Noutokansaa hellitään – Kirkkonummen Prismassa avataan suosittu myymälänouto


Maailmalla on yleistä tilata verkkokauppatilaukset kotiin, mutta suomalaiset ovat noutokansaa. Osuuskauppa Varuboden-Osla on avannut Prisma Kirkkonummelle verkkokauppatilausten noutolokerot, joista käyttötavaraostokset voi noutaa 12 tunnin sisällä tilauksesta. Myymälänouto tuo asiakkaille luotettavan ja nopean toimitustavan sopivasti ennen joulua.

7.12.2023

Myymälänouto on prisma.fi-verkkokaupan uusi toimitustapa, jossa asiakas valitsee ja maksaa tuotteet verkossa ja noutaa tuotteet myymälästä viimeistään 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Tavoitteena on lyhentää toimitusaikaa tulevaisuudessa jopa pariin tuntiin. Myymälänoudolla voi tilata käyttötavaroita, joita on kyseisen Prisman hyllyssä.

Noutolokerikot ovat jo aiemmin olleet käytössä ruoan verkkokaupan tilauksiin. Uuden palvelun myötä myös Prisman laajasta käyttötavaratuotevalikoimasta voi tilata tuotteita valmiiksi keräiltynä noutolokerikkoon.

Myymälänouto on markkinassa nyt kovassa huudossa

– Myymälänouto on asiakkaille maksuton, nopea ja luotettava vaihtoehto esimerkiksi joululahjaostosten tekemiseen. Odotamme myymälänoudon kipuavan verkkokaupan suosituimmaksi toimitustavaksi, kertoo Varuboden-Oslan marketkaupan toimialajohtaja Karlos Kotkas.

Myymälänouto on myös ekologinen toimitustapa, sillä tuotteita ei juurikaan pakata, vaan esimerkiksi pahvilaatikossa oleva tuote tai paistinpannu laitetaan noutolokeroon sellaisenaan.

Kun ostokset ovat noudettavissa, saa asiakas nouto-ohjeet tekstiviestillä. Noudon takaraja on kolme päivää. Myymälänoudon lisäksi asiakas voi joko noutaa tuotteen myymälästä itse, varata tuotteen puhelimella tai tilata tuotteet postitse. Keräilyn piirissä on lähes kaikki myymälän tuotteet. Myymälä­noudon yhteydessä toteutetaan myös myymälänoudettavien tuotteiden myymäläpalautus ja reklamointi.

Nouto sopii suomalaisten arkeen

Prisman myymälänoutoa pilotoitiin S-ryhmässä viime kesänä ja tulosten perusteella nouto on suomalaisille mieluinen toimitustapa ja vaikuttaa sopivan suomalaisten arkeen. Ostojen noutamisen voi sovittaa omiin aikatauluihin eikä noutaessa tarvitse välttämättä tavata ketään. Prismojen henkilökunnalle myymälänouto tuo vaihtelua työtehtäviin.

– Meidän työporukka on uudistuksesta innoissaan ja myymälänoutoa on harjoiteltu niin, että kaikki osaavat myymälänoutotilauksen vaiheet alusta loppuun. Keräilyn avuksi kehitetty työkalu tuo tekemiseen myös pelillistä elementtiä, kertoo Prisma Kirkkonummen johtaja Jan Lundmark.

Myymälänouto otettiin käyttöön Prisma Kirkkonummella torstaina 7. joulukuuta.