Delikatesser till valborg från Varuboden-Osla – favoritprodukten, munkar säljs ungefär 80 000 i handelslaget under valborg

Valborg är traditionellt säsong för mjöd och munkar och det är senast då man också börjar grillsäsongen. I år firar vi ännu valborg i exceptionella förhållanden och vårt handelslags marketar betjänar med längre öppettider vilket möjliggör att man kan handla tryggt i butikerna så här i coronatider. Att beställa mat på nätet med hemleverans eller att hämta beställningen från våra utlämningsställen underlättar också handlandet under valborg.

27.4.2021

Mjöd, munkar och struvor…

Valborg är den största säsongen för mjöd och munkar. Det finns ett stort urval av mjöd och det finns också många alternativ av lokala producenter. Under valborg köper man sammanlagt närmare 30 000 liter mjöd från hela vårt handelslags marketar. Kunderna lagar också ännu själva mjöd och det här märker man i att försäljningsmängderna av citron och farinsocker ökar vid valborg. Munkar säljs året om men struvorna är en verklig säsongsprodukt som endast säljs till valborg. Struvorna kör inte förbi munkarna i popularitet, och deras försäljning är tredubbel jämfört med struvorna.

Vi öppnar grillsäsongen

I vackert vårväder är det är härligt att styra kosan på en picknick i naturen eller inviga grillsäsongen på sin egen terrass. Vid sidan av traditionella delikatesser som potatissallad och knackkorv, säljer också olika grilldelikatesser bra då vädret är soligt. Biffar, fisk, kyckling och korv får allt oftare sällskap på grillen av grönsaker och frukter. Under senaste år har urvalet av olika grillostar ökat i marketarna i vårt handelslag. De kunniga försäljarna vid våra mattorg ger tips och recept till grillning. Vårt handelslag har nio mattorg i samband med våra S-marketar.  I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo mattorg och av butikerna i väst finns det mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget.

Om man funderar på att skaffa ny grill lönar det sig att gå till Prisma Kyrkslätt eller S-Garden som finns i Näse i Borgå. Säsongbutikerna har öppnat och där finns många olika grillar och grilltillbehör.

Ett tryggt och smidigt butiksbesök

I år infaller valborgsmässoafton på en fredag och den 1 maj är därmed en lördag. Det här påverkar eventuellt på det att man planerar butiksbesöken som om det skulle vara en vanlig helg. Nu i coronatider är det ändå skäl att komma ihåg att planera sina butiksbesök och beakta säkerhetsarrangemangen. På det här sättet hjälper vi också andra kunder och butikspersonalen. De normala försiktighetsåtgärderna: säkerhetsavstånd, att tvätta händerna, att använda munskydd och att endast besöka butiken när man är helt frisk, hör fortfarande till ett tryggt butiksbesök.

En beställnings-, plocknings- och hemleveranstjänst av varor fungerar på hela vårt handelslags verksamhetsområde. Matbeställningen kan göras behändigt på tjänsteleverantörens webbplats (goparking.fi/gojelppi) eller per telefon (tfn 0600 303 043). Prisma Kyrkslätt, Sale Grani och S-market Näse i Borgå har också utlämningsställen, där man kan hämta sin beställning som man har gjort på nätbutiken.

En solig valborg!

(Siffrorna baserar sig på försäljningsuppgifter från 2020)