Suomalainen menestysresepti 2025 -tuotteet nyt kaupoissa


Suomalainen menestysresepti -kilpailun voitosta käytiin kova taisto kuuden elintarvikealan yrittäjän kesken. Voittajatuote käyttää rakastettua kotimaista raaka-ainetta ennakkoluulottomalla ja helposti lähestyttävällä tavalla. Voittajan ja finalistien kehittämät tuotteet ovat myynnissä kaikissa Varuboden-Oslan ruokakaupoissa 30.1. alkaen.

30.1.2025

Suomalainen menestysresepti -kilpailun kuudennen tuotantokauden voittaja on Terhi Kinnari ja Kinnarin tilan kauraan pohjautuvat valmisruoka-ateriat. Puoli vuotta kestäneen kehitysmatkan aikana kilpailijat hioivat tuotteista toinen toistaan kiinnostavampia uutuustuotteita. Terhi vakuutti kilpailun tuomarit kotimaiseen kauraan pohjautuvilla täysin uudenlaisilla ja helposti lähestyttävillä valmisruoka-aterioilla.

– Voitto tuntuu uskomattoman upealta. Kilpailu oli mullistava ja uskomaton matka. Olemme saaneet mahdollisuuden lanseerata maailman ensimmäisen valmisruokasarjan, jossa pääraaka-aineena on kaura. Voitto todistaa, että suuria asioita voi tapahtua, kun kunnianhimo ja intohimo ohjaavat tekemistä, Kinnari kertoo S-ryhmän tiedotteessa.

Makuja Kinnarin tilan kaurapohjaisissa aterioissa on kolme: Mausteinen kana ja kasvikset, Lempeä jauheliha ja kasvikset sekä Metsäsienet ja juusto.

Suomalainen menestysresepti -kilpailu on tukenut kotimaista elintarvikealaa jo kuuden tuotantokauden ajan luomalla ruokailmiöitä ja kannustamalla elintarvikekehittäjiä kohti menestystä. Kilpailu on tuonut suurelle yleisölle tutuksi tuotekehityksen vaiheita ideasta kaupan hyllylle ja suomalaisten ruokapöytiin.

Kuusi tv:stä tuttua uutuustuotetta kauppojen hyllyille

Kilpailun voittajan lisäksi myös muiden finalistien tuotteen nähdään nyt S-ryhmän kauppojen hyllyillä ympäri Suomen.

  • Voittajan Terhi Kinnarin kehittämien Kinnarin tilan valmisruoka-aterioiden ydin on tilan oman myllyn kaura. Annoksia on kolme: Mausteinen kana ja kasvikset, Lempeä jauheliha ja kasvikset sekä Metsäsienet ja juusto.
  • Röstivåhveli on Jack Mattssonin kehittämä ahvenanmaalaisista perunoista valmistettu pakastetaikina. Sen voi paistaa ohueksi ja rapeaksi pannulla tai vohveliraudalla.
  • Emilia Karttusen kehittämät Pizza muffinit ovat naposteltavia arkeen ja juhlaan. Maut Hawaii ja Mozzarella löytyvät pakastealtaasta. Pakkaus sisältää 5 muffinia. Pizza muffini mozzarellaa saa myös paistopisteistä.
  • Sitkas on Viipurilaisen Kotileipomon sitkeä ja hieman rapea ruistuorenäkkäri. Teppo Ylä-Hemmilän kehittämän tuotteen pakkauksessa on 8 juureen leivottua ohutta tuorenäkkäriä.
  • Shakey-herkkupirtelö on kotimaisesta maidosta tehty amerikkalaistyyppinen herkkupirtelö. Makuina Teemu Koiton kehittämissä laktoosittomissa Shakey-pirtelöissä ovat suklaa-brownie ja salted caramel.
  • Silpa Kinnusen Silpan piiraset on leivottu viljattomaan, juustoista leivottuun pohjaan ja ne tulevat kolmessa maussa; kana-paprika, chorizo ja pinaatti-juusto.