Työvaatteilla on suuri merkitys työssä – Odotetut uudet markettyöasut on otettu käyttöön osuuskauppamme Prismassa ja S-marketeissa


Osuuskaupassamme panostamme markethenkilökuntamme työssä viihtyvyyteen uusimalla Prisma- ja S-market-ketjujen työasuja. Työhön mahdollisimman sopivat työvaatteet ovat tärkeä osa valtakunnallisesti noin 30 000 S-ryhmän marketkaupan työntekijän työssäjaksamista. Osuuskauppamme alueella Prisman ja S-marketin ja Salen myymälähenkilökuntaa on lähemmäs 700. Uudet työvaatteet otetaan käyttöön Prismassa ja kaikissa S-marketeissamme kesään mennessä ja viimeistään syksyllä Sale-yksiköiden henkilökunta saa uudet työasunsa.

22.3.2022

Uudet työasut osa uudistunutta myymäläilmettä

Osuuskauppamme S-marketteja ja Saleja on uudistettu viimeisen kahden vuoden aikana ja on luontevaa tehdä päivitys myös työasujen ilmeeseen. Uudet työasut ovat myymälätyöhön sopivia. Mallistossa on erilaisia vaatekappaleita eri tehtäviin sekä toisiaan täydentäviä vaatteita esimerkiksi kerrospukeutumiseen. Erityistä huomiota on kohdistettu käyttömukavuuteen ja joustavuuteen helpottamaan työn ergonomista tekemistä. Työasuista löytyy myös oma paikka kullekin työssä tarvittaville välineelle. Kuoseissa on haettu ketjujen värimaalimaan sopivaa kokonaisuutta, joka tukee uudistuvien myymälöiden kokonaisilmettä.

– Uudet työvaatteet on meillä otettu käyttöön jo Prismassa ja isossa osassa S-marketteja. Sale-yksiköiden henkilökunta saa odotetut uudet työasunsa viimeistään syksyn aikana, kertoo henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen.

Uusia työvaatteita suunniteltaessa on pilottivaiheessa varmistettu vaatteita arjessaan käyttävien työntekijöiden kuunteleminen mm. suunnitteluvaiheen koekäytön avulla sekä S-ryhmän intrassa järjestetyllä äänestyksellä, jolloin jokainen pääsi halutessaan vaikuttamaan työvaatteiden kuoseihin. Erityisen tärkeä rooli oli myymälöillä, joiden henkilöstö koekäytti uuden malliston. Koekäytön perusteella mallistoon tehtiin muutoksia ja parannuksia niin kaavoituksen kuin materiaalienkin osalta.

Myymälätyöhön sopivia, kestäviä vaatteita

Mallisto sisältää valikoiman erilaisia yläosia: paitapuseroita, tunikoita, pikeepaitoja ja t-paitoja sekä softshell takin ja liivin. Alaosina mallistossa ovat housut, hame ja äitiyshousut. Malliston vaatekappaleita on saatavana sekä naisten että unisex-mitoituksella. Mallistoa täydentävät asusteet, kuten erilaiset päähineet, vaatteisiin kiinnitettävät irtotaskut ja polvisuojat.

– Jo alkuvaiheessa saimme olla mukana äänestämässä mieluisista vaihtoehdoista, väreistä ja kuoseista. Vaihtoehtoja oli runsaasti ja tuntui kivalta, että me, jotka vaatteita käytämme, saimme kertoa oman mielipiteemme tulevasta työasusta. Saimme myös tilausvaiheessa valita mallistosta oman työasumme vaatteet. Minusta tärkeintä on, että vaatteet ovat mukavat päällä ja niissä on hyvä työskennellä. Ja tietenkin se, että ne ovat kivannäköiset on plussaa. Itse pidän erityisen paljon uudesta työpaidasta, kertoo S-market Tammisaaressa myyjänä työskentelevä Linda Törnström.

Työvaatteet vuokrataan Lindströmiltä ja tämä on vastuullinen valinta kiertotaloudenkin näkökulmasta. Esimerkiksi vaatteita voidaan korjata ja käyttää useammalla käyttäjällä. Mallistossa on käytetty laadukkaita ja kestäviä materiaaleja, joilla on pitkä elinkaari. Vaatteet on myös suunniteltu niin, että tarvittaessa niitä voidaan korjata, mikä myös pidentää vaatteen elinkaarta. Kun työvaatteen elinkaari on tullut matkansa päähän, ne kierrätetään vastuullisesti.