Osuuskauppamme kesätyöpaikat haussa nyt – tänä vuonna tarjolla työpaikkoja noin 500 nuorelle


Varuboden-Osla palkkaa jälleen tänä vuonna monta kesätyöntekijää. Kesätyö- ja kesäharjoittelupaikkoja on tarjolla viime vuoden tapaan noin 500 nuorelle. Kesätyöhaku on käynnissä ja hakemuksensa voi jättää vielä 28.2. asti. Kesätöitä on tarjolla kaikissa osuuskauppamme toimipaikoissa itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla, eli ABC-asemilla, ravintoloissa, S-marketeissa, Saleissa, Prismassa ja S-Gardenissa. Työtehtäviäkin on monenlaisia, esimerkiksi myyjän, liikennemyymälätyöntekijän, tarjoilijan ja kokin töitä.

4.1.2022

Osuuskauppamme tarvitsee vuosittain vahvistusta kesätyöntekijöistä vilkkaan kesäsesongin ajaksi. Eniten kesätyöpaikkoja on tarjolla marketkaupassa, mutta myös muut toimialat kuten ravintolat, kahvilat, liikenneasemat ja puutarhakauppa työllistävät monia nuoria eripituisten työjaksojen ajan. Suurimmat kesätyöntekijöiden työllistäjät ovat toimialueellamme Porvoo ja Kirkkonummi, ja luonnollisesti isoimmat yksiköt, eli S-market Näsi ja Prisma Kirkkonummi.

Osuuskaupastamme löytyy kesätöitä myös alle 18-vuotiaille Tutustu ja tienaa -harjoittelun myötä. Tutustu ja tienaa on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta kaupan alalta. Kyseessä on kahden viikon harjoittelujakso, josta saa rahallisen palkkion ja tärkeän ensimmäisen kokemuksen alalta. Tämän avulla osuuskauppamme on pystynyt tarjoamaan työmahdollisuuksia paremmin myös alle 18-vuotiaille ja sellaisille, joille työkokemusta ei vielä aiemmin ole karttunut.

Hakuprosesseihin on osuuskaupassamme viime vuosina panostettu ja niitä on pyritty muokkaamaan niin hakijaystävällisiksi kuin mahdollista. Omat perustietonsa voi helposti jättää verkossa hakulomakkeella ja tämän jälkeen kaikki hakijat haastatellaan.

– Olemme halunneet tehdä hakemisen mahdollisimman helpoksi ja tarjota kaikilla mahdollisuuden päästä haastattelussa kertomaan itsestään, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen kertoo. Saimme paljon positiivista palautetta tästä viime vuonna myös hakijoilta, jotka eivät sillä kertaa tulleet valituksi. Haastattelu nähtiin hyvänä kokemuksena tulevia työhaastatteluja silmällä pitäen, Pajunen jatkaa.

Osuuskaupallemme on tärkeää tarjota myönteisiä työkokemuksia nuorille ja myös alle 18-vuotiaille. Osuuskauppamme onkin pystynyt viime kesinä palkkaamaan enemmän alle 18-vuotiaita toimipaikkoihin palkallisiin harjoitteluihin.

– Tänä vuonna alle 18-vuotiaat voivat hakea meille Tutustu ja tienaa-jaksolle tai kahden viikon palkalliseen harjoitteluun. Monelle kesätyöpaikka meillä on ensimmäinen työkokemus, ja sillä voi olla vaikutusta koko työuran onnistumiseen. Lyhyemmät harjoittelujaksot ovatkin poikineet monelle kesätyöntekijälle pidempiä pestejä seuraavina vuosina, ja onhan moni pidemmän uran meillä tehneistä työntekijöistä aloittanut uransa kesätöistä, Pajunen kertoo.

 

Hakuaika kesätyöhön päättyy 28.2. ja Tutustu ja tienaa -kesäharjoitteluun voi hakea 31.3. asti.

Lue lisää täältä.

Lisätietoja antaa henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen, puh. 010 765 9315