Varuboden-Osla edelläkävijä hevihävikin myynnissä


11.9.2023

Tällä viikolla Suomessa vietetään jo perinteistä hävikkiviikkoa. Hävikkiviikko on Kuluttajaliiton kampanja, jolla halutaan herättää suomalaisia keskustelemaan ruokahävikistä ja arvostamaan ruokaa enemmän.

Hävikkiviikon myötä Varuboden-Oslassa jo monta vuotta käytössä olleet hävikkilaatikot rantautuvat kaikkiin S-ryhmän S-market-myymälöihin.

– Meillä Varuboden-Oslassa joka viikko on hävikkiviikko, aluepäällikkö Annina Kallinen toteaa. Meillä Hävi-laatikoiden ja Leipis-pussien koostaminen on osa arkirutiineja.

Hävilaatikoihin päätyvät sellaiset vihannekset ja hedelmät, joiden ulkonäkö ei enää ole paras mahdollinen, mutta jotka ovat täysin syömäkelpoisia.

– Hävilaatikot ovat meillä todella suosittuja, ja ne eivät ehdi olemaan pitkään esillä ennen kuin ovat päätyneet asiakkaiden ostoskärryihin.

Hävilaatikon tuotteista voi loihtia edulliseen hintaan monenlaisia herkkuja. Jokainen voi löytää oman sisäisen mestarikokkinsa miettiessään mitä herkkuja hävilaatikon tuotteista voikaan loihtia.

– Ahvenanmaalla toimimme paikallaisen Sadonkorjuujuhla-tapahtuman pääsponsorina, ja heidän kanssaan olemme kaksi kertaa järjestäneet inspiroivan Svinnspiration-tapahtuman, jossa on annettu vinkkejä, miten hävikkiruokaa – niin kaupasta kuin omasta jääkapista löytyvää – voi käyttää. Tapahtumissa on valmistettu muun muassa erilaisia sosekeittoja ja paistettu japanilaisia omeletteja, jotka on täytetty herkullisilla täytteillä.

 

Sosekeiton resepti

Munakkaan resepti