Vapun herkut Varuboden-Oslasta – suosikkituotetta, munkkeja myydään osuuskaupassa vappuna lähemmäs 80 000 kappaletta

Vappu on perinteisesti siman ja munkkien sesonkia ja viimeistään tällöin aloitellaan myös grillikausi. Tänä vuonna vietämme vielä vappua poikkeuksellisissa olosuhteissa, ja osuuskauppamme markettien laajat aukiolot mahdollistavat turvallisen asioinnin näin korona-aikana ja ruoan tilaaminen verkosta kotiinkuljetuksella tai noutamalla noutopisteistämme helpotta myös ostosten tekoa vapun alla.

27.4.2021

Simaa, munkkeja, tippaleipiä…

Vappu on siman ja munkkien suurinta sesonkia. Simavalikoimassa on valinnanvaraa ja myös paikallisten tuottajien vaihtoehtoja löytyy monia. Simaa ostetaan vappuna koko osuuskauppamme marketeista yhteensä lähemmäs 30 000 litraa. Asiakkaat valmistavat edelleen itsekin simaa ja tämä näkyy sitruunoiden ja fariinisokerin kasvavina myyntimäärinä vapun tienoilla. Munkkeja myydään ympäri vuoden mutta tippaleipä on varsinainen sesonkituote, jonka myynti keskittyy vain vappuun. Tippaleivän suosio ei päihitä munkkeja, joita myydään yli kolminkertaisesti tippaleipään verrattuna.

Avataan grillikausi

Keväisessä säässä on vappuna ihana suunnata lähiluontoon piknikille tai pitää grillikauden avajaiset omalla terassillaan. Perinteisten herkkujen, perunasalaatin ja nakkien rinnalla on, aurinkoisen sään suosiessa erilaiset grilliherkut käyneet kaupaksi. Pihvit, kala, kana ja makkarat saavat grillissä yhä useammin seurakseen kasviksia ja hedelmiä. Viime vuosien aikana on erilaisten grillijuustojen valikoima kasvanut osuuskauppamme marketeissa. Ruokatoriemme asiantuntevat myyjät antavat vinkkejä ja reseptejä grillaukseen. Ruokatoreja osuuskaupallamme on yhdeksän ja ne ovat S-markettiemme yhteydessä. Itäisen Uudenmaan S-marketeista Loviisassa, Porvoon Näsissä, Sipoon Nikkilässä ja Söderkullassa on Ruokatorit ja Länsi-Uudenmaan myymälöistä Kauniaisista, Tammisaaresta, Karjaalta ja Inkoosta löytyvät Ruokatorit. Myös Kirkkonummen Prismassa ja Ahvenanmaalla Jomalassa asiakkaita palvelee Ruokatori.

Uutta grilliä miettiessään kannattaa suunnata Prisma Kirkkonummelle tai Porvoon Näsissä sijaitsevaan S-Gardeniin. Kesäpihat ovat auki ja sieltä löytää erilaisia vaihtoehtoja grilleistä ja grillitarvikkeista.

Turvallinen ja sujuva kauppareissu

Tänä vuonna vappuaatto osuu perjantaille ja vappupäivä 1. toukokuuta on siten lauantai. Tämä ehkä vaikuttaa siihen, että kauppareissut suunnitellaan tavallisen viikonlopun mukaan. Nyt korona-aikana on kuitenkin hyvä muistaa suunnitelmallisuus ja huomioida turvallisuusjärjestelyt. Näin autamme osaltamme muita asiakkaita ja kaupan henkilökuntaa. Tutut varotoimet kuten turvavälit, käsien pesu, kasvomaskin käyttö sekä asioiminen vain terveenä kuuluvat edelleen osana turvallista kaupassa asiointia.

Osuuskauppamme koko toimialueella toimii ruoan tilaus-, keräys- ja kotiinkuljetuspalvelu. Ruoan voi kätevästi tilata palveluntarjoajan nettisivujen kautta (goparking.fi/gojelppi) tai puhelimitse (puh. 0600 303 043). Prisma Kirkkonummella, Sale Granissa ja Näsin S-marketissa Porvoossa on myös noutopisteet, joista voi itse noutaa verkkokaupan kautta tekemään tilauksensa.

Aurinkoista vappua!

(Luvut perustuvat vuoden 2020 myyntitietoihin.)