molemmat lähettää isoimman kiitoksensa juuri henkilökunnalle.

– Tutkimustuloksista välittyy vuosi toisensa jälkeen erityisen positiivisella tavalla yksiköiden hyvä yhteenkuuluvuus ja mahtavat työkaverit. Kun työpaikalla on hyvä yhteishenki, selvitään vaikeimmistakin asioista yhdessä keskustellen, töitä tehden, toisia kannustaen ja tulevaisuuteen luottaen.

Kiitos henkilöstöllemme hienosta saavutuksesta, innostuneisuudesta ja halusta olla mukana rakentamassa menestystarinaamme!