Varuboden-Oslan toimipaikoissa apuna lähes 450 kesätyöntekijää vilkkaan kesäsesongin ajan

Varuboden-Osla palkkasi tänä kesänä noin 100 kesätyöntekijää enemmän kuin viime vuonna.

4.8.2020

Kevään poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta Varuboden-Osla pystyi tänä kesänä tarjoamaan 435 nuorelle kesätöitä ja kesäharjoittelupaikkoja. Tämä on yli 100 työntekijää enemmän kuin ennalta oli arvioitu tai aiempien vuosien työntekijöiden määrä. Apukäsiä tarvittiin enimmäkseen marketkaupassa, mutta myös osuuskaupan muut toimialat kuten esimerkiksi ravintolat, kahvilat, liikenneasemat, rauta- ja puutarhakauppa ovat työllistäneet nuoria.

Paikallinen työllistäjä myös poikkeusaikana

– Olemme todella iloisia ja ylpeitä siitä, että olemme tämän poikkeuksellisen kevään jälkeen pystyneet työllistämään nuoria ja siten osaltamme varmistamaan heidän hyvinvointiaan ja työkokemuksen karttumista aikana, jolloin kesätöiden saaminen on ollut haastavampaa kuin aikaisempina vuosina, henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen sanoo. Varuboden-Osla on omalla toimialueellaan pystynyt tarjoamaan paikallisesti monta uutta työkokemusta nuorille niin kesätöiden kuin Tutustu ja tienaa -harjoittelun myötä. Monelle nuorelle on myös tärkeää, kun he hakevat kesätöitä, että työpaikka sijaitsee lähellä kotia ja on jo ennestään tuttu, esimerkiksi oma lähikauppa.

Varuboden-Osla on panostanut merkittävästi niin henkilöstön kuin asiakkaidenkin turvallisuuteen (turvavälit, pleksit, käsidesit, kuulutukset yms.), ja näin ollen myös kesätyöntekijät ovat voineet tulla tänä poikkeusaikanakin luottavaisin mielin töihin.

Varuboden-Oslassa panostetaan perehdytykseen

Viime vuosina Varuboden-Oslassa on panostettu sekä työntekijöiden rekrytointiin että perehdytykseen.

– Samalla on myös nostettu esiin miten tärkeitä nuoret ovat meille työnantajana ja että haluamme tarjota mahdollisuuden positiiviseen työkokemukseen niin monelle alueemme nuorelle kuin mahdollista, Paula Pajunen toteaa. Kesätyöntekijöiden määrän lisääntyminen on siis osaltaan merkki siitä, että panostukset ovat tuottaneet tulosta.

Varuboden-Oslassa tänä kesänä töiden parissa ahertavat Hanna Kröger ja Miro Tyyskä tuovat myös esiin sen, että sana hyvästä työpaikasta ja mahtavista työkavereista kiri heidän korviinsa heidän omien kavereidensa kautta.

– Kehittämällä perehdytystä voimme osaltamme sujuvoittaa uusien työntekijöiden työuran alkutaivalta, ja samalla he pääsevät myös nopeammin tiiviiksi osaksi työyhteisöä, Paula Pajunen jatkaa.

Osa kesätyöntekijöistä jatkaa vielä kesänkin jälkeen Varuboden-Oslassa kiire- ja kausityöntekijöinä.