Det händer på mattorget i Näse S-market i Borgå – smakupplevelser i restaurangklass nu enkelt i hemmaköket

På mattorget i S-market Näse introduceras ett nytt koncept den 28 april. Det här för med sig portioner i restaurangklass, som kunder kan köpa färdiga och som de endast behöver värma upp och servera hemma. För recepten och planeringen svarar Jaakko Impiö som är företagare inom matbranschen och kock. Han har också inhämtat kunskaper från Frankrike från en restaurang som har blivit vald till världens bästa. Läckra portioner som tillagats av högklassiga råvaror gör den bråda vardagen snäppet enklare.

28.4.2021

Välplanerat är hälften gjort

Det är många som våndas över matlagning i vardagen när det är bråttom. Att planera, hitta de rätta råvarorna och slutligen att laga maten för en stor del av fritiden. På basis av det här har också det nya konceptet, Vardagsmat á la mästerkocken, på mattorget i S-market Näse börjat. Från och med den 28 april kan kunder köpa från mattorget portioner som tillretts med Jaakko Impiös recept.

– Vi ville ta in något nytt till vårt mattorg och samtidigt svara på kunders önskemål om en enklare vardag. Tanken var enkel och snabb vardagsmat förenat med läckra komponenter, säger Varuboden-Oslas distrikstchef Beatrice Gustafsson-Itkonen.

Portionerna tillreds av högklassiga råvaror och ofta är de av lokala producenter. Av Malmgårds produkter finns det till exempel sädesris på menyn. Säsongstänket syns i sin tur i hur grönsaker och rotfrukter används. Portionernas smaker är internationella och målet är att skapa nya smakupplevelser. Tillredningsteknikerna är enkla och det är enkelt att lägga fram portionen efter att den är uppvärmd.

En tvårätters meny

På mattorget i S-market Näse kommer det att finnas olika växlande menyer. Menyerna består av en förrättssoppa och en huvudrätt med tillbehör. Det är också möjligt att köpa portioner separat. Jaakko Impiö skissar upp portionerna. Det kommer att komma många läckra soppor som till exempel en morotssoppa som är smaksatt på marockanskt vis, olika grönsakstillbehör och fisk- och kycklingrätter, som kryddas med smaker från olika länders kök. Eftersom portionerna endast behöver värmas upp snabbt eller stekas, får kunden hemma njuta av den bästa delen i matlagningen, alltså att lägga upp maten och för det har Impiös företag Tastery producerat videor med anvisningar.

– Vi ville komma med enkla och trevliga idéer om hur man kan lägga upp portionen lite som det görs på restaurang. Samarbetet med S-market Näse är också ett alldeles ypperligt sätt att erbjuda kunderna matportioner i restaurangklass. I kategorin med färdigmat finns det gott om rum för olika matäventyr runtom i världen, säger Impiö. 

Lagom inför valborg, från och med onsdagen 28 april, kan kunderna köpa “Vardagsmat à la mästerkocken”-portioner från mattorget i S-market Näse.  Skulle det smaka med enkla läckerheter redan på valborg.

“Det händer på mattorget, kom och titta!”

 

Läs mer om rätterna här